Vi ste tukaj: Za začetek > Polnjenje ure M600

Polnjenje ure M600

Ura M600 ima notranjo polnilno baterijo. Polnilne baterije imajo omejeno število ciklov polnjenja. Baterijo lahko napolnite in spraznite preko 300-krat, preden se opazi zmanjšanje njene zmogljivosti. Število ciklov polnjenja je odvisno tudi od pogojev uporabe in delovanja.

Uro M600 lahko polnite prek USB-vhoda računalnika s polnilnim kablom, ki je priložen v prodajni embalaži.

Baterijo lahko napolnite prek električne vtičnice. Pri polnjenju baterije prek električne vtičnice uporabite napajalni adapter USB (ni vključen v komplet izdelka). Če uporabljate napajalni kabel USB, se prepričajte, da nosi oznako »output 5Vdc« (izhod, 5 V DC) in da zagotavlja oskrbo s tokom vsaj 500 mA. Uporabite izključno varnostno odobren napajalni kabel USB (označen z »LPS«, »Limited Power Supply«, »UL listed« ali »CE«).

Polarjevih izdelkov ne polnite z 9-voltnim polnilnikom. Z 9-voltnim polnilnikom lahko poškodujete Polarjeve izdelke.

Magnetni konec kabla zaskoči v polnilni vhod pametne ure M600, ko sta pravilno povezana. Ko se začne polnjenje, ura M600 na kratko zavibrira. Če se pametna ura vklopi, ko jo vključite v napajanje, se bo na začetnem zaslonu ure M600 prikazala ikona strele. Napredek polnjenja baterije vaše ure si lahko ogledate tako, da podrsnete na začetnem zaslonu od zgoraj navzdol. Če je pametna ura ob priključitvi v napajanje vklopljena, se animacijska ikona baterije na prikazovalniku začne polniti. Ko se zelena ikona baterije zapolni, je ura M600 v celoti napolnjena. Polnjenje prazne baterije ure M600 lahko traja tudi do dve uri.

  1. Senzorji za merjenje srčnega utripa na zapestju
  2. Vhod za polnjenja

Ko končate polnjenje baterije ure M600, polnilni kabel izvlecite iz USB-vhoda računalnika ali stenskega adapterja. Če polnilni kabel ostane v napajalnem viru, magnetni konec kabla privlači predmete, ki vsebujejo železo, kar lahko privede do kratkega stika in posledične okvare tokokroga, pregrevanja, požara ali eksplozije.

Ne puščajte baterije do konca izpraznjene dlje časa ali je hranite do konca napolnjene ves čas, ker lahko vpliva na življenjsko dobo baterije. Baterije prav tako ne polnite pri temperaturah pod 0 °C ali nad +40 °C ali ko je polnilni vhod vlažen. Če se je USB-vhod vaše ure M600 zmočil, počakajte, da se pred vklopom polnilnega kabla posuši.


Čas delovanja baterije

Čas delovanja baterije znaša

  • 2 dni / 8 ur pri vadbi z uro M600, združeno s telefonom Android.
  • 1,5 dneva / 8 ur pri vadbi z uro M600, združeno s telefonom iPhone.

Čas delovanja je odvisen od mnogih dejavnikov, kot so temperatura okolice, v katerem uporabljate uro M600, uporabljene funkcije, uporaba načina stalno vklopljenega prikazovalnika in staranje baterije. Čas delovanja je občutno zmanjšan pri temperaturah pod lediščem. Če uro M600 nosite pod jakno, jo s tem ohranjate toplo in podaljšate njen čas delovanja.

Opozorilo za nizko napolnjenost baterije

Ko je napolnjenost baterije ure M600 manjša od 15 %, se bo na prikazovalniku prikazalo obvestilo, v katerem bo navedena raven napolnjenosti in stanje preklopa v način varčevanja energije. Obvestilo lahko tapnete, da vklopite/izklopite način varčevanja z energijo Turn on/off battery saver (Vklop/izklop varčevanja z energijo). Način varčevanja baterije se samodejno vklopi, ko je napolnjenost baterije manjša od 5 %.

Ker GPS-beleženje NI na voljo v načinu varčevanja baterije, boste prejeli obvestilo, če je vklopljen način varčevanja baterije, ko želite začeti vadbo z aplikacijo Polar, ali če napolnjenost baterije med vadbo pade pod 5 %.

Če prikazovalnika ni mogoče aktivirati z gibom zapestja ali pritiskom stranskega gumba za vklop, je baterija prazna in ura M600 preide v način mirovanja. V tem primeru morate uro M600 napolniti. Če je baterija v celoti izpraznjena, bo morda trajalo nekaj časa, da se bo na prikazovalniku prikazala animacija polnjenja.

Za hiter ogled napolnjenosti baterije v uri M600 podrsnite na začetnem zaslonu od zgoraj navzdol.