Olet täällä: Polar-ominaisuudet > Uintitilastot (allasuinti)

Uintitilastot (allasuinti)

Uintitilastot auttavat analysoimaan uintiharjoituksia ja seuraamaan suorituksia ja edistystä pitkällä aikavälillä. Tilastoihin tallennetaan uitu matka, aika ja vauhti sekä vetojen nopeus. Lisäksi uintitekniikkasi tunnistetaan. Lisäksi voit parantaa uintitekniikkaasi SWOLF-pisteiden perusteella.

Jotta uintitilastot olisivat mahdollisimman tarkkoja, on tärkeää, että olet määrittänyt, kummassa kädessä pidät M600-laitetta. Tiedon voi määrittää Polar Flow -sovelluksessa kohdassa Laitteet > Polar M600 tai Polar Flow -verkkopalvelussa kohdassa nimesi/profiilikuvasi > Tuotteet > Polar M600 > Asetukset.

Uintitilastot ovat käytettävissä Uinti- ja Allasuinti-lajiprofiileissa. Uintitilastojen käyttö edellyttää, että M600:ssa on vähintään Polar-sovelluksen versio 2.0.

Uintitekniikat

M600 tunnistaa uintitekniikan ja laskee tekniikkakohtaiset tilastot sekä koko harjoituksen kokonaistuloksen.

M600:n tunnistamat uintitekniikat:

• Vapaauinti
  • Selkäuinti
  • Rintauinti
  • Perhosuinti

Vauhti ja matka

Vauhdin ja matkan mittaus perustuu altaan pituuteen, joten paikkansapitävien tietojen saamiseksi on varmistettava, että altaan pituus on asetettu oikein. M600 tunnistaa käännökset ja käyttää tietoja paikkansapitävien vauhti- ja matkatietojen määrittämiseen.

Vedot

M600 kertoo, kuinka monta vetoa uit minuutissa ja kuinka monta vetoa otat altaan pituudella. Tiedot voivat auttaa saamaan lisätietoja uintitekniikasta, rytmistä ja ajoituksesta.

SWOLF

SWOLF (lyhennys uinnista (swimming) ja golfista) on epäsuora tehonmittari. SWOLF lasketaan laskemalla yhteen allasvälin uimiseen käytetty aika ja vetojen lukumäärä. Jos allasvälin uimiseen käytetään esimerkiksi 30 sekuntia ja 10 vetoa, SWOLF-pisteiksi saadaan 40. Yleisesti ottaen voidaan sanoa, että mitä matalammat SWOLF-pisteesi tietylle matkalle ja uintitekniikalle ovat, sitä tehokkaammin uit.

SWOLF-pisteet ovat hyvin yksilöllisiä eikä niitä siksi pidä vertailla eri uimareiden kesken. Kyse on henkilökohtaisesta työkalusta, joka voi auttaa parantamaan ja hiomaan tekniikkaa ja löytämään optimaalisen tehokkuuden eri uintitekniikoille.

Altaan pituuden määrittäminen

On tärkeää määrittää oikea altaan pituus, sillä se vaikuttaa vauhdin, matkan ja vetojen laskentaan samoin kuin SWOLF-pisteisiin. Oletuspituudet ovat 25 metriä, 50 metriä ja 25 jaardia, mutta voit asettaa pituuden myös manuaalisesti haluttuun mittaan. Määritettävissä oleva minimipituus on 20 metriä/jaardia.

Näet altaan pituuden harjoituksen aloitustilassa eli kun olet selannut M600:n lajiprofiililuetteloa ja etsinyt Uinti- tai Allasuinti-profiilin. Voit muuttaa sitä seuraavien ohjeiden mukaan.

Altaan pituuden muuttaminen

1. Etsi Uinti- tai Allasuinti-profiili selaamalla M600:n lajiprofiililuetteloa.
  2. Napauta lajikuvakkeen vieressä olevaa allaskuvaketta.
  3. Napauta jotakin esiasetettua altaan pituutta tai napauta Muokkaa, jos haluat käyttää mukautettua altaan pituutta. Mukautetun altaan pituuden voi valita väliltä 50–250 metriä/jaardia. Valitse haluamasi pituus napauttamalla sitä. Voit vaihtaa myös altaan pituuden yksikköä napauttamalla luettelon yläreunassa olevaa Altaan pituus (m/yd) -kohtaa ja napauttamalla sitten haluamaasi yksikköä.

Katso ohjeet uusien lajiprofiilien lisäämisen M600-laitteeseen matkapuhelimella Polarin tukisivuilta.

Uintiharjoituksen aloittaminen

1. Avaa Polar-sovellus painamalla M600:n etupainiketta.
  2. Avaa lajiprofiililuettelo napauttamalla Harjoittelu tai painamalla etupainiketta.
  3. Etsi Uinti- tai Allasuinti-profiili selaamalla lajiprofiililuetteloa.
  4. Tarkista, että altaan pituus (näytössä) on oikein.
  5. Aloita harjoituksen tallentaminen painamalla etupainiketta.

Voit muokata M600:n harjoitusnäkymissä näytettäviä tietoja Polar Flow -mobiilisovelluksessa tai -verkkopalvelussa.

Harjoituksen jälkeen näet tarkan analyysin uinnistasi Polar Flow -sovelluksessa ja Polar Flow -verkkopalvelussa.