Je bent hier: Aan de slag > Je M600 configureren

Je Polar M600 configureren

Je Polar M600 sporthorloge is compatibel met smartphones met Android 4.4+ of iOS 10.0+. Gebruikers van een iPhone moeten model 5 of hoger hebben. Ga op je telefoon naar g.co/WearCheck om te zien of deze compatibel is met Wear OS by Google.


De configuratie voorbereiden

 1. Zorg dat je M600 tijdens de configuratie voldoende geladen is door hem op te laden via een USB-poort met voeding op je computer of een USB-voedingsadapter en een stopcontact. Gebruik een wisselstroomadapter die is gemerkt met "output 5VDC" en minimaal 500 mA levert.
 2. Schakel je M600 in door de zijknop ingedrukt te houden tot het logo van Polar wordt weergegeven. Daarna wordt het besturingssysteem opgestart. Dit kan enkele minuten duren.
 3. Tik op het touchscreen van je M600 om de configuratie te starten. Veeg daarna omhoog of omlaag om de gewenste taal te zoeken en kies deze door erop te tikken. Als je niet de juiste taal kiest, kun je terug naar de lijst van talen door op het touchscreen van links naar rechts te vegen.
 4. Zorg ervoor dat je smartphone verbinding heeft met internet en schakel Bluetooth in.
 5. Zorg dat je op je Android-telefoon over de nieuwste versies van Google™ Search en Google Play™ beschikt. Of zorg, als je iPhone gebruikt, dat je telefoon de laatste versie van het iOS-besturingssysteem heeft.
 6. Houd je M600 en je telefoon dicht bij elkaar tijdens de configuratie.

Je smartphone koppelen met de Polar M600

Je moet de Wear OS by Google by Google-app installeren op je telefoon om je smartwatch en je telefoon met elkaar te kunnen verbinden.

 1. Installeer de Wear OS by Google-app op je smartphone via Google Play of de App Store. Als de Wear OS by Google-app al op je telefoon is geïnstalleerd, zorg er dan voor dat dit de nieuwste versie is.
 2. Als je de Wear OS by Google-app al op je smartphone hebt geïnstalleerd en er een ander apparaat mee verbonden is, open je de mobiele app en kies je (op je Android-telefoon) de optie Koppelen met een nieuw horloge in het vervolgkeuzemenu naast je apparaatnaam boven in het scherm. Als je een iPhone gebruikt, tik je op de drie puntjes rechtsboven in het scherm en kies je Koppelen met nieuwe wearable. Volg daarna de instructies hieronder vanaf stap 3.

 3. Zodra je de Wear OS by Google-app opent op je telefoon, word je automatisch gevraagd je horloge te configureren.
 4. Veeg naar links op je M600 om de code van het horloge weer te geven en tik daarna op dezelfde code op je telefoon.
 5. Gebruikers van een Android-telefoon: Je krijgt een koppelverzoek van Bluetooth op je telefoon. Zorg dat de koppelcode op je M600 overeenkomt met de koppelcode op je telefoon. Tik op Koppelen of OK.

  iPhone-gebruikers: Accepteer het koppelverzoek van Bluetooth op je telefoon door op Koppelen of OK te tikken. Je moet de verbinding van je apparaten bevestigen: Zorg dat de koppelcode op je M600 overeenkomt met de koppelcode op je telefoon en tik op BEVESTIGEN.

 6. Zodra het koppelen is voltooid, verschijnt een bevestiging op je M600 en op je telefoon. Daarna duurt het even voordat je M600 is gesynchroniseerd met je telefoon.
 7. Om de koppeling van je telefoon en de M600 te voltooien moet je je Google-account van je telefoon naar je M600 kopiëren. Je hebt een Google-account nodig op je Polar M600 om de apps op de smartwatch te kunnen gebruiken. Ook moet je enkele instellingen inschakelen; je moet bijvoorbeeld Wear OS by Google de naar jouw telefoon gezonden meldingen laten weergeven om je Polar M600 Wear OS by Google smartwatch optimaal te benutten. Volg hiertoe de instructies op het display van je telefoon.
 8. iPhone-gebruikers: Als je nog geen Google-account hebt, kun je dat maken tijdens deze stap van de configuratie. Tik op VOLGENDE als Aanmelden bij je Google-account wordt gevraagd; tik daarna op Account maken.

