Je bent hier: Trainen met Polar > Trainen met de Polar app > Tijdens de training

Tijdens training

Trainingsweergaven

Bladeren door de trainingsweergaven

• Veeg omhoog of omlaag over het scherm.

OF

• Draai je pols naar binnen en naar buiten.

Zie de video-instructies over het navigeren door de Polar app tijdens de training.

De informatie in de trainingsweergaven is afhankelijk van je bewerkingen van het gekozen sportprofiel. In de Polar Flow app en de Polar Flow webservice kun je specifieke instellingen definiëren voor elk profiel.

Je trainingsweergaven kunnen bijvoorbeeld de volgende informatie bevatten:

Actuele hartslag
ZonePointer voor hartslag
Duur van trainingssessie

Afstand tot dusver afgelegd tijdens sessie
Actueel tempo
Actuele tijd
Calorieën tot dusver verbrand tijdens training

Automatische rondetijd

Alleen van toepassing als de instelling Automatische ronde is ingeschakeld in het gekozen sportprofiel. Zie Sportprofielen in de Polar Flow webservice of Sportprofielen in de Polar Flow app op de ondersteuningspagina's van Polar voor meer informatie over het wijzigen van de sportprofielinstellingen.

De automatische rondetijd weergeven

• Veeg naar links in de trainingsweergave.

De vorige rondes weergeven

• Veeg de rondetijd omhoog.

Afhankelijk van je instelling voor Automatische ronde zie je het volgende bij je rondetijd:

Duur of afstand van ronde
Gemiddelde snelheid or gemiddeld tempo
Gemiddelde hartslag

Functies tijdens training

Tijdens de training kun je een ronde handmatig markeren.

Een ronde markeren

• Druk op de knop aan de voorzijde.

Als je de eerste handmatige ronde markeert, wordt voor die trainingssessie een handmatige rondtijd op je Polar app gemaakt.

Je kunt ook de instelling voor automatische ronde gebruiken. Stel in de Polar Flow webservice de sportprofielinstellingen in onder Basis en stel de Automatische ronde in op Rondeafstand of Rondeduur. Als je Rondeafstand kiest, stel je de afstand in waarna elke ronde wordt gemarkeerd. Als je Rondeduur kiest, stel je de duur in waarna elke ronde wordt gemarkeerd.

Je kunt zorgen dat het display tijdens de training niet uitschakelt.

Het display niet uitschakelen

1. Veeg vanaf de bovenkant van het display omlaag.
  2. Als je tijdens het trainen via de met je M600 gekoppelde telefoon of met de app Google Play Music op je M600 naar muziek luistert, zie je de weergave van de muziekregelaars als eerste. Daarna moet je naar links vegen om de Verlichting te zoeken.

3. Tik op het doorgekruiste lamppictogram om de Verlichting IN te schakelen voor de huidige trainingssessie.

Je moet de verlichting voor elke trainingssessie afzonderlijk inschakelen.

Het display ingeschakeld houden tijdens de training reduceert de gebruiksduur van de batterij van je M600 aanzienlijk; met automatische schermhelderheid wordt de gebruiksduur gemiddeld tot vijf uur trainingstijd teruggebracht en als het contrast het hoogst is, kan de gebruiksduur tot drie uur trainingstijd gereduceerd worden.

Tijdens de training kun je het touchscreen in de Polar app uitschakelen.

Touchscreen vergrendelen

1. Veeg vanaf de bovenkant van het display omlaag.
  2. Veeg naar links om de Schermvergrendeling te zoeken.
  3. Tik op het open-slotpictogram om de Schermvergrendeling IN te schakelen voor de huidige trainingssessie.

Je moet de Schermvergrendeling voor elke trainingssessie afzonderlijk inschakelen.

Met Schermvergrendeling IN schakel je alleen het touchscreen uit in de Polar app. Je kunt je pols naar binnen en naar buiten blijven draaien om door trainingsweergaven en de automatische of handmatige rondetijden te bladeren, afhankelijk van welke weergave je open had bij het vergrendelen van het touchscreen.

Je kunt het touchscreen blijven gebruiken om door de smartwatch te navigeren; verlaat eerst de Polar app door op de zijknop te drukken. Je de kunt terug naar de vergrendelde Polar app-weergave door op de kaart Registratie aan te tikken in het startscherm van de M600 of door op de knop aan de voorzijde van je M600 te drukken.

Het touchscreen ontgrendelen

1. Druk op een willekeurige plaats van het vergrendelde scherm. Je ziet een slotpictogram en de tekst Omlaag vegen verschijnt boven in het scherm.
  2. Veeg vanaf de bovenkant van het display omlaag.
  3. Tik op het slotpictogram om de Schermvergrendeling UIT te schakelen.

Als je tijdens het trainen via de met je M600 gekoppelde telefoon of met de app Google Play Music op je M600 naar muziek luistert, kun je de muziek regelen zonder de Polar app te verlaten.

Muziek regelen

• Veeg vanaf de bovenkant van het display omlaag om de muziekregelaars te zoeken.

Je kunt fasen overslaan tijdens het trainen met een gefaseerd trainingsdoel.

Fasen overslaan

1. Veeg in de Trainingsdoelweergave vanaf de onderkant van het display omhoog voor een lijst van de verschillende fasen in het trainingsdoel.
  2. Sla de huidige fase over door op het volgende pictogram aan de linkerzijde te tikken.

De Polar app verlaten zonder de trainingssessie te stoppen

• Druk op de zijknop van je M600.

OF

• Schud met je pols.

Als je de Polar app tijdens de training verlaat, verschijnt een melding Registratie aan. Je kunt deze melding verbergen door hem omlaag te vegen of op de zijknop te drukken. Je kunt de M600 nu gewoon blijven gebruiken.

Terugkeren naar je trainingssessie

• Veeg vanaf de onderkant van het startscherm omhoog om de melding Registratie aan weer te geven en tik hierop.

OF

• Druk op de knop aan de voorzijde van je M600.

Trainingsoverzicht tijdens training

Het trainingsoverzicht weergeven

• Veeg naar links. De trainingsweergave is de meest rechtse weergave.

Afhankelijk van het gebruikte sportprofiel worden in het Overzicht enkele of alle van de volgende gegevens weergegeven:

Tijd

Duur van de trainingssessie

Afgelegde afstand (indien van toepassing op je sport)

Gem. hartslag

Maximale hartslag

Gemiddelde snelheid of tempo (indien van toepassing op je sport)

Maximale snelheid of tempo (indien van toepassing op je sport)

Gemiddelde trap-/pasfrequentie

Maximale trap-/pasfrequentie

Maximale hoogte

Gestegen meters/feet

Gedaalde meters/feet

Verbrande calorieën

Percentage verbrande calorieën dat verbruikt is van vet

Trainingstijd die in de verschillende hartslagzones is doorgebracht