Vi ste tukaj: Za začetek > Nastavljanje ure M600

Nastavljanje ure Polar M600

Športna ura Polar M600 je združljiva s pametnimi telefoni z operacijskim sistemom Android različice 4.4 in novejše ali iOS različice 10.0 in novejše. Uporabniki telefonov iPhone morajo uporabljati model 5 ali novejši. V telefonu obiščite g.co/WearCheck in preverite, ali je združljiv s tehnologijo Wear OS by Google.


Priprava na nastavitev

 1. Da zagotovite ustrezno napolnjenost ure M600 med nastavitvijo, uro M600 vključite v napajanje prek aktivnega vhoda USB na računalniku ali napajalnega adapterja USB in stenske vtičnice. Zagotovite, da je na adapterju navedeno »output 5Vdc« in da zagotavlja tok najmanj 500 mA.
 2. Uro M600 vklopite tako, da pritisnete in pridržite stranski gumb za vklop, dokler se na prikazovalniku ne prikaže Polarjev logotip. Nato se začne prvi zagon operacijskega sistema, ki lahko traja nekaj minut.
 3. Za začetek nastavitve tapnite prikazovalnik na dotik ure M600. Želeni jezik poiščite tako, da podrsnete navzgor ali navzdol, in ga tapnite. Če niste izbrali ustreznega jezika, se lahko na seznam jezikov vrnete tako, da na prikazovalniku na dotik podrsnete od leve proti desni.
 4. Prepričajte se, da je na mobilnem telefonu omogočena internetna povezava in da je vklopljena funkcija Bluetooth.
 5. Prepričajte se, da sta storitveni aplikaciji Google™ Search in Google Play™ na vašem mobilnem telefonu Android posodobljeni. Če pa uporabljate iPhone, se prepričajte, da je na njem nameščena zadnja različica operacijskega sistema iOS.
 6. Ura M600 in mobilni telefon naj bosta med nastavitvijo v neposredni bližini.

Za združevanje pametnega telefona z uro Polar M600

Za povezavo pametne ure in telefona boste morali v telefon namestiti aplikacijo Wear OS by Google.

 1. V pametni telefon namestite aplikacijo Wear OS by Google, ki jo prenesete iz trgovine Google Play ali App Store. Če pa imate aplikacijo Wear OS by Google že nameščeno v telefonu, se prepričajte, da je posodobljena z zadnjo različico.
 2. Če imate na pametnem telefonu že nameščeno aplikacijo Wear OS by Google in ste z njim že povezali drugo napravo, mobilno aplikacijo odprite in na spustnem meniju ob imenu naprave na vrhu zaslona (na mobilnih telefonih Android) izberite Add a new watch (Dodaj novo uro) ali (na mobilnih telefonih iPhone) tapnite tri pike v zgornjem desnem kotu prikazovalnika in izberite možnost Pair with a new wearable (Združi z novo napravo, ki jo nosite). Nato sledite navodilom od 3. točke naprej.

 3. Ko v telefonu zaženete aplikacijo Wear OS by Google, vas samodejno pozove k nastavitvi ure.
 4. Za ogled kode ure na prikazovalniku ure M600 podrsnite navzgor, nato pa isto kodo tapnite na svojem mobilnem telefonu.
 5. Za uporabnike mobilnih telefonov Android: Prek telefona boste prejeli zahtevo za združevanje Bluetooth. Koda za seznanitev v napravi M600 se mora ujemati s kodo za seznanitev, ki je prikazana v telefonu. Tapnite Pair (Združi) ali OK (V REDU).

  Za uporabnike mobilnih telefonov iPhone: Sprejmite zahtevo za združevanje Bluetooth prek telefona tako, da tapnete Pair (Združi) ali OK (V REDU). Potrditi boste morali priključitev naprav: Prepričajte se, da se koda za seznanitev v napravi M600 ujema s kodo za seznanitev, ki je prikazana v telefonu, nato pa tapnite CONFIRM (POTRDI).

 6. Po koncu združevanja se bo na prikazovalniku ure M600 in mobilnem telefonu izpisalo kratko potrditveno sporočilo. Nato bo trajalo dalj časa, da se ura M600 sinhronizira z vašim mobilnim telefonom.
 7. Za dokončanje združevanja telefona in ure M600 morate račun Google kopirati iz telefona v uro M600. Na pametni uri Polar M600 boste potrebovali račun Google, da boste lahko uporabljali njene aplikacije. Da boste lahko čim bolje izkoristili funkcije pametne ure Polar M600 Wear OS by Google, boste morali omogočiti tudi nekatere druge nastavitve, npr. tehnologiji Wear OS by Google dovoliti prikazovanje obvestil, ki jih prejmete v telefon. To storite tako, da sledite navodilom na prikazovalniku mobilnega telefona.
 8. Za uporabnike mobilnih telefonov iPhone: Če še niste ustvarili računa Google, lahko to storite v tem nastavitvenem koraku. Ko se izpiše poziv Sign in to your Google account (Vpis v račun Google), tapnite CONTINUE (NADALJUJ), nato pa tapnite možnost Create account (Ustvari račun).

