Je bent hier: Polar functies > Polar Smart Coaching functies > 24/7 activiteitsmeting

24/7 activiteitsmeting

De Polar app op je M600 meet je activiteit met een 3D accelerometer die je polsbewegingen registreert. Hij analyseert de frequentie, intensiteit en regelmaat van je bewegingen in combinatie met je fysieke gegevens, zodat je kunt zien hoe actief je werkelijk bent in je dagelijkse leven, naast je trainingen. Voor een zo nauwkeurig mogelijke activiteitsmeting raden we je aan de M600 om je minst gebruikte arm te doen.

De functie voor activiteitsmeting is altijd ingeschakeld. Als je een Polar wijzerplaat gebruikt op je M600, zie je je activiteitsvoortgang in het startscherm.


Activiteitsdoel

De Polar app helpt je elke dag je persoonlijke activiteitsdoel te bereiken. Je activiteitsdoel is gebaseerd op je persoonlijke gegevens en je ingestelde activiteitsniveau, te vinden in de instellingen van het Dagelijks activiteitsdoel in de Polar Flow webservice. Meld je aan bij de webservice, klik op je naam of profielfoto rechtsboven en ga naar het tabblad Dagelijks activiteitsdoel in Instellingen.

Bij de instelling Dagelijks activiteitsdoel kies je uit drie activiteitsniveaus het doel dat je normale dag en activiteit het best beschrijft. Onder het keuzegebied kun je zien hoe actief je moet zijn om je dagelijkse activiteitsdoel voor het gekozen niveau te behalen. Als je bijvoorbeeld op kantoor werkt en het grootste deel van de dag zittend doorbrengt, wordt er van je verwacht dat je ongeveer vier uur per dag met lage intensiteit actief bent. Als je tijdens je werk meer staat en loopt, liggen de verwachtingen hoger.


Activiteitsgegevens

De Polar app registreert je voortgang op weg naar je dagelijks doel. Je kunt je voortgang controleren via de activiteitsbalk in Mijn dag en via de Polar wijzerplaten.


In de wijzerplaat Polar Activity laten de cirkel rond de datum en tijd en het percentage eronder je voortgang zien ten aanzien van je dagelijkse activiteitsdoel. De cirkel wordt met een lichtblauwe kleur gevuld wanneer je actief bent.


In de wijzerplaat Polar Jumbo wordt de wijzerplaat gevuld met een lichtblauwe kleur als je je dagelijkse activiteitsdoel nadert.


Als je Polar > Activiteit hebt gekozen bij de linker complicatie locatie, wordt de rand van de wijzerplaat Polar Combo gevuld met een kleur om je totale activiteit aan te geven. Je kunt de kleur naar eigen wens instellen door je vinger op de wijzerplaat te houden en Stijlen te kiezen. Je kunt ook linksonder in de hoek van de wijzerplaat zien welk percentage van je dagelijkse activiteitsdoel je tot nu toe hebt bereikt.

Onder Mijn dag kun je de geaccumuleerde activiteit van de dag meer gedetailleerd weergeven en kun je begeleiding krijgen voor het bereiken van je dagelijkse activiteitsdoel.


  • Stappen: Het aantal stappen dat je tot nu toe hebt gezet. De hoeveelheid en het type lichaamsbewegingen worden geregistreerd en omgezet in een schatting van het aantal stappen.
  • Afstand: De afstand die je tot nu toe hebt afgelegd. De afstand wordt berekend op basis van je lengte en het aantal stappen dat je hebt gezet.
  • Calorieën: Hier zie je hoeveel calorieën je hebt verbrand met training, activiteit en BMR (Basal Metabolic Rate of stofwisseling in rust: de minimale stofwisselingsactiviteit die je nodig hebt om in leven te blijven).

Je kunt de activiteitsweergave snel openen via het startscherm als je Polar Jumbo als wijzerplaat gebruikt. Je hoeft alleen maar op het lichtblauwe activiteitspictogram te tikken.

Tik op de activiteitsgegevens wanneer de activiteitsweergave is geopend op het display om te bekijken wat je nog moet doen om je activiteitsdoel voor die dag te bereiken.

Je krijgt opties voor hoe lang je actief moet blijven als je activiteiten van lage, normale of hoge intensiteit kiest. In de suggesties betekent 'omhoog' een lage intensiteit, 'wandelen' betekent normale intensiteit en 'joggen' betekent hoge intensiteit. Met praktisch begeleiding zoals '50 minuten wandelen' of '20 minuten joggen' kun je kiezen hoe je vandaag je doel bereikt.

Je vindt meer voorbeelden voor activiteiten van lage, normale en hoge intensiteit in de Polar Flow app en de Polar Flow webservice.

Als je een Polar wijzerplaat gebruikt, krijg je bij het bereiken van je dagelijkse activiteitsdoel een trilwaarschuwing.