 9. Als de koppeling gereed is, opent de M600 in de tijdweergave en zie je Polar M600 gekoppeld bovenaan links in de Wear OS by Google app op je telefoon.

Na de eerste synchronisatie start je nieuwe smartwatch een video-instructie om je op weg te helpen. Je kunt door de video-instructie vegen en daarna doorgaan met de configuratie. Je kunt de video-instructie ook overslaan door de kaart ervan omlaag te vegen. Je kunt later terugkeren naar de video-instructie door de kaart weer omhoog te vegen vanaf de onderkant van het startscherm.


De Polar app activeren op je M600

Als je de Polar app activeert op je nieuwe Polar M600, kun je optimaal gebruikmaken van de smartwatch en de functies voor activiteitregistratie en training van Polar gebruiken. Hiertoe moet je eerst de Polar Flow app installeren op je smartphone. Als je de Polar Flow mobiele app al op je smartphone hebt geïnstalleerd, zorg er dan voor dat je de nieuwste versie is en ga door met de configuratie vanaf stap 2 hieronder.

 1. Ga op je telefoon naar Google Play of de App Store en zoek en download de Polar Flow app.
 2. Open de Polar Flow app op je telefoon.
 3. iPhone-gebruikers: Om door te kunnen gaan moet je de Polar app openen op je M600 door op de knop aan de voorzijde te drukken. Tik vervolgens op Start op je telefoon.

 4. Kies of je de M600 om je linker- of rechterpols wilt dragen; tik daarna op Volgende. iPhone-gebruikers: tik op Opslaan en synchroniseren.
 5. Meld je aan met je Polar account of maak een nieuw account.
 6. De tekst “Installatie voltooid!” wordt weergegeven zodra je de Polar app hebt geactiveerd op je M600.

Opmerking voor iPhone-gebruikers! Je moet de M600 handmatig op een wifi-netwerk aansluiten. Met de wifi-verbinding kun je de Google Play app gebruiken op je M600 om de Polar app bijgewerkt te houden en om meer apps naar je Wear OS by Google smartwatch te downloaden.

Gebruikers van een Android-telefoon: Als je je M600 op wifi hebt aangesloten met Wear OS by Google-cloud als daar tijdens de configuratie om gevraagd is, kan je M600 automatisch verbinding maken met wifi-netwerken die op je telefoon zijn opgeslagen. Zie Verbinden met wifi voor meer informatie.

De M600 met een wifi-netwerk verbinden.

 1. Zorg ervoor dat het display van je M600 actief is en dat je op het startscherm bent.
 2. Veeg in het scherm vanaf de bovenkant omlaag om het menu Snelle instellingen te openen.
 3. Tik op het pictogram Instellingen.
 4. Blader door het menu Instellingen om Connectiviteit te zoeken en hierop te tikken.
 5. Tik op Wifi.
 6. Tik op +Netwerk toevoegen.
 7. Wacht totdat de smartwatch beschikbare wifi-netwerken gevonden heeft en tik op het netwerk waarmee je verbinding wilt maken.
 8. Als het gekozen netwerk om een wachtwoord vraagt, tik je op Enter op de telefoon. Voer op je telefoon het wachtwoord in voor het wifi-netwerk en tik opKoppelen.

De software bijwerken

Na de configuratie van je M600 moet je de systeemsoftware op je smartwatch bijwerken, zodat je beschikt over de nieuwste updates en je smartwatch zonder problemen blijft werken. Zorg er ook voor dat je de laatste versie van de Polar app gebruikt op je M600.

Je kunt beginnen; veel plezier!

Vergeet niet dat je je M600 met slechts één Android-telefoon, iPhone of tablet tegelijk kunt koppelen. Je kunt je M600 koppelen met een nieuwe tablet of telefoon nadat je de fabrieksinstellingen hebt hersteld op je smartwatch.