Je bent hier: Polar functies > Zwemgegevens (pool swimming)

Zwemgegevens (pool swimming)

Zwemgegevens helpen je elke zwemsessie te analyseren en je prestaties en voortgang op de lange termijn te volgen. De gegevens registreren je zwemafstand, de duur en het tempo, de slagfrequentie en bepalen je zwemstijl. Met behulp van de SWOLF-score kun je bovendien je zwemtechniek verbeteren.

Zorg voor de meest nauwkeurige informatie dat je hebt ingesteld aan welke hand je de M600 draagt. In de Polar Flow app kan dit worden ingesteld onder Apparaten > Polar M600 of in de Polar webservice vanaf je naam of profielfoto > Producten > Polar M600 > Instellingen.

Zwemgegevens zijn beschikbaar in de sportprofielen zwemmen en pool swimming. Om de zwemgegevens te verkrijgen moet je minimaal de versie 2.0 van Polar app op je M600 hebben.


Zwemstijlen

De M600 herkent je zwemstijl en berekent de voor je stijl specifieke gegevens en de totalen voor je gehele sessie.

Door de M600 herkende zwemstijlen:

 • Vrije slag
 • Rugslag
 • Schoolslag
 • Vlinderslag

Tempo en afstand

De metingen van tempo en afstand zijn gebaseerd op de lengte van het zwembad. Zorg daarom voor nauwkeurige gegevens altijd dat je de juiste lengte van het zwembad hebt ingesteld. De M600 herkent wanneer je draait en gebruikt deze informatie voor nauwkeurige opgave van tempo en afstand.


Slagen

De M600 vertelt je hoeveel slagen je doet per minuut of per lengte van het zwembad. Deze informatie kan worden gebruikt om meer te achterhalen over je zwemtechniek, ritme en timing.


SWOLF

SWOLF (afkorting voor zwemmen en golf) is een indirecte maat van efficiëntie. SWOLF wordt berekend door je tijd op te tellen bij de hoeveelheid slagen die je nodig hebt om de lengte van een zwembad over te zwemmen. Bijvoorbeeld 30 seconden en 10 slagen om de lengte van een zwembad over te zwemmen geeft een SWOLF-score van 40. In het algemeen ben je efficiënter naarmate je SWOLF lager is voor een bepaalde afstand en stijl.

SWOLF is in hoge mate individueel en mag dus niet worden vergeleken met SWOLF-scores die anderen hebben gezwommen. Het is vooral een persoonlijk hulpmiddel dat je kan helpen je techniek te verbeteren en beter af te stemmen en om een optimale efficiëntie te vinden voor verschillende stijlen.


Lengte van zwembad instellen

Het is belangrijk dat je de juiste lengte van het zwembad instelt, omdat deze van invloed is op de berekening van het tempo, de afstand en de slagfrequentie, alsmede op je SWOLF-score. De standaardlengtes zijn 25 meter, 50 meter en 25 yards, maar je kunt deze ook handmatig instellen op een aangepaste lengte. De minimumlengte die je kunt instellen is 20 meter/yards.

Je kunt de lengte van het zwembad zien in de pre-trainingsmodus, wanneer je op je M600 naar de lijst van sportprofielen hebt gebladerd om het profiel Zwemmen of Pool swimming weer te geven. Volg de onderstaande instructies om deze vanaf hier te wijzigen.

De lengte van het zwembad wijzigen

 1. Blader door de lijst van sportprofielen op je M600 om het profiel Zwemmen of Pool swimming te zoeken.
 2. Tik op het zwembadpictogram naast het sportpictogram.
 3. Tik op een van de vooraf ingestelde zwembadlengtes. Of tik op Aanpassen als je een aangepaste lengte van het zwembad wilt gebruiken. Je kunt een aangepaste zwembadlengte tussen 50 en 250 meter of yards instellen. Tik op de gewenste lengte. Je kunt de lengte-eenheid van het zwembad ook wijzigen door op Lengte zwembad (m/yd) te tikken boven aan de lijst en daarna op de eenheid te tikken die je wilt gebruiken.

Ga na hoe je nieuwe sportprofielen aan je M600 kunt toevoegen op je mobiele apparaat vanaf de ondersteuningspagina's van Polar.


Een zwemsessie starten

 1. Open de Polar app met de knop aan de voorzijde op je M600.
 2. Tik op Training of druk op de knop aan de voorzijde om de lijst met sportprofielen te openen.
 3. Blader door de lijst van sportprofielen om Zwemmen of Pool swimming te zoeken.
 4. Controleer of de lengte van het zwembad juist is (weergegeven op het display).
 5. Druk op de knop aan de voorzijde om de registratie van je trainingssessie te starten.

In de Polar Flow mobiele app en de Polar Flow webservice kun je aanpassen wat in de trainingsweergaven op je M600 wordt weergegeven.

Na je sessie kun je in de Polar Flow app en de Polar webservice een gedetailleerde uitsplitsing bekijken.