Inactiviteitswaarschuwing

Het is algemeen bekend dat fysieke activiteit van groot belang is voor je welzijn. Het is echter ook belangrijk om niet te lang achter elkaar te zitten. Lange perioden zitten is slecht voor je gezondheid, zelfs op dagen dat je voldoende traint en dagelijkse activiteiten hebt. De Polar app merkt of je overdag te lang inactief bent en helpt je om vaker op te staan en de negatieve effecten voor je gezondheid te voorkomen.

Ongeacht het activiteitsniveau dat je hebt ingesteld voor je dagelijkse activiteitsniveau, als je 55 minuten lang stil hebt gezeten, krijg je een melding met een inactiviteitswaarschuwing: Tijd om te bewegen! wordt weergegeven en je M600 trilt kort. Ga staan en zoek een manier om actief te zijn. Ga een stukje lopen, doe rekoefeningen of een andere lichte activiteit. De melding verdwijnt zodra je begint te bewegen of op een knop drukt.

Als je niet binnen vijf minuten actief wordt, krijg je een inactiviteitsstempel. Je ziet de inactiviteitsstempel in Mijn dag in de Polar app onder de gegevens over je dagelijkse activiteit. In de Polar Flow app en webservice kun je ook zien hoeveel inactiviteitsstempels je per dag hebt gekregen. Op deze manier kun je meer zicht krijgen in je dagelijkse routine en meer activiteit inbouwen in je dagen.

De inactiviteitswaarschuwingen of -stempels zijn niet van invloed op je voortgang op weg naar je dagelijkse activiteitsdoel.


Slaapgegevens in de Flow app en webservice

Zie het hoofdstuk Polar Sleep Plus voor meer informatie over slaapgegevens in de Polar app op je M600.

Polar apparaten met 24/7 activiteitsmeting detecteren via je polsbewegingen automatisch wanneer je in slaap valt, wanneer je slaapt en wanneer je wakker wordt. Ze observeren je bewegingen 's nachts om alle onderbrekingen gedurende de volledige slaapperiode te registreren en vertellen je hoeveel tijd je daadwerkelijk hebt geslapen. De slaapdetectie is gebaseerd op de registratie van de bewegingen van je minst gebruikte pols met een digitale 3D-versnellingsmeter.

Door je slaap te registreren, krijg je inzicht in je slaappatronen en kun je zien waar je verbeteringen of wijzigingen kunt aanbrengen. Door je nacht te vergelijken met je gemiddelden en je patronen te analyseren, kun je zien wat je gedurende de dag doet en de invloed daarvan op je slaap. Met wekelijkse overzichten in je Polar Flow account kun je evalueren hoe regelmatig je slaap-waakpatroon is.

Wat Polar Sleep PlusTM meet – Belangrijkste componenten van slaapregistratie

  • Slaapduur: Slaapduur geeft de totale tijd aan tussen het moment dat je in slaap valt en het moment dat je wakker wordt en het tijd is om op te staan. Je Polar apparaat registreert de bewegingen die je maakt en houdt bij wanneer je in slaap valt en wakker wordt. Het registreert ook de onderbrekingen van je slaap tijdens de hele Slaapduur.
  • Echte slaap: Echte slaap geeft aan hoeveel tijd je werkelijk slapend doorbrengt tussen het moment dat je in slaap valt en het moment dat je wakker wordt en het tijd is om op te staan. Dit is dus je slaapduur minus de onderbrekingen. Alleen de tijd die je echt slapend doorbrengt wordt beschouwd als echte slaap. Echte slaap kan worden uitgedrukt als percentage [%] en als duur [u:min].
  • Onderbrekingen: Een normale nachtrust kenmerkt zich door veel korte en lange onderbrekingen; momenten dat je eigenlijk even wakker wordt. Of je je deze onderbrekingen herinnert of niet, hangt af van de duur ervan. Korte onderbrekingen herinneren we ons meestal niet. Langere onderbrekingen, bijvoorbeeld wanneer we opstaan om een slokje water te drinken, herinneren we ons wel.
  • Slaapcontinuïteit: Slaapcontinuïteit beschrijft hoe continue je hebt geslapen. De continuïteit van je slaap wordt beoordeeld op een schaal van 1-5, waarbij 5 een zeer continue slaap is. Hoe lager de waarde, hoe gefragmenteerder je slaap was. Een goede nachtrust bestaat uit lange, ononderbroken slaapsegmenten, zonder frequente onderbrekingen.
  • Zelfevaluatie: De Flow service geeft je niet alleen een objectief inzicht je je slaapgegevens, maar moedigt je ook aan je slaap dagelijks te evalueren. Je kunt beoordelen hoe goed je afgelopen nacht hebt geslapen op een schaal van 1 tot 5: zeer slecht - slecht - ok - goed - zeer goed. Door deze vraag te beantwoorden, krijg je langere tekstuele feedback over je slaapduur en slaapkwaliteit.

Activiteitsgegevens in de Polar Flow app en webservice

Met de Polar Flow mobiele app kun je je activiteitsgegevens altijd en overal volgen en analyseren, en je gegevens synchroniseren vanaf de Polar app naar de Polar Flow webservice. De webservice geeft je het meest gedetailleerde inzicht in je activiteitsgegevens.