Olet täällä: Polar-ominaisuudet > Polar Smart Coaching -ominaisuudet > Aktiivisuuden seuranta 24/7

Aktiivisuuden seuranta 24/7

M600:n Polar-sovellus seuraa aktiivisuuttasi 3D-kiihtyvyysanturilla, joka tallentaa ranteesi liikkeet. Se analysoi liikkeidesi taajuuden, intensiteetin ja säännöllisyyden yhdessä fyysisten tietojesi kanssa. Näin näet, kuinka aktiivinen olet arkielämässäsi säännöllisen harjoittelun ohella. Mahdollisimman tarkan aktiivisuuden seurannan takaamiseksi suosittelemme, että pidät M600-laitetta heikomman kätesi ranteessa.

Aktiivisuuden seuranta on aina päällä. Jos käytät M600:ssa Polar-kellotaulua, näet aktiivisuuden kertymisen aloitusnäytössä.

Aktiivisuustavoite

Polar-sovellus antaa joka päivä ohjeita oman aktiivisuustavoitteesi saavuttamiseksi. Aktiivisuustavoite perustuu henkilökohtaisiin tietoihisi ja aktiivisuusasetukseesi, jonka voit tarkistaa Polar Flow -verkkopalvelun Päivittäisen aktiivisuustavoitteen asetuksista. Kirjaudu verkkopalveluun, napsauta oikeassa yläkulmassa olevaa nimeäsi/profiilikuvaasi ja siirry Asetukset-kohdan Päivittäinen aktiivisuustavoite -välilehdelle.

Päivittäinen aktiivisuustavoite -asetuksessa voit valita tyypillistä päivääsi ja aktiivisuuttasi parhaiten kuvaavan aktiivisuustason kolmesta vaihtoehdosta. Valinta-alueen alapuolelta näet, kuinka aktiivinen sinun on oltava saavuttaaksesi päivittäisen tavoitteesi valitulla tasolla. Jos teet esimerkiksi toimistotyötä ja vietät suurimman osan päivästä istuen, sinulta odotetaan noin neljää tuntia matalan tehon aktiivisuutta tavallisen päivän kuluessa. Tavoitteet ovat korkeammat niille, jotka seisovat ja kävelevät paljon työpäivänsä aikana.

Aktiivisuustiedot

Polar-sovellus tallentaa päivittäisen aktiivisuutesi kertymisen. Näet aktiivisuuden kertymisen Päiväni-kohdan aktiivisuuspalkista tai Polar-kellotauluista.

Polar Activity -kellotaulussa päivämäärän ja kellonajan ympärillä oleva ympyrä sekä ajan alapuolella näkyvä prosenttiluku osoittavat päivittäisen aktiivisuustavoitteesi täyttymisen. Ympyrä muuttuu vaaleansiniseksi sitä mukaa kuin olet aktiivinen.

Polar Jumbo -kellotaulussa kellotaulu täyttyy vaaleansinisellä sitä mukaa kuin lähestyt päivittäistä aktiivisuustavoitettasi.

Polar Combo -kellotaulussa näet aktiivisuuden kertymisen siitä, kun kellotaulun reunus täyttyy värillä. Tämä edellyttää, että vasemmassa lisätoiminnon sijainnissa on valittu Polar > Aktiivisuus. Voit valita haluamasi värin napauttamalla kellotaulua, pitämällä sormeasi näytöllä ja valitsemalla Tyylit. Lisäksi näet kellotaulun vasemmasta alakulmasta prosentteina, kuinka suuren osan päivittäisestä aktiivisuustavoitteestasi olet saavuttanut.

Päiväni-kohdassa näet tarkemmat tiedot päivittäisestä aktiivisuudestasi ja ohjeita päivittäisen aktiivisuustavoitteesi saavuttamiseen.

• Askeleet: Ottamiesi askeleiden määrä. Kehon liikkeiden määrä ja tyyppi rekisteröidään, ja ne muunnetaan arvioiduksi askelmääräksi.
  • Matka: Kulkemasi matka. Matka lasketaan pituutesi ja ottamiesi askelten määrän perusteella.
  • Kalorit: Näyttää harjoituksen, päivän aktiivisuuden ja perusaineenvaihdunnan (elintoimintojen edellyttämä vähimmäisaineenvaihdunta) kuluttamat kalorit.

Voit avata aktiivisuusnäytön nopeasti aloitusnäytöstä, jos käytössäsi on Polar Jumbo -kellotaulu. Riittää, kun napautat sinistä aktiivisuuskuvaketta.

Napauta aktiivisuustietonäkymää aktiivisuustietonäytön ollessa auki, niin näet, mitä sinun on vielä tehtävä saavuttaaksesi päivän aktiivisuustavoitteen.

Näet, kuinka kauan sinun on oltava aktiivinen alhaisen, keskitasoisen tai korkean intensiteetin aktiivisuudella. Ehdotuksissa ”jalkeilla” tarkoittaa alhaista, ”kävely” tarkoittaa keskitasoista ja ”hölkkä” korkeaa intensiteettiä. Voit valita sinulle sopivimman tavan tavoitteesi saavuttamiseen käytännöllisistä ohjeista, kuten ”50 minuuttia kävelyä” tai ”20 minuuttia hölkkää”.

Polar Flow -sovelluksessa ja Polar Flow -verkkopalvelussa on lisää esimerkkejä alhaisen, keskitasoisen ja korkean intensiteetin aktiviteeteista.

Jos käytät Polar-kellotaulua, saat värinäilmoituksen, kun saavutat päivittäisen aktiivisuustavoitteesi.

