Je bent hier: Belangrijke informatie > Technische specificaties

Technische specificaties

Polar M600

Besturingssysteem Wear OS by Google
Processor MediaTek MT2601, Dual-Core 1,2 GHz processor op basis van ARM Cortex-A7
Batterijtype 500 mAh Li-pol oplaadbare batterij
Gebruiksduur (Android) 2 dag / 8 uur training
Gebruiksduur (iOS) 1,5 dag / 8 uur training
Gebruikstemperatuur -10 °C tot +50 °C / 14 °F tot 122 °F
Oplaadtijd Tot twee uur.
Oplaadtemperatuur 0 °C tot +40 °C / 32 °F tot 104 °F
Materialen Apparaat:
Corning® Gorilla® 3-glas
polycarbonaat/acrylonitril-butadieen-styreen/glasvezel
roestvrij staal
polymethylmethacrylaat
polyamide

Polsband:
siliconen
polycarbonaat
roestvrij staal
Nauwkeurigheid GPS afstand ±2%, snelheid ±2 km/u
Bemonsteringsfrequentie 1 s
Hartslagsensor Optische hartslagmeter met 6 leds
Sensoren Versnellingsmeter, Omgevingslichtsensor, Gyroscoop, Trillingsmotor, Microfoon
Waterbestendigheid Geschikt om mee te zwemmen (IPX8 10 m)
Geheugencapaciteit 4 GB interne opslag + 512 MB RAM
Display Transmissive TFT-display, 1,3 inch, 240 x 240 pixels, 260 ppi
Gewicht 63g
Afmetingen 45x36x13 mm

Je Polar M600 sporthorloge is compatibel met smartphones met Android 4.4+ of iOS 10.0+. Ga op je telefoon naar g.co/WearCheck om te zien of deze compatibel is met Wear OS by Google.

Gebruikt Bluetooth® draadloze technologie.

Je M600 is compatibel met de volgende Polar hartslagsensoren: Polar H6, H7, H10 en OH1.

Waterbestendigheid van Polar producten

De meeste Polar producten kun je gewoon dragen tijdens het zwemmen. Het is echter geen duikapparatuur. Druk niet op de knoppen terwijl het apparaat onder water is; zo behoud je de waterbestendigheid. Als je je hartslag in het water meet met een GymLink-compatibel Polar apparaat en hartslagsensor, kan er om de volgende redenen interferentie optreden:

• Zwembadwater met een grote hoeveelheid chloor en zeewater zijn erg geleidend. Er kan kortsluiting optreden in de elektrodes van de hartslagsensor, waardoor deze geen ECG-signalen meer kan detecteren.
  • Als je in het water springt of intensief beweegt tijdens wedstrijdzwemmen, kan de hartslagsensor verschuiven naar een deel van je lichaam waar de sensor geen ECG-signalen meer kan opvangen.
  • De sterkte van het ECG-signaal is persoonlijk en kan variëren op basis van de samenstelling van het lichaamsweefsel. Als je de hartslag meet in het water, treden er vaker problemen op.

Polar apparaten die je hartslag meten bij de pols zijn geschikt om mee te zwemmen en te baden. Ook tijdens het zwemmen registreren ze je activiteitsgegevens op basis van je polsbewegingen. Uit onze tests blijkt echter dat hartslagmeting bij de pols niet optimaal werkt in het water. We raden je dus niet aan hartslagmeting bij de pols te gebruiken tijdens het zwemmen.

Bij de horlogefabricage wordt waterbestendigheid doorgaans uitgedrukt in meters, wat de statische waterdruk van die diepte inhoudt. Polar gebruikt hetzelfde systeem. De waterbestendigheid van Polar producten is getest volgens de internationale standaard ISO 22810 of IEC60529. Elk waterbestendig Polar-apparaat wordt vóór aflevering getest voor blootstelling aan waterdruk.

Polar producten worden verdeeld in vier categorieën, afhankelijk van de waterbestendigheid. Zie de achterzijde van je Polar product voor de waterbestendigheidscategorie en vergelijk deze in onderstaande tabel. Deze definities zijn niet noodzakelijkerwijs van toepassing op producten van andere fabrikanten.

Bij de uitvoering van een onderwateractiviteit is de dynamische druk die door bewegen in water wordt opgewekt groter dan de statische druk. Dit betekent dat een product dat onder water wordt bewogen, onderworpen is aan grotere druk dan het stationaire product.

Markering op de achterzijde van het product Spatwater,
zweet, regendruppels enz.
Baden en zwemmen Snorkelen
(zonder zuurstoftanks)
Duiken
(met zuurstoftanks)
Kenmerken waterbestendigheid
Waterbestendig IPX7 OK - - - Niet wassen met een hogedrukreiniger.
Beschermd tegen spatwater, regendruppels enz.
Referentiestandaard: IEC60529.
Waterbestendig IPX8 OK OK - - Minimum voor baden en zwemmen.
Referentiestandaard: IEC60529.
Waterbestendig
Waterbestendig 20/30/50 meter
Geschikt voor zwemmen
OK OK - - Minimum voor baden en zwemmen.
Referentiestandaard: ISO22810.
Waterbestendig 100 m OK OK OK - Voor veelvuldig gebruik in water maar niet voor duiken.
Referentiestandaard: ISO22810.