Je bent hier: Trainen met Polar > Trainen met de Polar app > Je M600 dragen

Je M600 dragen

Je sport-smartwatch heeft een ingebouwde hartslagsensor die je hartslag meet in je pols. Voor nauwkeurige hartslaggegevens moet de polsband nauw om je pols sluiten, net achter het polsgewricht, met het display naar boven gericht. De sensor moet aangesloten zitten op je huid, maar de polsband mag niet té strak zitten, anders wordt de bloedtoevoer belemmerd.

Als je niet aan het trainen bent, kun je de polsband het beste een beetje losser dragen, als een normaal horloge. Vergeet niet de polsband weer wat strakker te doen voordat je aan een training begint, zodat je een nauwkeurige hartslagmeting krijgt. Als je een tatoeage op je pols hebt, moet je ervoor zorgen dat de sensor daar niet precies bovenop ligt, anders zijn de metingen mogelijk niet nauwkeurig.

Als je snel koude handen hebt, is het een goed idee je huid eerst warm te maken. Laat je bloed stromen voordat je aan je sessie begint!

Bij sporten waar het lastiger is de sensor op een vaste plaats op je huid te houden of waarbij je kracht uitoefent of beweegt met de spieren of pezen in de buurt van je pols, raden we je aan een Polar hartslagsensor met een borstband te gebruiken zodat je hartslag nauwkeuriger kan worden gemeten. Zie De Polar app koppelen met een hartslagsensor voor meer informatie.

Hoewel er vele subjectieve aanwijzingen zijn voor de wijze waarop je lichaam zich tijdens training gedraagt (inspanning, ademhalingssnelheid, fysieke gevoelens), is er geen enkele zo betrouwbaar als de hartslag. Deze is objectief en wordt zowel door interne als externe factoren beïnvloed, hetgeen betekent dat je een betrouwbare maat hebt van je lichamelijke toestand.