Vi ste tukaj: Pomembne informacije > Previdnostni ukrepi

Previdnostni ukrepi

Polar M600 je zasnovan za merjenje srčnega utripa in beleženje vaših dejavnosti. Ni namenjen nobeni drugi uporabi.

Vadbena naprava ni namenjena pridobivanju okoljskih meritev, ki zahtevajo strokovno ali industrijsko natančnost.

Priporočamo, da občasno očistite napravo in zapestni trak, da preprečite morebitne kožne težave zaradi umazane zapestnice.

Motnje

Elektromagnetne motnje in vadbena oprema

V bližini električnih naprav se lahko pojavijo motnje. Med vadbo z vadbeno napravo lahko motnje povzročijo tudi postaje brezžičnih lokalnih omrežij (WLAN). Da bi se izognili neenakomernim odčitkom ali motnjam, se odmaknite od možnih virov motenj.

Vadbena oprema z elektronskimi ali električnimi deli, kot so zasloni LED, motorji in električne zavore, lahko povzročijo moteče razpršene signale.

Če vadbena naprava še vedno ne deluje z vadbeno opremo, je električni hrup opreme morda prekomeren za brezžično merjenje srčnega utripa. Za več informacij obiščite support.polar.com.

Zmanjševanje tveganja med vadbo

Vadba lahko vključuje nekatera tveganja. Preden pričnete z rednim programom vadbe, odgovorite na naslednja vprašanja, ki se nanašajo na vaše zdravstveno stanje. Če odgovorite pritrdilno na katero koli od teh vprašanj, vam priporočamo, da se pred začetkom vadbenega programa posvetujete z zdravnikom.

  • Ali v zadnjih petih letih niste bili telesno dejavni?
  • Ali imate visok krvni tlak ali visok holesterol v krvi?
  • Ali jemljete katero koli zdravilo za uravnavanje krvnega tlaka ali zdravilo za srce?
  • Ali ste imeli v preteklosti težave z dihanjem?
  • Ali imate simptome katere koli bolezni?
  • Ali okrevate po resni bolezni ali zdravljenju?
  • Ali uporabljate srčni spodbujevalnik ali katero drugo vsajeno elektronsko napravo?
  • Ali kadite?
  • Ali ste noseči?

Upoštevajte, da poleg intenzivnosti vadbe na srčni utrip vplivajo tudi zdravila za bolezni srca, krvni tlak, duševno stanje, astma, dihanje itd. ter tudi nekateri energetski napitki, alkohol in nikotin.

Pomembno je, da ste dovzetni za odzive svojega telesa med vadbo. Če med vadbo začutite nenadno bolečino ali prekomerno utrujenost, je priporočljivo, da z vadbo prenehate ali nadaljujete z manjšo intenzivnostjo.

Pomnite! Če uporabljate srčni spodbujevalnik, defibrilator ali drugo vsajeno napravo, lahko uporabljate vadbene računalnike Polar. Načeloma Polarjevi izdelki ne bi smeli vplivati na delovanje srčnega spodbujevalnika. V praksi ni poročil o zaznanem vplivu na srčni spodbujevalnik. Kljub temu pa zaradi raznolikosti naprav, ki so na voljo, ne moremo izdati uradnega zagotovila o skladnosti naših izdelkov s srčnimi spodbujevalniki ali drugimi vsajenimi napravami, kot so defibrilatorji. Če ste v dvomih ali med uporabo Polarjevih izdelkov občutite karkoli nenavadnega, vas prosimo, da se obrnete na svojega zdravnika ali proizvajalca vstavljene elektronske naprave, ki vam bo povedal, ali lahko napravo varno uporabljate.

Če ste alergični na katero koli snov v stiku s kožo ali, če sumite na alergično reakcijo zaradi uporabe izdelka, preverite seznam materialov, navedenih v poglavju Tehnične specifikacij. Da bi preprečili kožne reakcije na senzor srčnega utripa, ga nosite čez majico, vendar jo dobro navlažite pod elektrodami, da zagotovite brezhibno delovanje.

Zaradi skupnega vpliva vlage in močne abrazije lahko barva odstopi s površine senzorja srčnega utripa ter obarva oblačila. Če uporabljate parfum, kremo za sončenje ali repelent, morate zagotoviti, da ta ne pride v stik z vadbeno napravo ali senzorjem srčnega utripa. Med uporabo ure se izogibajte nošenju oblačil, katerih barve bi lahko obarvale vadbeno napravo (zlasti vadbene naprave v svetlih barvah).

Odvračanje pozornosti

Če po pametni uri brskate med vožnjo avtomobila, vožnjo s kolesom ali celo med tekom ali hojo, lahko to odvrne vašo pozornost z okolice in privede do nevarnih okoliščin. Priporočamo vam, da ure Polar M600 ne uporabljate, kadar lahko zaradi tega ogrozite svojo varnost. Upoštevajte lokalne zakone in predpise, ki prepovedujejo ali omejujejo uporabo elektronskih naprav med npr. vožnjo.