Aktiivisuusmuistutus

On yleisesti tiedossa, että fyysisellä aktiivisuudella on suuri merkitys terveyden ylläpidossa. Lisäksi on tärkeää välttää pitkäaikaista istumista. Pitkäaikainen istuminen on terveydelle haitallista myös niinä päivinä, kun harjoittelet ja saavutat päivittäisen aktiivisuutavoitteesi. Polar-sovellus huomaa, jos olet päivän aikana liian kauan paikallasi ja auttaa näin sinua nousemaan välillä ylös ja välttämään istumisen aiheuttamia terveyshaittoja.

Jos olet istunut paikallasi 55 minuutin ajan, saat aktiivisuusmuistutuksen päivittäiseen aktiivisuustavoitteeseen valitsemastasi aktiivisuustasosta riippumatta. Näytössä näkyy ilmoitus Aika lähteä liikkeelle! ja saat pienen värinähälytyksen. Nouse ylös ja liiku haluamallasi tavalla. Käy lyhyellä kävelyllä, venyttele tai liiku muuten hetki. Viesti poistuu, kun lähdet liikkeelle tai painat mitä tahansa painiketta.

Jos et lähde liikkeelle viiden minuutin kuluessa, saat passiivisuusleiman. Passiivisuusleima näkyy Polar-sovelluksen Päiväni-kohdassa aktiivisuustietojesi alapuolella. Lisäksi näet Polar Flow -sovelluksesta ja -verkkopalvelusta, kuinka monta passiivisuusleimaa olet saanut kunakin päivänä. Näin voit tarkistaa päivittäiset rutiinisi ja tehdä aktiivisemman elämäntavan edellyttämiä muutoksia.

Aktiivisuusmuistutukset ja passiivisuusleimat eivät vaikuta aktiivisuuden kertymiseen ja päivittäisen aktiivisuustavoitteen saavuttamiseen.

Unta koskevat tiedot Flow-verkkopalvelussa ja Flow-sovelluksessa

Lue lisää unta koskevista tiedoista Polar-sovelluksessa M600:n yhteydessä luvusta Polar Sleep Plus.

Polar-laitteiden ympärivuorokautinen aktiivisuudenseuranta havaitsee ranteesi liikkeistä automaattisesti, milloin nukahdat, olet unessa tai heräät. Laitteet havaitsevat liikkeesi yöllä ja tallentavat kaikki unijakson aikana tapahtuneet keskeytykset. Saat tietää, kuinka paljon tosiasiassa nukuit. Unen seuranta perustuu heikomman käden liikkeiden tallentamiseen digitaalisella 3D-kiihtyvyyssensorilla.

Unen seuranta mahdollistaa unirytmin tarkkailun, joten saat tietää, olisiko sinun syytä muuttaa tai parantaa jotain. Yöllisiä keskiarvoja vertaamalla ja unirytmejä arvioimalla huomaat, miten päiväaikainen toiminta voi vaikuttaa uneen. Polar Flow ‑tilin viikoittaisten yhteenvetojen avulla voit arvioida uni- ja heräämisrytmin säännöllisyyttä.

Polar Sleep PlusTM – mittausten ja unen seurannan keskeiset ominaisuudet

• Uniaika: Uniaika tarkoittaa ajanjaksoa nukahtamisen ja heräämisen välillä. Polar-laitteesi tarkkailee kehosi liikkeitä ja havaitsee, milloin nukahdat tai heräät. Se havaitsee myös unesi keskeytykset koko uniajan aikana.
  • Varsinainen uni: Varsinainen uni tarkoittaa unessa oltua aikaa nukahtamisen ja heräämisen välillä. Tarkemmin sanottuna se tarkoittaa uniaikaa, josta keskeytykset on vähennetty. Varsinainen uni sisältää vain varsinaisessa unessa vietetyn ajan. Varsinainen uni voidaan esittää sekä prosenttiarvona [%] että kestona [h:min].
  • Keskeytykset: Normaalin yöunen aikana tapahtuu useita lyhyitä ja pitkiä keskeytyksiä, jolloin ollaan valveilla. Keskeytysten muistaminen jälkikäteen riippuu niiden kestosta. Lyhyitä keskeytyksiä ei yleensä muisteta. Pitkät keskeytykset voidaan muistaa, jos niiden aikana noustaan ylös esimerkiksi juomaan vettä.
  • Unen yhtenäisyys: Unen yhtenäisyys kuvaa unesi yhtäjaksoisuutta. Unen yhtenäisyyttä arvioidaan asteikolla 1–5 siten, että 5 tarkoittaa erittäin yhtäjaksoista unta. Mitä pienempi arvo, sitä katkonaisempaa unesi on ollut. Hyvä yöuni koostuu pitkistä keskeytymättömistä unijaksoista, jolloin keskeytyksiä ei tapahdu usein.
  • Itsearviointi: Objektiivisten unitietojen lisäksi Flow-palvelu kannustaa myös arvioimaan omaa unta päivittäin. Voit arvioida edellisen yön unta viisiportaisella asteikolla: erittäin huonosti – huonosti – ihan hyvin – hyvin – erittäin hyvin. Vastaamalla tähän kysymykseen saat lisää palautetta unesi kestosta ja laadusta.

Aktiivisuustiedot Polar Flow -sovelluksessa ja -verkkopalvelussa

Polar Flow -mobiilisovelluksen avulla voit seurata ja analysoida aktiivisuustietojasi lennossa ja synkronoida tietosi Polar-sovelluksesta Polar Flow -verkkopalveluun. Verkkopalvelusta saat tarkimmat tiedot aktiivisuudestasi.