Nalazite se ovdje: Važne informacije > Mjere opreza

Mjere opreza

Polar M600 predviđen je za mjerenje brzine otkucaja srca i praćenje vaših aktivnosti. Nije namijenjen u druge svrhe.

Uređaj za vježbanje ne smije se koristiti za mjerenje podatka iz okoline koje zahtijeva profesionalnu ili industrijsku preciznost.

Preporučujemo da uređaj i ručni remen povremeno operete kako prljava narukvica ne bi izazvala probleme s kožom.

Smetnje

Elektromagnetske smetnje i oprema za vježbanje

Smetnje se mogu javiti u blizini električnih uređaja. Osim toga, WLAN bazne jedinice mogu prouzročiti ometanje prilikom vježbanja s uređajem za vježbanje. Da izbjegnete pogrešno očitanje ili neodgovarajuće ponašanje, udaljite se od mogućih izvora smetnji.

Oprema za vježbanje s elektroničkim ili električkim komponentama, kao što su LED zasloni, motori i električne kočnice, mogu ometati signale.

Ako uređaj za vježbanje i dalje ne radi s opremom za vježbanje, ona možda ima previše električkih smetnji za bežično mjerenje brzine otkucaja srca. Više informacija potražite na support.polar.com.

Smanjite opasnosti tijekom vježbanja

Vježbanje može uključivati neke rizike. Prije početka redovitog programa vježbanja odgovorite na sljedeća pitanja u vezi vašeg zdravstvenog stanja. Ako je vaš odgovor na neko od ovih pitanja potvrdan, preporučujemo vam da potražite liječnički savjet prije početka programa vježbanja.

  • Jeste li bili tjelesno neaktivni tijekom proteklih pet godina?
  • Imate li visok krvni tlak ili visok kolesterol u krvi?
  • Pijete li lijekove za krvni tlak ili za srce?
  • Jeste li nekada imali poteškoća s disanjem?
  • Imate li simptome neke bolesti?
  • Da li se oporavljate od ozbiljne bolesti ili medicinskog liječenja?
  • Koristite li pejsmejker ili drugi implantirani elektronički uređaj?
  • Jeste li pušač?
  • Jeste li trudni?

Zapamtite da osim intenziteta vježbanja, na srčani ritam mogu utjecati i lijekovi za srce, krvni tlak, psihološka stanja, astma, disanje itd., kao i neka energetska pića, alkohol te nikotin.

Važno je da osluškujete svoje tijelo za vrijeme vježbanja. Osjetite li iznenadnu bol ili pretjeran umor za vrijeme vježbanja, preporučujemo da prekinete s vježbanjem ili nastavite manjim intenzitetom.

Napomena! Ako koristite srčani stimulator, defibrilator ili drugi ugrađeni elektronički uređaj, možete koristiti Polar uređaje. U teoriji, ometanje pejsmejkera prouzročeno Polar proizvodima ne bi smjelo biti moguće. U praksi ne postoje izvješća koja upućuju na osobe koje su ikada doživjele ometanje. Ipak, ne možemo izdati službeno jamstvo o prikladnosti naših proizvoda za upotrebu sa svim srčanim stimulatorima ili drugim ugrađenim uređajima, poput defibrilatora, zbog mnoštva dostupnih uređaja. Ako sumnjate ili ste doživjeli neobične pojave tijekom uporabe Polar proizvoda, obratite se vašem liječniku ili proizvođaču implantiranog elektroničkog uređaja kako biste odredili sigurnost u vašem slučaju.

Ako ste alergični na neku tvar koja dolazi u doticaj s vašom kožom ili sumnjate na alergijsku reakciju zbog uporabe proizvoda, pogledajte popis materijala u odjeljku Tehnički podaci. Da izbjegnete reakciju kože na senzor brzine otkucaja srca, nosite ga preko majice, ali dobro navlažite majicu pod elektrodama kako biste osigurali neometan rad.

Kombinirani utjecaj vlage i jake abrazije može prouzročiti skidanje boje s površine senzora brzine otkucaja srca i zamrljati odjeću. Ako upotrebljavate parfem, kremu za sunčanje ili sredstvo za zaštitu od insekata na koži, pobrinite se da ne dođe u kontakt s uređajem za vježbanje ili senzorom brzine otkucaja srca. Ne nosite odjeću u boji koja se može prenijeti na uređaj za vježbanje (to se posebno odnosi na uređaje za vježbanje svijetlih/jarkih boja), kada ih nosite zajedno.

Smetnje

Upotreba pametnog sata za vožnje automobila, bicikla, za trčanja ili hodanja može smanjiti usredotočenost na okolini i dovesti vas u opasnu situaciju. Preporučujemo da ne koristite Polar M600 u situacijama u kojima biste njegovom upotrebom ugrozili svoju sigurnost. Poštujte lokalne zakone i propise koji zabranjuju ili ograničavaju upotrebu elektroničkih uređaja tijekom, primjerice, vožnje.