Nalazite se ovdje: Vježbanje > Vježbanje s mjerenjem brzine otkucaja srca na ručnom zglobu

Vježbanje s mjerenjem brzine otkucaja srca na ručnom zglobu

Vježbanje s mjerenjem brzine otkucaja srca

Iako postoje mnogi subjektivni znakovi o tome kako se ponaša vaše tijelo za vrijeme vježbanja (osjećaj naprezanja, brzina disanja, tjelesni osjeti), niti jedan nije pouzdan poput mjerenja brzine otkucaja srca. Ona je objektivna i na nju utječu i unutarnji i vanjski čimbenici – to znači da ćete imati pouzdan pokazatelj vašeg tjelesnog stanja.

Mjerenje brzine otkucaja srca uređajem M430

Polar M430 je opremljen ugrađenim senzorom brzine otkucaja srca koji mjeri brzinu otkucaja srca na ručnom zglobu. Pratite svoje zone brzine otkucaja srca izravno na uređaju i koristite smjernice za vježbanja koja ste isplanirali u aplikaciji Flow ili na istoimenoj internetskoj usluzi

Kako bi mjerenje brzine otkucaja srca na ručnom zglobu bilo što preciznije, udobno postavite M430 na gornji dio ručnog zgloba, odmah iza kosti ručnog zgloba (pogledajte sliku na desnoj strani). Senzor na stražnjoj strani mora stalno dodirivati kožu, ali narukvica ne smije biti previše stegnuta kako ne bi zaustavila protok krvi. Kako bi mjerenje brzine otkucaja srca bilo što točnije, predlažemo da nosite M430 nekoliko minuta prije nego započnete s mjerenjem brzine otkucaja srca.

Ako na koži ručnog zgloba imate tetovaže, ne postavljajte senzor izravno na te površine jer tako može doći do netočnih očitanja.

Osim toga, dobro je zagrijati kožu ako vam se ruke i koža brzo pothlađuju. Potaknite cirkulaciju prije započinjanja vježbanja!

U sportovima gdje je senzor na ručnom zglobu teško održavati u nepomičnom stanju ili u kojima dolazi do pritiska ili pomicanja mišića i tetiva u blizini senzora, preporučujemo da koristite Polar senzor brzine otkucaja srca s prsnim remenom – on će osigurati bolje mjerenje brzine otkucaja srca.

Kada snimate plivanje pomoću uređaja M430, voda može narušiti optimalno mjerenje brzine otkucaja srca na ručnom zglobu. Ali, M430 će svejedno tijekom plivanja prikupljati podatke o vašim aktivnostima na temelju pokreta vašeg ručnog zgloba. Napomena: Polarov senzor brzine otkucaja srca s prsnim remenom ne možete koristiti s uređajem M430 za vrijeme plivanja, jer značajka Bluetooth ne radi u vodi.