Je bent hier: Belangrijke informatie > Voorzorgsmaatregelen

Voorzorgsmaatregelen

De Polar M600 is bedoeld voor het meten van de hartslag en het bepalen van je activiteit. Het apparaat is niet geschikt of bedoeld voor andere doeleinden.

Het dient niet te worden gebruikt voor het uitvoeren van omgevingsmetingen waarvoor professionele of industriële precisie vereist is.

We raden je aan het apparaat en de polsband met enige regelmaat schoon te maken om huidproblemen door een vieze armband te voorkomen.

Storing

Elektromagnetische interferentie en trainingsapparatuur

In de buurt van elektrische apparaten kan storing optreden. Ook WLAN-basisstations kunnen storing veroorzaken bij het trainen met het trainingsapparaat. Voorkom onregelmatige metingen of slecht functioneren door uit de buurt te blijven van mogelijke storingsbronnen.

Trainingsapparatuur met elektronische of elektrische onderdelen zoals LED-displays, motoren en elektrische remmen kunnen interferentie veroorzaken vanwege diffuse straling.

Als het trainingsapparaat dan nog niet werkt met de trainingsapparatuur, kan deze apparatuur te veel elektrische ruis veroorzaken voor draadloze hartslagmeting. Ga naar support.polar.com voor meer informatie.

Risico's tijdens het trainen beperken

Trainen kan risico's met zich meebrengen. Voordat je begint aan een vast trainingsprogramma is het raadzaam dat je eerst de volgende vragen betreffende je gezondheid beantwoordt. Als je één van deze vragen met ja beantwoordt, raden wij je aan eerst een arts te raadplegen voordat je met een trainingsprogramma begint.

  • Heb je de afgelopen vijf jaar niets aan sport gedaan?
  • Heb je een hoge bloeddruk of een hoog cholesterolgehalte?
  • Gebruik je medicijnen voor je bloeddruk of je hart?
  • Heb je wel eens last van ademhalingsproblemen?
  • Vertoon je symptomen van een ziekte?
  • Ben je herstellende van een zware ziekte of medische ingreep?
  • Gebruik je een pacemaker of andere geïmplanteerde elektronische apparatuur?
  • Rook je?
  • Ben je in verwachting?

Behalve de trainingsintensiteit, kunnen ook medicijnen voor het hart, de bloeddruk, psychische aandoeningen, astma, ademhaling enzovoort, sommige energiedranken, alcohol en nicotine de hartslag beïnvloeden.

Het is belangrijk om op te letten hoe je lichaam reageert tijdens het sporten. Als je plotselinge pijn of overmatige vermoeidheid voelt tijdens het trainen, raden wij je aan te stoppen of op een lagere intensiteit verder te gaan.

Opmerking! Je kunt Polar producten gewoon gebruiken als je een pacemaker, defibrillator of ander geïmplanteerd elektronisch apparaat draagt. In theorie kunnen Polar producten geen storing veroorzaken voor pacemakers. In de praktijk zijn er geen rapporten die erop wijzen dat iemand ooit storing heeft ondervonden. Vanwege de verscheidenheid aan pacemakers en andere geïmplanteerde apparaten als defibrillators, kunnen wij nochtans niet officieel garanderen dat onze producten geschikt zijn voor al deze instrumenten. Als je twijfels hebt of uitzonderlijke gevoelens ervaart tijdens het gebruik van Polar producten, raadpleeg dan je arts of neem contact op met de fabrikant van het elektronische apparaat om na te gaan of de veiligheid in jouw geval voldoende gewaarborgd is.

Als je overgevoelig bent voor een stof die in contact komt met de huid, of als je een allergische reactie vermoedt vanwege het gebruik van het product, controleer dan de in de Technische specificaties genoemde materialen. Draag ter voorkoming van huidreacties de hartslagsensor over een shirt, maar maak het shirt onder de elektroden goed vochtig voor een probleemloze werking.

Door vocht gecombineerd met de schurende werking kan het oppervlak van de hartslagsensor kleur afgeven en mogelijk vlekken veroorzaken in kleding. Gebruik je parfum, zonnebrandcrème of insectenwerende middelen op je huid, zorg er dan voor dat deze producten niet in contact komen met het trainingsapparaat of de hartslagsensor. Draag geen kleding met kleuren die kunnen afgeven op het trainingsapparaat (met name licht- of felgekleurde trainingsapparaten).

Afleiding

Het bedienen van een smartwatch tijdens het autorijden, fietsen of zelfs hardlopen en wandelen kan je afleiden van je omgeving en gevaarlijke situaties veroorzaken. Je wordt aangeraden de Polar M600 niet te gebruiken in omstandigheden waarbij je veiligheid in gevaar kan komen. Houd je bovendien aan plaatselijke wetten en regels met betrekking tot het gebruik van elektronische apparaten, bijvoorbeeld in het verkeer.