Je bent hier: Polar functies > Polar Smart Coaching functies > Polar Sleep Plus

Polar Sleep PlusTM

Als je de M600 's nachts draagt, registreert de Polar app op je M600 je slaap. Hij detecteert wanneer je in slaap valt en wanneer je wakker wordt, en verzamelt je slaapgegevens voor uitgebreide analyse in de Polar Flow app en webservice. De smartwatch observeert je handbewegingen 's nachts om alle onderbrekingen gedurende de volledige slaapperiode te registreren en vertelt je hoeveel tijd je daadwerkelijk hebt geslapen.

Eerst moet je je gewenste slaapduur instellen in Polar Flow. Daarna zorg je dat je de M600 om hebt voordat je gaat slapen. In [dit ondersteuningsdocument] kun je meer lezen over Sleep Plus.

Slaapgegevens in de Polar app

Wanneer je M600 detecteert dat je wakker bent, ontvang je een melding op je smartwatch dat je slaapanalyse gereed is. Tik op de melding om je slaapoverzicht te openen.


Je kunt de slaapregistratie ook handmatig stoppen.

Slaapregistratie handmatig stoppen

  1. Open de Polar app met de knop aan de voorzijde op je M600.
  2. Veeg omhoog en tik op Mijn dag.
  3. Tik op de kaart “Slaapoverzicht openen?”.
  4. Tik op het vinkje om de slaapregistratie te stoppen.

Kaart Slaapgegevens en slaapoverzicht

Je kunt je slaapgegevens bekijken via de kaart in Mijn dag. Tik op de kaart voor een gedetailleerd slaapoverzicht.


Slaapduur
Percentage echte slaap
Slaapcontinuïteit

Op de slaapkaart kun je ook je slaap beoordelen. Tik op de kaart met emoticons om de opties voor het beoordelen van je slaap te openen. Tik vervolgens op de emoticon die het beste past bij je slaap van de afgelopen nacht.


In het slaapoverzicht staat de volgende informatie:


Slaapduur: De totale tijd tussen het moment dat je in slaap viel en het moment dat je wakker werd en het tijd was om op te staan.

De tijd waarop je in slaap viel.

De tijd waarop je wakker werd.

Echte slaap: Het percentage en de duur van je slaapduur dat je echt sliep. Dit is dus je slaapduur minus de onderbrekingen.

Slaapcontinuïteit: Een beoordeling van de continuïteit van je slaapduur (op een schaal van 1 tot 5).

Uitsplitsing van slaap: Een afbeelding van je echte slaapduur en je onderbrekingen in verhouding tot je gewenste slaapduur.

Feedback over je slaap: Feedback op basis van je slaapgegevens, je gewenste slaapduur en je slaapbeoordeling.


Slaapgegevens in de Polar Flow app en webservice

Je slaapgegevens worden weergegeven in de Polar Flow app en webservice nadat de Polar app op je M600 is gesynchroniseerd. De Flow app en webservice tonen je slaapgegevens per nacht en week. In de Flow webservice kun je je slaapgegevens bekijken op het tabblad Slaap van je Logboek. Je kunt je slaapgegevens ook opnemen in Activiteitenrapporten op het tabblad Voortgang.

In de Polar Flow app en webservice kun je Gewenste slaapduur instellen om aan te geven hoe lang je elke nacht wilt slapen. Je kunt ook je slaap beoordelen. Ook kun je de tijden waarop je in slaap viel en weer wakker werd, zo nodig corrigeren in de app en de webservice. Je ontvangt feedback over hoe je hebt geslapen op basis van je slaapgegevens, je gewenste slaapduur en je slaapbeoordeling.

Door je slaappatronen te volgen, kun je zien of ze worden beïnvloed door veranderingen in je dagelijkse leven en de juiste balans vinden tussen rust, dagelijkse activiteit en training.

Lees meer over Polar Sleep Plus in deze uitgebreide gids.