Nalazite se ovdje: Polarove značajke > Značajke za Polar Smart Coaching > Polar Sleep Plus

Polar Sleep PlusTM

Aplikacija Polar na uređaju M600 pratit će vaše spavanje kada nosite uređaj noću. Prepoznat će kada zaspite i kada se probudite te će prikupljati podatke o spavanju za dubinsku analizu u aplikaciji Polar Flow i na istoimenoj internetskoj usluzi. Pametni sat prati pokrete vaše ruke tijekom noći i sve prekide tijekom spavanja, na temelju kojih može utvrditi koliko vremena ste stvarno proveli spavajući.

Za početak, u postavkama za Polar Flow postavite željeno vrijeme spavanje. Nakon toga jednostavno stavite uređaj M600 i nosite ga noću. Detaljnije informacije o značajci Sleep Plus pronaći ćete u [ovom dokumentu za podršku].

Podaci o spavanju u aplikaciji Polar

Kada vaš uređaj M600 otkrije da ste se probudili, na pametnom satu pojavit će se obavijest da je spremna analiza vašeg spavanja. Dodirnite obavijest kako bi se otvorio sažetak spavanja.


Praćenje spavanja možete ručno prekinuti.

Ručno prekidanje praćenja spavanja

  1. Pritisnite prednji gumb na uređaju M600 kako bi se otvorila aplikacija Polar.
  2. Prelazite prstom gore dok ne pronađete stavku My day (Moj dan), a zatim ju dodirnite.
  3. Dodirnite karticu „Open sleep summary?“ (Otvoriti sažetak spavanja).
  4. Dodirnite znak kvačice za prekid praćenja spavanja.

Kartica s podacima o spavanju i sažetak spavanja

Karticu s podacima o spavanju pronaći ćete u području My day (Moj dan). Dodirnite karticu ako želite vidjeti detaljniji sažetak spavanja.


Sleep time (Vrijeme spavanja)
Actual sleep percentage (Vrijeme stvarnog spavanja)
Sleep continuity (Kontinuitet spavanja)

U kartici spavanja možete ocijeniti svoje spavanje. Dodirnite karticu s emotikonima kako bi se otvorile opcije za ocjenjivanje spavanja, zatim dodirnite emotikon koji najbolje odgovara kvaliteti vašeg noćašnjeg spavanja.


Prikaz sažetka spavanja sadrži sljedeće informacije:


Sleep Time (Vrijeme spavanja): Ukupno vrijeme između trenutka kad ste zaspali i trenutka buđenja.

The time when you fell asleep (Vrijeme kada ste zaspali).

The time when you woke up (Vrijeme kada ste se probudili).

Actual sleep (Stvarno spavanje): Postotni udio i stvarno vrijeme provedeno u spavanju. Preciznije, to je vrijeme spavanja s izuzetim prekidima.

Sleep continuity (Kontinuitet spavanja): Ocjena kontinuiteta vremena koje ste proveli spavajući (na ljestvici od 1 do 5).

Breakdown of sleep (Analiza spavanja): Ilustracija odnosa stvarnog vremena spavanja i prekida spavanja prema vašem željenom vremenu spavanja.

Sleep feedback (Povratne informacije o spavanju): Povratne informacije koje dobivate ovise o podacima o spavanju, željenom vremenu spavanju i ocijeni koju ste dali spavanju.


Podaci o spavanju u aplikaciji Polar Flow i na istoimenoj internetskoj usluzi

Vaši podaci o spavanju prikazuju se u aplikaciji Polar Flow i u istoimenoj internetskoj usluzi tek kada izvršite sinkronizaciju aplikacije Polar na uređaju M600. Aplikacija Flow i istoimena internetska usluga prikazuju vaše podatke o spavanju u obliku prikaza za jednu noć i tjedan. Pojedinosti o vašem spavanju možete pregledati na internetskoj usluzi Flow, u kartici Sleep (Spavanje) u sklopu područja Diary (Dnevnik). Podatke o spavanju možete uključiti u izvještaje o spavanju u sklopu kartice Progress (Napredak).

U aplikaciji Polar Flow i na istoimenoj internetskoj usluzi možete postaviti željeno vrijeme spavanja kojime ćete definirati koliko dugo želite spavati svaku noć. Osim toga, spavanje možete i ocijeniti. Osim toga, ako prikazano vrijeme kad ste zaspali i vrijeme buđenja nisu točna, možete ih urediti u aplikaciji i na internetskoj usluzi. Dobit ćete povratne informacije o vašem spavanju koje se temelje na podacima o spavanju, željenom vremenu spavanja i vašoj ocjeni spavanja.

Praćenjem svojih uzoraka spavanja možete primijetiti da li na spavanje utječu neke promjene u svakodnevnom životu i tako postići ravnotežu između odmora, dnevnih aktivnosti i vježbanja.

Više o Polarovom programu Sleep Plus saznat ćete u ovom opsežnom vodiču.