Je bent hier: Trainen met Polar > Je training plannen

Je training plannen

Je kunt je training plannen en persoonlijke trainingsdoelen instellen in de Polar Flow app of in de Polar Flow webservice. Let op: de trainingsdoelen moeten worden gesynchroniseerd naar de Polar app voordat je ze kunt gebruiken. Zie Synchroniseren voor meer informatie. Tijdens de training begeleidt de Polar app je naar het bereiken van je doel.

• Snel doel: Kies een Duur, Afstand of Calorie als doel voor de training. Je kunt bijvoorbeeld kiezen om 30 minuten te zwemmen, 10 km te hardlopen of 500 calorieën te verbranden.
  • Gefaseerd doel: Je kunt je trainingssessie opdelen in fasen en voor elke fase een andere duur of intensiteit instellen. Dit is handig als je bijvoorbeeld een intervaltrainingssessie wilt maken en daaraan een goede warming-up en cooling-down wilt toevoegen.
  • Favorieten: Maak een doel en voeg dit toe aan Favorieten zodat je het telkens gemakkelijk kunt openen als je het doel nog eens wilt uitvoeren.

Een trainingsdoel maken in de Polar Flow app

1. Open the trainingskalender in de Polar Flow app.
  2. Tik op het pluspictogram rechtsboven in de hoek.

Snel doel

1. Selecteer Snel doel toevoegen in de lijst.
  2. Kies of je Afstand, Duur of Calorieën wilt instellen als je doel.
  3. Voeg een sport toe (optioneel) en voer Naam doel, Datum, Tijd en Opmerkingen (optioneel) in. Geef de Afstand, Duur of Calorieën op, afhankelijk van het gekozen type doel.
  4. Tik op Doel maken om het doel aan je trainingskalender toe te voegen.

Gefaseerd doel

Je kunt alleen een gefaseerd trainingsdoel van het type interval maken in de Polar Flow app. Als je een ander type gefaseerd doel wilt maken, kun je dat doen in de Polar Flow webservice.

1. Selecteer Gefaseerd doel toevoegen in de lijst.
  2. Voeg een sport toe (optioneel) en voer Naam doel, Datum, Tijd en Opmerkingen (optioneel) in. Gebruik de schakelaar om te kiezen of je de optie Fasen automatisch starten wilt inschakelen.
  3. Veeg van rechts naar links om de instellingen voor de verschillende fasen van het trainingsdoel te bewerken:
  • Warming-up: Kies of je de fase wilt instellen op basis van Duur of Afstand en voer de waarde in.
  • Interval: Stel het Aantal intervallen in en kies of je de fase(n) Trainen en Rust wilt instellen op basis van Duur of Afstand, en voer de waarde in.
  • Cooling-down: Kies of je de fase wilt instellen op basis van Duur of Afstand en voer de waarde in.
  1. Tik op Doel maken om het doel aan je trainingskalender toe te voegen.

Een trainingsdoel maken in de Polar Flow webservice

1. Ga naar Logboek en klik op Toevoegen > Trainingsdoel.
  2. Kies Snel of Gefaseerd in de weergave Trainingsdoel toevoegen..

Snel doel

1. Kies Duur, Afstand of Calorie.
  2. Kies de Sport, voer de Doelnaam in (maximaal 45 tekens), de Datum en de Tijd en eventuele Opmerkingen (optioneel) die je wilt toevoegen.
  3. Vul de details in voor Duur, Afstand of Calorie van je doel.
  4. Klik op Aan favorieten toevoegen als je het doel aan je Favorieten wilt toevoegen.
  5. Klik op Opslaan om het doel aan je Logboek toe te voegen.

Gefaseerd doel

1. Kies Gefaseerd.
  2. Kies de Sport, voer de Doelnaam in (maximaal 45 tekens), de Datum en de Tijd en eventuele Opmerkingen (optioneel) die je wilt toevoegen.
  3. Kies Nieuwe maken of Sjabloon gebruiken.
  4. Voeg fasen toe aan je doel. Klik op Duur om een op duur gebaseerde fase toe te voegen. Kies voor elke fase een Naam en Duur, kies of de volgende fase Handmatig of Automatisch moet starten en selecteer de Intensiteit.
  5. Klik op Aan favorieten toevoegen als je het doel aan je Favorieten wilt toevoegen.
  6. Klik op Opslaan om het doel aan je Logboek toe te voegen.

Favorieten

Als je een doel hebt gemaakt en aan je favorieten hebt toegevoegd, kun je het gebruiken als een gepland doel.

1. Klik in je Logboek op +Toevoegen op de dag wanneer je de favoriet als een gepland doel wilt gebruiken.
  2. Klik op Favoriet doel om een lijst van je favorieten te openen.
  3. Klik op de favoriet die je wilt gebruiken.
  4. De favoriet wordt als een voor de dag gepland doel aan je logboek toegevoegd. De standaard geplande tijd voor het trainingsdoel is 18:00u. Als je de details van het trainingsdoel wilt wijzigen klik je op het doel in je Logboek en pas je het aan je wensen aan. Klik daarna op Opslaan om de wijzigingen door te voeren.

Als je een bestaande favoriet als sjabloon voor een trainingsdoel wilt gebruiken, doe je het volgende.

1. Ga naar Logboek en klik op Toevoegen > Trainingsdoel.
  2. In de weergave Trainingsdoel toevoegen kun je onder Uit favorieten kiezen een lijst zien van je favoriete trainingsdoelen.
  3. Klik op de favoriet die je als sjabloon voor je doel wilt gebruiken.
  4. Pas de favoriet naar wens aan. Door het doel in deze weergave te bewerken wordt het originele favoriete doel niet gewijzigd.
  5. Voer de Datum en Tijd in.
  6. Klik op Aan logboek toevoegen om het doel aan je Logboek toe te voegen.

Nadat je trainingsdoelen zijn gesynchroniseerd naar de Polar app op je M600, vind je de trainingsdoelen voor die dag onder Mijn dag. Je kunt ook de trainingsdoelen weergeven die voor vandaag gepland zijn samen met de trainingsdoelen die voor de afgelopen en voor de komende zeven dagen gepland zijn door onder Training in de lijst met sportprofielen naar links te vegen. De als je favoriet opgegeven trainingsdoelen kun je vinden door onder Training in de lijst met sportprofielen tweemaal naar links te vegen.

Zie Een trainingssessie starten voor instructies voor het starten van een trainingssessie met een doel.

Zie meer informatie over het maken van trainingsdoelen in de Polar Flow app vanaf de ondersteuningspagina's van Polar.