Olet täällä: Tärkeitä tietoja > Huomioitavaa

Huomioitavaa

Polar M600 on suunniteltu mittaamaan sykettä ja näyttämään aktiivisuuden määrää. Laitetta ei ole tarkoitettu mihinkään muuhun käyttöön.

Harjoituslaitetta ei tule käyttää sellaiseen mittaamiseen, jossa edellytetään ammattimaista tai teollista tarkkuutta.

Suosittelemme laitteen ja rannehihnan pesemistä likaisen rannekkeen aiheuttamien iho-ongelmien välttämiseksi.

Häiriöt

Sähkömagneettiset häiriöt ja harjoituslaitteet

Häiriöitä voi esiintyä sähkölaitteiden läheisyydessä. Myös WLAN-tukiasemat saattavat aiheuttaa häiriöitä harjoituslaitteessa. Virheellisten lukemien ja toimintahäiriöiden välttämiseksi siirry kauemmaksi häiriöitä mahdollisesti aiheuttavista tekijöistä.

Häiriöitä voi aiheutua myös harjoituslaitteista, joissa on elektronisia tai sähköisiä komponentteja, kuten LED-näyttöjä, moottoreita ja sähköjarruja.

Jos harjoituslaite ei edelleenkään toimi kuntoiluvälineiden kanssa, niiden aiheuttamat sähköhäiriöt saattavat estää langattoman sykkeenmittauksen. Lisätietoja on osoitteessa support.polar.com.

Riskien minimointi harjoittelun aikana

Harjoitteluun saattaa sisältyä joitakin riskejä. Ennen säännöllisen harjoitusohjelman aloittamista on suositeltavaa vastata seuraaviin terveydentilaasi koskeviin kysymyksiin. Jos vastaat myöntävästi yhteenkin seuraavista kysymyksistä, on suositeltavaa käydä lääkärintarkastuksessa ennen harjoitusohjelman aloittamista.

  • Oletko ollut harrastamatta liikuntaa viimeiset viisi vuotta?
  • Onko sinulla korkea verenpaine tai korkea veren kolesterolipitoisuus?
  • Käytätkö verenpaine- tai sydäntautilääkkeitä?
  • Onko sinulla ollut hengitysvaikeuksia?
  • Onko sinulla jonkin sairauden oireita?
  • Oletko toipumassa vakavasta sairaudesta tai leikkauksesta?
  • Käytätkö sydämentahdistinta tai muuta vastaavaa ihonalaista laitetta?
  • Tupakoitko?
  • Oletko raskaana?

Huomaa, että sykkeeseen voivat vaikuttaa harjoitustehon lisäksi muun muassa sydän-, verenpaine-, psyyke-, astma- ja hengitystielääkkeet sekä jotkin energiajuomat, alkoholi ja nikotiini.

On tärkeää tarkkailla elimistön reaktioita harjoituksen aikana. Jos tunnet odottamatonta kipua tai väsymystä harjoituksen aikana, on suositeltavaa joko keskeyttää harjoitus tai jatkaa sitä kevyemmällä teholla.

Huomautus: Voit käyttää Polar-tuotteita, vaikka käyttäisit sydämentahdistinta, defibrillaattoria tai muuta ihonalaista elektronista laitetta. Polar-tuotteiden ei teoriassa pitäisi pystyä häiritsemään tahdistimen toimintaa. Tietoja käytännössä tapahtuneista häiriöistä ei myöskään ole. Emme kuitenkaan anna virallista takuuta tuotteen soveltuvuudesta käyttöön kaikkien tahdistimien tai muiden ihonalaisten laitteiden, kuten defibrillaattoreiden, kanssa. Mikäli olet epävarma tai koet epätavallisia tuntemuksia Polar-tuotteiden käytön aikana, ota yhteyttä lääkäriin tai ihonalaisen laitteesi valmistajaan käyttöturvallisuuden selvittämiseksi.

Jos olet allerginen jollekin ihokosketukseen tulevalle aineelle tai epäilet allergista reaktiota tuotteen käytöstä johtuen, tarkista tuotteessa käytetyt materiaalit kohdasta Tekniset tiedot. Voit välttää mahdolliset sykesensorin käytöstä johtuvat ihoreaktiot käyttämällä lähetintä ohuen paidan päällä. Kastele paita huolellisesti lähettimen elektrodien kohdalta, jotta elektrodit havaitsevat sykesignaalin.

Kosteuden ja kovan hankauksen vaikutuksesta sykesensorin pinnasta irtoava väri saattaa värjätä vaatteita. Jos käytät ihollasi hajustetta, ruskettavaa voidetta, aurinkovoidetta tai hyttyskarkotetta, varmista, että aine ei pääse kosketuksiin harjoituslaitteen tai sykesensorin kanssa. Vältä sellaisten vaatteiden käyttöä, joista voi tarttua väriä niiden kanssa käytettävään harjoituslaitteeseen (erityisesti vaaleisiin tai kirkkaanvärisiin harjoituslaitteisiin).

Häiriötekijät

Älykellon toimintojen käyttäminen autoa tai polkupyörää ajaessa ja jopa juostessa tai kävellessä voi viedä huomiosi pois ympäristöstäsi, mikä voi aiheuttaa vaaratilanteen. Suosittelemme, että vältät Polar M600:n toimintojen käyttämistä tilanteissa, joissa se voi vaarantaa turvallisuutesi. Noudata myös paikallisia lakeja ja säädöksiä, jotka voivat kieltää elektronisten laitteiden käytön tai rajoittaa niiden käyttöä esimerkiksi autoa ajettaessa.