 9. Ko je korak združevanja med nastavitvijo končan, bo ura M600 odprla časovni pogled, v zgornjem levem kotu aplikacije Wear OS by Google na telefonu pa se bo izpisalo sporočilo Polar M600 Connected (Povezava z uro Polar M600 je vzpostavljena).

Po začetni sinhronizaciji pametna ura zažene nasvete za začetek uporabe ure. Podrsnite skozi nasvete in nato nadaljujte z nastavitvijo. Nasvete lahko začasno preskočite, tako da ploščico z nasveti podrsnete navzdol, in nasvete pozneje prikličete, tako da ploščico z nasveti podrsnete navzgor na spodnji strani začetnega zaslona.


Za aktiviranje aplikacije Polar v uri M600

Da bi čim bolj izkoristili prednosti ure M600 ter da bi lahko začeli uporabljati funkcije sledenja dejavnosti in vadbe Polar, morate na pametni uri aktivirati aplikacijo Polar. Zato morate v pametni telefon najprej namestiti aplikacijo Polar Flow. Če imate mobilno aplikacijo Polar Flow že nameščeno na pametnem telefonu, se prepričajte, da je posodobljena z zadnjo različico, nato nastavitev nadaljujte od 2. koraka naprej.

 1. Pojdite v trgovino Google Play ali App Store v vašem mobilnem telefonu ter poiščite aplikacijo Polar Flow in jo prenesite.
 2. V telefonu zaženite aplikacijo Polar Flow.
 3. Za uporabnike mobilnih telefonov iPhone: Za nadaljevanje morate s pritiskom prednjega gumba v uri M600 zagnati aplikacijo Polar. Nato na mobilnem telefonu tapnite možnost Start (Začni).

 4. Izberite zapestje (levo ali desno), na katerem boste nosili uro M600, nato tapnite Continue (Nadaljuj). Uporabniki telefonov iPhone: tapnite možnost Save and sync (Shrani in sinhroniziraj).
 5. Vpišite se s svojim računom Polar ali ustvarite novega.
 6. Po uspešni aktivaciji aplikacije Polar v uri M600 se izpiše »Setup completed« (Nastavitev končana).

Pomembno za uporabnike mobilnih telefonov iPhone! Uro M600 morate ročno povezati z omrežjem Wi-Fi. S povezavo Wi-Fi boste lahko aplikacijo Google Play uporabljali prek ure M600 ter z njo posodabljali aplikacijo Polar in prenesli še več aplikacij v pametno uro Wear OS by Google.

Za uporabnike mobilnih telefonov Android: Če ste na uri M600 med nastavitvijo povezavo Wi-Fi vzpostavili prek oblaka Wear OS by Google, ko ste za to prejeli poziv, se lahko ura M600 samodejno poveže z omrežji Wi-Fi, ki jih imate shranjene v telefonu. Za več informacij glejte Connecting to Wi-Fi (Povezava z omrežjem Wi-Fi).

Povezava ure M600 z omrežjem Wi-Fi

 1. Prepričajte se, da je prikazovalnik ure M600 aktiven in da je prikazan domači zaslon.
 2. Za dostop do menija za hitre nastavitve podrsnite na prikazovalniku od zgoraj navzdol.
 3. Tapnite ikono za nastavitve.
 4. Drsite po meniju Settings (Nastavitve), poiščite možnost Connectivity (Povezljivost) in jo tapnite.
 5. Tapnite možnost Wi-Fi (Povezava Wi-Fi).
 6. Tapnite +Add network (+Dodaj omrežje).
 7. Počakajte, da pametna ura poišče razpoložljiva omrežja Wi-Fi, in tapnite tisto, ki ga želite uporabiti.
 8. Če za želeno omrežje potrebujete geslo, tapnite Enter on phone (Vnesi prek telefona). Prek telefona vnesite geslo za omrežje Wi-Fi in tapnite možnost Connect (Poveži).

Posodobitev programske opreme

Ko nastavite M600, morate posodobiti sistemsko programsko opremo pametne ure, da boste lahko prejemali najnovejše posodobitve in zagotavljali njeno brezhibno delovanje. Prav tako se boste morali prepričati, da imate na uri M600 nameščeno zadnjo različico aplikacije Polar.

 • Glejte ta dokument za podporo, da se seznanite z zadnjimi različicami vseh štirih programskih paketov, povezanih z M600.
 • Ta dokument za podporo vam pomaga pri posodobitvi vseh štirih programskih paketov vaše ure M600 s sistemsko programsko opremo Wear OS by Google 2.0.

Pripravljeni ste, začnite z vadbo in se zabavajte!

Uro M600 lahko hkrati združite samo z enim mobilnim telefonom Android ali iPhone ali tabličnim računalnikom. Uro M600 lahko združite z novim tabličnim računalnikom ali mobilnim telefonom, potem ko pametno uro ponastavite na tovarniške nastavitve.