Du er her: Trening med Polar > Planlegge treningen

Planlegge treningen

Du kan planlegge treningen din og opprette personlige treningsmål for deg selv i Polar Flow app eller Polar Flow nettjeneste. Vær oppmerksom på at treningsmålene må synkroniseres med Polar-appen før du kan bruke dem. Gå til Synkronisering for mer informasjon. Polar-appen gir deg veiledning for oppnåelse av målet ditt under treningen.

• Hurtigmål: Velg Varighet, Distanse eller Kalorier som mål for treningsøkten. Du kan for eksempel velge å svømme i 30 minutter, løpe 10 km eller forbrenne 500 kalorier.
  • Fasemål: Du kan dele opp treningsøkten din i faser og angi en ulik varighet og intensitet for hver av dem. Denne funksjonen kan brukes hvis du for eksempel vil opprette en intervalltreningsøkt og legge til passende faser for oppvarming og nedkjøling i økten.
  • Favoritter: Opprett et mål og legg det til i Favoritter, slik at du enkelt får tilgang til det neste gang du vil bruke det.

Slik oppretter du et treningsmål i Polar Flow-appen

1. Åpne treningskalenderen i Polar Flow-appen.
  2. Trykk på plussikonet øverst til høyre.

Hurtigmål

1. Velg Legg til hurtigmål fra listen.
  2. Velg om du vil angi Distanse, Varighet eller Kalorier som mål.
  3. Legg til en sport (valgfritt), og angi Målnavn, Dato, Klokkeslett og Merknader (valgfritt). Legg inn enten Distanse, Varighet eller Kalorier, avhengig av måltypen.
  4. Klikk på Opprett mål for å legge til målet i treningskalenderen.

Fasemål

Du kan bare opprette et fasebasert treningsmål av intervalltypen i Polar Flow-appen. Hvis du vil opprette en annen type fasemål, kan du gjøre det i Polar Flow-nettjenesten.

1. Velg Legg til fasemål fra listen.
  2. Legg til en sport (valgfritt), og angi Målnavn, Dato, Klokkeslett og Merknader (valgfritt). Bruk glidebryteren for å velge om du vil starte fasene automatisk.
  3. Sveip fra høyre til venstre for å redigere innstillingene for de ulike fasene av treningsmålet:
  • Oppvarming: Velg å angi fasen basert på enten Varighet eller Distanse, og fyll ut verdien.
  • Intervall: Angi hvor mange Antall intervaller du vil utføre, og velg å stille inn Innsats-fasen(e) og Hvile-fasen(e) basert på enten Varighet eller Distanse, og fyll ut verdiene.
  • Nedkjøling: Velg å angi fasen basert på enten Varighet eller Distanse, og fyll ut verdien.
  1. Klikk på Opprett mål for å legge til målet i treningskalenderen.

Slik oppretter du et treningsmål i Polar Flow nettjeneste

1. Gå til Dagbok og klikk på Legg til > Treningsmål.
  2. I visningen Legg til treningsmål velger du ett av Hurtigmål eller Fase.

Hurtigmål

1. Velg Varighet, Distanse eller Kalorier.
  2. Velg Sport, angi Målnavn (maksimalt 45 tegn), Dato og Klokkeslett, samt eventuelle Merknader (valgfritt) du vil tilføye.
  3. Fyll ut detaljene om Varighet, Distanse eller Kalorier for målet.
  4. Klikk på Legg til i favoritter hvis du vil legge til målet i Favoritter.
  5. Klikk på Lagre for å legge til målet i Dagbok.

Fasemål

1. Velg Fase.
  2. Velg Sport, angi Målnavn (maksimalt 45 tegn), Dato og Klokkeslett, samt eventuelle Merknader (valgfritt) du vil tilføye.
  3. Velg Opprett nytt eller Bruk mal.
  4. Legg til faser i målet ditt. Klikk på Varighet for å legge til en fase basert på varighet. Velg Navn og Varighet for hver fase, Manuell eller Automatisk start av neste fase, og Velg intensitet.
  5. Klikk på Legg til i favoritter hvis du vil legge til målet i Favoritter.
  6. Klikk på Lagre for å legge til målet i Dagbok.

Favoritter

Hvis du har opprettet et mål og lagt det til i favorittene dine, kan du bruke det som et planlagt mål:

1. Gå til Dagbok, og klikk på +Legg til for dagen da du vil bruke en favoritt som et planlagt mål.
  2. Klikk på Favorittmål for å åpne en liste over favorittene dine.
  3. Klikk på favoritten du vil bruke.
  4. Favoritten legges til i dagboken din som et planlagt mål for dagen. Standard planlagt tid for treningsmålet er kl. 18.00. Hvis du vil endre detaljene for treningsmålet, klikker du på målet i Dagbok og endrer det slik du ønsker. Klikk deretter på Lagre for å oppdatere endringene.

Hvis du vil bruke en eksisterende favoritt som en mal for et treningsmål, gjør du følgende:

1. Gå til Dagbok og klikk på Legg til > Treningsmål.
  2. I Legg til treningsmål-visningen kan du se favorittreningsmålene dine oppført under Velg blant favoritter.
  3. Klikk på favoritten du vil bruke som en mal for målet ditt.
  4. Endre favoritten slik du ønsker. Det opprinnelige favorittmålet endres ikke selv om du redigerer målet i denne visningen.
  5. Angi Dato og Klokkeslett.
  6. Klikk på Legg til i dagbok for å legge til målet i Dagbok.

Når treningsmålene dine er synkronisert med Polar-appen på M600, finner du treningsmålene for inneværende dag oppført under Min dag. Du kan også se dagens treningsmål sammen med treningsmålene som er planlagt for de siste sju dagene og de neste sju dagene ved å sveipe til venstre i listen over sportsprofiler under Trening. Treningsmålene du har oppført som favorittreningsmål, finner du ved å sveipe to ganger til venstre i listen over sportsprofiler under Trening.

Hvis du vil vite hvordan du starter en treningsøkt med et mål, kan du gå til Starte en treningsøkt.

Gå til Polar-brukerstøttesidene for mer informasjon om hvordan du oppretter treningsmål i Polar Flow-appen.