Nalazite se ovdje: Vježbanje s Polarom > Vježbanje s aplikacijom Polar > Nošenje uređaja M600

Nošenje uređaja M600

Pametni sat optimiziran za sportove ima unutarnji senzor brzine otkucaja srca koji mjeri brzinu otkucaja srca na ručnom zglobu. Za precizno mjerenje brzine otkucaja srca na ručnom zglobu potrebno je čvrsto postaviti narukvicu oko ručnog zgloba, odmah iza kosti ručnog zgloba, sa zaslonom okrenutim prema gore. Senzor stalno mora dodirivati kožu, ali narukvica ne smije biti previše stegnuta kako ne bi zaustavila protok krvi.

Kada ne vježbate, malo olabavite narukvicu, onako kako nosite običan sat. Ali stegnite je prije početka vježbanja kako biste dobivali precizna mjerenja brzine otkucaja srca na ručnom zglobu. Ako na koži ručnog zgloba imate tetovaže, ne postavljajte senzor izravno na te površine jer tako može doći do netočnih očitanja.

Dobro je zagrijati kožu ispod senzora ako vam se ruke i koža brzo pothlađuju. Potaknite cirkulaciju prije započinjanja vježbanja!

U sportovima gdje je senzor na ručnom zglobu teško održavati u nepomičnom stanju ili u kojima dolazi do pritiska ili pomicanja mišića i tetiva u blizini senzora, preporučujemo da koristite Polar senzor brzine otkucaja srca s prsnim remenom – on će osigurati bolje mjerenje brzine otkucaja srca. Više informacija potražite u odjeljku Uparivanje aplikacije Polar sa senzorom brzine otkucaja srca.

Iako postoje mnogi subjektivni znakovi o tome kako se ponaša vaše tijelo za vrijeme vježbanja (osjećaj naprezanja, brzina disanja, tjelesni osjeti), niti jedan nije pouzdan poput mjerenja brzine otkucaja srca. Ona je objektivna i na nju utječu i unutarnji i vanjski čimbenici – to znači da ćete imati pouzdan pokazatelj vašeg tjelesnog stanja.