Je bent hier: Aan de slag > De M600 opladen

De M600 opladen

De M600 heeft een interne oplaadbare batterij. Oplaadbare batterijen kunnen een beperkt aantal keren worden opgeladen. Je kunt de batterij ruim 300 keer opladen en ontladen voordat de capaciteit merkbaar terugloopt. Het aantal oplaadcycli is ook afhankelijk van de gebruiksomstandigheden.

Je kunt je M600 opladen via de USB-poort van je computer, met behulp van de meegeleverde oplaadkabel.

Je kunt de batterij via een stopcontact opladen. Gebruik bij het opladen via een stopcontact een USB-voedingsadapter (niet meegeleverd bij het product). Gebruik je een USB-voedingsadapter? Zorg dan dat je adapter is gemarkeerd met “output 5Vdc” en dat de adapter minimaal 500 mA levert. Gebruik alleen een USB-voedingsadapter met het juiste veiligheidskeurmerk (gemarkeerd met "LPS", "Limited Power Supply", "UL listed" of “CE”).

Laad Polar producten niet op met een oplader van 9 volt, anders kunnen ze beschadigd raken.

Wanneer je de kabel goed aansluit op je M600, klikt het magnetische uiteinde van de kabel op zijn plaats in de laadpoort. De M600 trilt kort wanneer het opladen begint. Als je M600 is ingeschakeld wanneer je hem oplaadt, zie je een klein pictogram van een bliksemschicht in het startscherm. Je kunt het batterijniveau van je M600 weergeven door vanaf de bovenkant van het startscherm omlaag te vegen. Als de smartwatch is uitgeschakeld wanneer je hem oplaadt, wordt er op het display een animatie weergegeven van een batterijpictogram dat wordt opgeladen. Wanneer het batterijpictogram vol is, is de M600 volledig opgeladen. Het kan tot twee uur duren om een lege M600 volledig op te laden.

1. Sensoren van de polshartslagmeter
  2. Laadpoort

Als de batterij van je M600 is opgeladen, haal je de oplaadkabel uit de USB-poort van je computer of uit het stopcontact. Als je de oplaadkabel aangesloten laat, trekt het magnetische uiteinde van de kabel ijzerhoudende voorwerpen aan en kan er kortsluiting ontstaan, met schade, oververhitting, brand of een explosie als mogelijk gevolg.

Laat de batterij niet langdurig leeg en houd hem niet altijd volledig opgeladen, want dat kan de levensduur van de batterij beïnvloeden. Laad de batterij evenmin op bij temperaturen onder 0 °C of boven 40 °C, of als de laadpoort vochtig of bezweet is. Als de laadpoort van je M600 nat is geworden, moet je hem laten drogen voordat je de kabel aansluit.

Gebruiksduur batterij

De gebruiksduur van de batterij is

• 2 dagen of 8 uur training op een M600 die met een Android-telefoon gekoppeld is.
  • 1,5 dag of 8 uur training op een M600 die met een iPhone gekoppeld is.

De gebruiksduur is afhankelijk van veel factoren, zoals de temperatuur van de omgeving waarin je de M600 gebruikt, de functies die je gebruikt, of het scherm altijd is ingeschakeld, en de batterijleeftijd. De gebruiksduur neemt merkbaar af bij temperaturen onder nul. Als je de M600 onder je jas draagt, blijft hij warmer en neemt de gebruiksduur toe.

Melding Batterij bijna leeg

Als de batterij van je M600 nog voor minder dan 15% geladen is, zie je een melding die het batterijniveau en de status van de batterijbesparingsmodus aangeeft. Je kunt op de melding tikken om de batterijbesparing in of uit te schakelen. De batterijbesparingsmodus wordt automatisch ingeschakeld als het batterijniveau 5% bereikt.

Omdat GPS-registratie NIET is ingeschakeld in de batterijbesparingsmodus, ontvang je een melding als de batterijbesparingsmodus is ingeschakeld en je een training wilt starten met de Polar app of als het batterijniveau tijdens je training lager wordt dan 5%.

Als het display niet wordt ingeschakeld wanneer je je pols beweegt of op de zijknop drukt, is de batterij leeg en staat de M600 in de slaapstand. In dat geval moet je de M600 opladen. Als de batterij helemaal leeg is, kan het even duren voordat de animatie van het laadproces op het display verschijnt.

Je kunt het batterijniveau van je M600 weergeven door vanaf de bovenkant van het startscherm omlaag te vegen.