Je bent hier: Polar functies > Polar Smart Coaching functies > Trainingsbelasting

Trainingsbelasting

Trainingsbelasting is tekstuele feedback over de zwaarte van een afzonderlijke trainingssessie. De berekening van de trainingsbelasting is gebaseerd op het verbruik van belangrijke energiebronnen (koolhydraten en eiwitten) tijdens de training.

De functie Trainingsbelasting maakt de belasting van verschillende typen trainingssessies vergelijkbaar met elkaar. Je kunt bijvoorbeeld de belasting van een lange fietssessie van lage intensiteit vergelijken met die van een korte hardloopsessie van hoge intensiteit. Om een nauwkeuriger vergelijking tussen sessies mogelijk te maken hebben we je trainingsbelasting geconverteerd naar een schatting van de behoefte aan herstel.

Na elke sessie in het trainingsoverzicht in de Polar app zie je een beschrijving van je trainingsbelasting. Hier volgt de geschatte behoefte aan herstel voor de verschillende niveaus van trainingsbelasting.

  • Licht 0-6 uren
  • Redelijk 7-12 uren
  • Veeleisend 13-24 uren
  • Zeer veeleisend 25-48 uren
  • Extreem Meer dan 48 uren

Ga naar de Polar Flow webservice voor een gedetailleerde trainingsanalyse met een nauwkeuriger numerieke belastingswaarde voor elke sessie.

Lees meer informatie in de Ondersteuningspagina's M600.