Vi ste tukaj: Vadba z napravo Polar > Vadba z aplikacijo Polar > Nošenje ure M600

Nošenje ure M600

Vaša optimizirana pametna športna ura ima vgrajeni senzor srčnega utripa, ki meri srčni utrip na zapestju. Za natančno merjenje srčnega utripa na zapestju se vam mora zapestnica tesno prilegati okoli zapestja, tik za zapestno kostjo, prikazovalnik pa mora biti obrnjen navzgor. Senzor se mora dotikati kože, vendar zapestnica ne sme biti pretesna, da ne prekine pretoka krvi.

Kadar ne izvajate vadbe, zapestnico namestite nekoliko ohlapnejše in jo nosite tako, kot vsako drugo uro. Pred vadbo pa jo pričvrstite, da bo odčitek srčnega utripa na zapestju pravilen. Če imate na koži zapestja tetovažo, senzorja ne namestite neposredno nanjo, saj lahko prepreči pravilne odčitke srčnega utripa.

Če se vaše roke in koža hitro ohladijo, je priporočljivo, da kožo predhodno nekoliko ogrejete. Pred začetkom vadbe poženite kri po žilah!

Pri športih, pri katerih je senzor težje ohraniti na zapestju ali kjer je v mišicah in tetivah v njegovi bližini prisotno gibanje, priporočamo, da senzor srčnega utripa Polar uporabite skupaj s pasom za pritrditev na prsi in tako zagotovite pravilnejše meritev vašega srčnega utripa. Za več informacij glejte poglavje Združevanje aplikacije Polar s senzorjem srčnega utripa.

Čeprav je veliko subjektivnih indikatorjev, kako se vaše telo počuti med vadbo – na primer opazen napor, dihanje in fizični občutki – vendar ni noben od teh tako zanesljiv kot pa merjenje srčnega utripa. To je objektivno, nanj pa vplivajo tako notranji kot zunanji dejavniki, kar pomeni, da vam prinaša zanesljive meritve vašega fizičnega stanja.