Je bent hier: Trainen met Polar > De Polar app koppelen met een hartslagsensor

De Polar app koppelen met een hartslagsensor

Bij sporten waar het lastiger is de sensor op een vaste plaats op je huid te houden of waarbij je kracht uitoefent of beweegt met de spieren of pezen in de buurt van je pols, raden we je aan een Polar hartslagsensor met een borstband te gebruiken zodat je hartslag nauwkeuriger kan worden gemeten.

De Polar trainingsapp op je M600 is compatibel met Bluetooth® hartslagsensoren, zoals de Polar H6 en H7.

Je moet de Bluetooth® Smart hartslagsensor koppelen met de Polar app om ze samen te kunnen gebruiken. Het koppelen vergt slechts enkele seconden en zorgt ervoor dat de Polar app alleen signalen ontvangt van jouw sensoren en apparaten en waarborgt storingsvrij trainen in een groep. Zorg dat je de apparaten thuis hebt gekoppeld voordat je aan een evenement of wedstrijd meedoet.

Een Polar Bluetooth® hartslagsensor koppelen met de Polar app op je M600

1. Doe de hartslagsensor om.

• Maak de elektroden van de borstband vochtig.
  • Bevestig de connector aan de borstband.
  • Pas de lengte aan zodat de borstband nauw aansluit maar nog steeds comfortabel zit. Breng de borstband aan om je borst, vlak onder de borstspieren, en maak de haak vast aan het andere uiteinde van de borstband.
  • Controleer of de vochtige elektroden op je huid liggen en of het Polar logo van de connector in het midden zit en omhoog staat.
  1. Open de Polar app op de M600 met de knop aan de voorzijde. (Sluit eventuele andere apps eerst af.)
  2. Tik op Training of druk op de knop aan de voorzijde om de lijst met sportprofielen op je M600 te openen.
  3. Je wordt gevraagd je M600 te koppelen met je hartslagsensor. Je ziet de apparaat-ID van je hartslagsensor, bijvoorbeeld Polar H7 XXXXXXXX koppelen.
  4. Accepteer het koppelverzoek door op het vinkje te tikken.
  5. Je ziet H7 verbonden wanneer je hartslagsensor gekoppeld is met je smartwatch. Op de plaats van het hartpictogram zie je nu je hartslag en de cirkel rondom je hartslag verandert van groen in blauw.

Als je een Polar Bluetooth Smart® hartslagsensor gebruikt, meet de Polar app je hartslag niet bij je pols.

De koppeling tussen een Polar Bluetooth® hartslagsensor met de Polar app opheffen

1. Ga naar flow.polar.com.
  2. Klik op je naam rechtsboven in de hoek en kies Producten.
  3. Je ziet nu een lijst met je Geregistreerde producten. Klik op Verwijderen naast je hartslagsensor om de koppeling met je apparaten op te heffen.

Maak de connector los van de borstband en spoel de borstband af onder de kraan. Doe dit na elke trainingssessie. Zweet en vocht kunnen ervoor zorgen dat de hartslagsensor geactiveerd blijft; vergeet de sensor dus niet af te drogen.