Nalazite se ovdje: Prvi koraci > Podešavanje uređaja M430

Podešavanje uređaja M430

Vaš novi M430 je postavljen u način rada za pohranu i aktivirat će se kada ga priključite u USB punjač ili u računalo kako biste ga postavili. Preporučujemo da napunite bateriju prije nego počnete koristiti M430. Ako je baterija potpuno prazna, proći će nekoliko minuta do početka punjenja.

U odjeljku Baterije pronaći ćete detaljne informacije o punjenju baterije, radnim vremenima baterije i obavijestima o slaboj bateriji.

Odaberite jednu mogućnost za postavljanje

A. Postavljanje putem mobilnog uređaja praktično je ako nije slobodan pristup USB priključku računala, ali ono traje dulje. Za ovaj način potrebna vam je veza s internetom.

B. Kabelsko postavljanje putem računala je brže i omogućava istovremeno punjenje uređaja M430, ali potrebno vam je slobodno računalo. Za ovaj način potrebna vam je veza s internetom.

Mogućnosti A i B su preporučene. Odjednom možete unijeti sve tjelesne pojedinosti potrebne za precizne podatke o vježbanju. Osim toga, možete odabrati i jezik i dohvatiti najnoviji firmver za M430.

C. Ako nemate kompatibilan mobilni uređaj i ne možete odmah doći do računala s pristupom internetu, započnite na uređaju. Ne zaboravite – uređaj sadrži samo dio postavki. Kako biste u potpunosti mogli uživati u uređaju M430 i jedinstvenim Polarovim značajkama pametnog vježbanja, važno je da kasnije izvršite podešavanje na internetskoj usluzi Polar Flow sukladno uputama za mogućnost A i B.

Mogućnost A: Postavljanje uz pomoć mobilnog uređaja i aplikacije Polar Flow

Polar M430 bežično se bežično povezuje s mobilnom aplikacijom Polar Flow putem funkcije Bluetooth® Smart, stoga je nemojte zaboraviti uključiti na mobilnom uređaju.

Na adresi support.polar.com možete provjeriti kompatibilnost s aplikacijom Polar Flow.

 1. Ako tijekom podešavanja putem mobilnog uređaja želite provjeriti je li M430 dovoljno napunjen, samo priključite M430 u USB priključak pod naponom ili USB adapter napajanja. Pritom pazite da adapter nosi oznaku za "izlazno napajanje 5 V DC" i isporučuje minimalno 500 mA. Do pokretanja animacije punjenja na uređaju M430 može proći nekoliko minuta.

  Prije punjenja, uvjerite se da na USB priključku uređaja M430 nema vlage, dlačica, prašine ili prljavštine. Pažljivo obrišite svu prljavštinu ili vlagu. Nemojte puniti uređaj M430 ako je USB priključak mokar.

 2. Na mobilnom uređaju idite na uslugu App Store ili Google Play i potražite pa preuzmite aplikaciju Polar Flow.
 3. Otvorite aplikaciju Flow na mobilnom uređaju. Ona će prepoznati vaš novi M430 u blizini i prikazati poruku za početak uparivanja. Prihvatite zahtjev za uparivanje i u aplikaciju Flow unesite šifru za Bluetooth uparivanje prikazanu na zaslonu uređaja M430.
 4. Zatim izradite Polar račun ili se prijavite u postojeći. Aplikacija će vas voditi kroz postupak prijave i postavljanja.

  Ako želite primati najtočnije i vama prilagođene podatke o aktivnostima i vježbanju, važno je da budete precizni prilikom namještanja postavki. Prilikom registracije možete odabrati jezik koji želite koristiti na uređaju M430. Ako je dostupno ažuriranje firmvera za uređaj M430, preporučujemo da ga instalirate tijekom postavljanja. Instalacija može potrajati do 20 minuta.

 5. Dodirnite Save and sync (Spremanje i sinkronizacija) ako ste namjestili sve postavke. Vaše prilagođene postavke zatim će se sinkronizirati s uređajem M430.
 6. Po završetku sinkronizacije, zaslon uređaja M430 će prijeći na vremenski prikaz.

