Nalazite se ovdje: Važne informacije > Briga o uređaju M430

Briga o uređaju M430

Poput drugih elektroničkih uređaja, Polar M430 treba čistiti i pažljivo koristiti. Sljedeće upute pomoći će vam da ispunite jamstvene obveze, održavate uređaj u vrhunskom stanju i izbjegnete probleme s punjenjem ili sinkronizacijom.

Održavajte čistoću uređaja M430

Nakon svakog vježbanja operite M430 pod mlazom vode u blagoj otopini sapuna i vode. Posušite ga mekim ručnikom.

USB priključak i kabel za punjenje uređaja M430 uvijek moraju biti čist kako bi punjenje i sinkroniziranje teklo nesmetano.

Prije punjenja, pazite da na USB priključku i kabelu za punjenje uređaja M430 nema vlage, dlačica, prašine ili prljavštine. Nježno prebrišite prljavštinu i ispušite prašinu. Po potrebi možete koristiti čačkalicu. Ne koristite oštre alate pri čišćenju kako ne bi došlo do ogrebotina.

USB priključak držite čistim kako bi uređaj M430 bio učinkovito zaštićen od oksidacije i ostalih oštećenja koje nastaju djelovanjem prljavštine i slane vode (npr. znoj ili morska voda). Najbolji način održavanja čistoće USB priključka je onaj koji uključuje njegovo ispiranje mlakom vodom nakon svakog vježbanja. USB priključak je vodonepropustan i možete ga ispirati pod mlazom vode bez straha od oštećenja elektroničkih dijelova. Ne punite uređaj M430 kada je USB priključak mokar ili znojan.

Vodite dobru brigu o optičkom senzoru brzine otkucaja srca

Na području optičkog senzora na stražnjem poklopcu ne smije biti ogrebotina. Ogrebotine i prljavština smanjuju učinkovitost mjerenja brzine otkucaja srca na ručnom zglobu.

Čuvanje

Uređaj za vježbanje čuvajte na hladnom i suhom mjestu. Ne držite ga u vlažnom okruženju, neprozračnom materijalu (plastičnoj vreći ili sportskoj torbi) niti s vodljivim materijalom (mokar ručnik). Ne izlažite uređaj za vježbanje izravnoj sunčevoj svjetlosti duže razdoblje npr. ne ostavljajte ga u automobilu ili na biciklu. Preporučujemo da uređaj za vježbanje pohranite djelomično ili potpuno napunjen. Baterija se polako troši kada je pohranjena. Planirate li pohraniti uređaj za vježbanje na nekoliko mjeseci, preporučujemo vam da ga nadopunite nakon nekoliko mjeseci. Tako ćete produžiti radni vijek baterije.

Uređaj ne ostavljajte na ekstremnoj hladnoći (ispod –10 °C/14 °F) ili vrućini (iznad 50 °C/120 °F) ili na izravnom sunčevom svjetlu.

Servis

Tijekom prve dvije godine jamstvenog razdoblja, preporučamo da servis obavite u ovlaštenom Polar servisnom centru. Jamstvo ne obuhvaća štetu ili posljedičnu štetu prouzročenu u servisu koji nije ovlašten od tvrtke Polar Electro. Dodatne informacije pronaći ćete u ograničenom međunarodnom jamstvu Polar.

Podatke za kontakt i sve adrese servisnog centra Polar potražite na www.polar.com/support i internetskoj stranici za vašu zemlju.