Je bent hier: Trainen met Polar > Polar app en Polar Flow

Polar app en Polar Flow

Polar app

De Polar app op je M600 maakt van je Wear OS by Google-smartwatch een sport en activity tracker.

De app registreert je trainingsgegevens, zoals je hartslag, je snelheid, je afstand en je route. De app meet ook je activiteit gedurende de dag: je kunt zien hoeveel stappen je hebt gezet, welke afstand je hebt afgelegd en hoeveel calorieƫn je hebt verbrand. Als je de M600 ook 's nachts draagt, krijg je een analyse van je slaaptijd en -kwaliteit.

De app downloaden

Om de activiteitsmeting en trainingsfuncties van Polar op je M600 te kunnen gebruiken, moet je de Polar app op je telefoon installeren via Google Play of de App Store en de app vervolgens activeren op je smartwatch. Hier vind je meer informatie over het activeren van de Polar app op je M600.

App Polar Flow

In de Polar Flow mobiele app kun je direct een visuele interpretatie van je trainings- en activiteitsgegevens bekijken. Je kunt bepaalde instellingen wijzigen en je training plannen in de app.

Trainingsgegevens

Met de Polar Flow app krijg je direct na je trainingssessie een overzicht van je training op je telefoon. Je kunt weekoverzichten van je training bekijken in het trainingslogboek en je beste prestaties delen met je vrienden in de Flow Feed.

Activiteitsgegevens

In de mobiele app kun je je dagelijkse activiteit in detail bekijken. Bekijk hoeveel tijd je hebt doorgebracht op elk intensiteitsniveau en ga na wat er ontbreekt aan je dagelijkse doel en hoe je dit kunt bereiken. Je kunt ook gedetailleerde informatie over je slaapgegevens bekijken.

Instellingen wijzigen en je training plannen

Je kunt de instellingen van je Polar account en een aantal eenvoudige apparaatinstellingen wijzigen in de Polar Flow app. Daarnaast kun je sportprofielen toevoegen en verwijderen en kun je je training plannen door snelle of gefaseerde trainingsdoelen op te stellen.

Ga naar support.polar.com/en/support/Flow_app voor ondersteuning en meer informatie over het gebruik van de Polar Flow app.

Zie Synchroniseren voor informatie over het synchroniseren van je trainings- en activiteitsgegevens en de gewijzigde instellingen tussen de Polar app en de Polar Flow mobiele app.

Webservice Polar Flow

In de Polar Flow webservice kun je je training in detail plannen en analyseren en meer informatie over je prestaties bekijken.

In de webservice kun je bovendien de Polar app op je M600 configureren en personaliseren voor perfecte afstemming op je trainingsbehoeften door sportprofielen toe te voegen en de instellingen ervan aan te passen. Je kunt bijvoorbeeld specifieke trainingsweergave-instellingen voor elke sport definiƫren en kiezen welke gegevens je wilt zien tijdens je training.

Je kunt ook je voortgang volgen en visueel analyseren, lid worden van een netwerk van medesporters en een persoonlijk trainingsprogramma gebruiken voor een hardloopevenement. Je kunt de Polar Flow webservice gebruiken door naar flow.polar.com te gaan en je aan te melden met de Polar account die je hebt gemaakt tijdens de configuratie van je M600.

Feed, Bekijken en Logboek

In Feed kun je zien wat jij en je vrienden de laatste tijd hebben gedaan. Bekijk de laatste trainingssessies en activiteitssamenvattingen, deel je beste prestaties, en reageer op en en like de activiteiten van je vrienden. In Bekijken kun je door de kaart bladeren en trainingssessies met route-informatie bekijken die andere gebruikers hebben gedeeld. Je kunt ook de routes van anderen bekijken en zien waar de hoogtepunten lagen. In Logboek kun je je dagelijkse activiteit en geplande trainingssessies zien en de resultaten van trainingen uit het verleden bekijken.

Voortgang

In Voortgang kun je je ontwikkeling volgen aan de hand van rapporten. Rapporten zijn een handige manier om je trainingsvoortgang op de langere termijn te volgen. In week-, maand- en jaarrapporten kun je de sport voor het rapport kiezen. In aangepaste periode kun je zowel de periode als de sport kiezen. Kies de periode en de sport voor het rapport in de vervolgkeuzelijsten en tik op het wielpictogram om te kiezen welke gegevens moeten worden opgenomen in de rapportgrafiek.

Community

In de Flow Groepen, Clubs en Evenementen kun je medesporters vinden die voor hetzelfde evenement trainen of naar dezelfde sportschool gaan. Je kunt ook je eigen groep maken voor de mensen met wie je wilt trainen. Je kunt je oefeningen en trainingstips delen, reageren op de trainingsresultaten van andere leden en deel uitmaken van de Polar Community.

Programma's

In Programma's kun je een hardloopprogramma opstellen dat je helpt te trainen voor de 5 kilometer, de 10 kilometer, een halve marathon of een hele marathon. Het Polar Hardloopprogramma is specifiek ontwikkeld voor jouw evenement en houdt rekening met je persoonlijke eigenschappen, je trainingsachtergrond en je voorbereidingstijd.

Ga naar support.polar.com/en/support/flow voor ondersteuning en meer informatie over het gebruik van de Polar Flow webservice.

Ga naar Polar sportprofielen in Flow webservice voor gedetailleerde informatie over het bewerken van de sportprofielen.