Nakon dovršetka postavljanja, spremni ste za pokret. Zabavite se!

Mogućnost B: Postavljanje pomoću računala

 1. Idite na flow.polar.com/start i instalirajte softver FlowSync kako biste postavili M430.
 2. Zatim priključite M430 u računalo putem isporučenog USB kabela kako bi se uređaj punio tijekom podešavanja. Aktiviranje uređaja M430 može potrajati nekoliko minuta. Omogućite računalu da instalira sve preporučene USB upravljačke programe.

  Prije punjenja, uvjerite se da na USB priključku uređaja M430 nema vlage, dlačica, prašine ili prljavštine. Pažljivo obrišite svu prljavštinu ili vlagu. Nemojte puniti uređaj M430 ako je USB priključak mokar.
 3. Prijavite se s vašim Polar računom ili izradite novi. Internetska usluga vodit će vas kroz postupak registracije i podešavanja.

  Ako želite primati najtočnije i vama prilagođene podatke o aktivnostima i vježbanju, važno je da budete precizni prilikom namještanja postavki. Prilikom registracije možete odabrati jezik koji želite koristiti na uređaju M430. Ako je dostupno ažuriranje firmvera za uređaj M430, preporučujemo da ga instalirate tijekom postavljanja. Instalacija može potrajati do 10 minuta.

Nakon dovršetka postavljanja, spremni ste za pokret. Zabavite se!

Mogućnost C: Podešavanje s uređaja

Priključite M430 u USB priključak na računalu ili u USB punjač pomoću kabela koji je isporučen u kutiji. Prikazuje se Choose language (Odabir jezika). Pritisnite POČETAK kako biste odabrali English (engleski). Uređaj M430 isporučuje se samo na engleskom jeziku, ali ostale jezike možete dodati kasnije prilikom podešavanja na internetskoj usluzi Polar Flow ili pomoću istoimene aplikacije.

Postavite sljedeće podatke pa potvrdite svaki izbor pomoću gumba POČETAK. Ako se s bilo kojeg mjesta želite vratiti i promijeniti određenu postavku, pritišćite gumb za natrag sve dok ne dođete do postavke koju želite promijeniti.

 1. Time format (Format vremena): Odaberite 12 h ili 24 h. Za 12 h odaberite AM ili PM. Zatim postavite lokalno vrijeme.
 2. Date (Datum): Unesite točan datum.
 3. Units (Jedinice): Odaberite metričke (kg, cm) ili imperijalne (lb, ft) jedinice.
 4. Weight (Težina): Unesite vašu težinu.
 5. Height (Visina): Unesite vašu visinu.
 6. Date of birth (Datum rođenja): Unesite vaš datum rođenja.
 7. Sex (Spol): Odaberite Male (Muški) ili Female (Ženski).
 8. Training background (Učestalost vježbanja): Occasional (0-1 h/week) (Povremeno (0-1 h/tjedno)), Regular (1-3 h/week) (Redovito (1-3 h tjedno)), Frequent (3-5 h/week) (Često (3-5 h/tjedno)), Heavy (5-8 h/week) (Snažno (5-8 h/tjedno)), Semi-Pro (8-12 h/week) (Poluprofesionalno (8-12 h/tjedno)), Pro (12+ h/week) (Profesionalno (12+ h/tjedno)). Dodatne informacije o učestalosti vježbanja pronaći ćete u Tjelesne postavke.
 9. Kada završite s podešavanjem postavki, prikazat će se poruka Ready to go! (Spremni ste za početak!), nakon čega će M430 prijeći na vremenski prikaz.

Ako ste podešavanje izvršili s uređaja, M430 neće biti povezan s internetskom uslugom Polar Flow. Kako biste u potpunosti mogli uživati u uređaju M430 i jedinstvenim Polarovim značajkama pametnog vježbanja, važno je da kasnije izvršite podešavanje na internetskoj usluzi Polar Flow ili pomoću istoimene mobilne aplikacije, sukladno uputama za mogućnost A i B.