Du är här: Viktig information > Tekniska specifikationer

Tekniska specifikationer

Polar V650

Batterityp: Laddningsbart 1900 mAh Li-ion polymerbatteri
Drifttid: 10 tim
Driftstemperatur: -20 °C till 50 °C
Material i V650: Akrylnitril-butadien-styren (ABS), polykarbonat (PC), Asahi Dragontrail (glas), polyamid (PA)
Material i styrfästet: Polyoximetylen (POM)
Noggrannhet: Bättre än ± 0,5 sekunder/dag vid temperatur 25 °C
GPS noggrannhet: sträcka ±2 %, hastighet ±2 km/h
Höjdnoggrannhet: ±20 m
Upplösning stigning/utför: 5 m
Maxhöjd: 9 000 m
Lagringsfrekvens: 1 Hz
Pulsmätningens tillförlitlighet: ± 1 % eller 1 slag per minut, beroende på vilket som är högst. Definitionen avser stabila tillstånd.
Mätintervall för puls: 15-240 slag/min
Visningsintervall för aktuell hastighet: 0-399 km/h eller 248 mph
Vattenresistens:

Vattenresistent IPX7

Skyddad mot vattenstänk och regndroppar. Sänk inte ned V650 i vatten. Användning av V650 i kraftigt regn kan orsaka störningar på GPS-mottagningen.

V650 gränsvärden

Maximalt antal sparade träningspass: V650 lagrar träningspass från aktuell vecka och de föregående fyra veckorna
Maxtid som registreras under ett träningspass: 99 h 59 min 59 s
Max. antal varv som registreras under ett träningspass: 999
Max. antal automatiska varvtider som registreras under ett träningspass: 999
Totalt kalorier: 65535

Pulssensor

Batteriets livslängd: 300 tim
Batterityp: CR2025
Förseglingsring: O-ring 20.0 x 0.90 material silikon
Driftstemperatur: -10 °C till 50 °C
Material i sändare: ABS
Material i elektrodbälte: 38 % polyamid, 29 % polyuretan, 20 % elastan, 13 % polyester
Vattenresistens: 30 m

Använder Bluetooth® Smart trådlös kommunikation

Programmet Polar FlowSync

För att använda FlowSync-programmet du behöver en dator med Microsoft Windows eller Mac-operativsystem med en internetuppkoppling och en ledig USB-port.

Kontrollera den senaste kompatibilitetsinformationen från support.polar.com.

Polar Flow-appens kompatibilitet

Kontrollera den senaste kompatibilitetsinformationen från support.polar.com.

Vattenresistens hos Polar-produkter

De flesta produkterna från Polar kan du simma med. De är dock inte dykutrustning. För att bibehålla vattenresistensen, tryck inte ned enhetens knappar under vatten.

Polar-enheter med pulsmätning vid handleden är lämpliga att använda när du simmar eller badar. De samlar in dina aktivitetsdata från dina handledsrörelser även då du simmar. I våra tester har vi dock upptäckt att pulsmätning vid handleden inte fungerar optimalt i vatten, så vi kan inte rekommendera det.

I klockindustrin anges vattenbeständigheten generellt i meter, vilket innebär det statiska vattentrycket på det djupet. Polar använder samma indikeringssystem. Vattenresistensen hos Polar-produkter har testats enligt den internationella standarden ISO 22810 eller IEC60529. Alla Polar-enheter som anger vattenresistens testas före leverans för att stå emot vattentryck.

Polars produkter är indelade i fyra olika kategorier enligt vattenresistens. Se vattenresistenskategorin på baksidan av din Polar-produkt och jämför den med tabellen nedan. Observera att dessa definitioner inte nödvändigtvis gäller andra tillverkares produkter.

När du utför undervattensaktiviteter är det dynamiska trycket som genereras genom förflyttning i vatten större än det statiska trycket. Detta innebär att om produkten förflyttas under vatten utsätts den för ett större tryck än om produkten var stillastående.

Märkning på baksidan av produkten Vattenstänk,
svett, regndroppar, etc.
Bad och simning Dykning med snorkel
(utan lufttuber)
Dykning
(med lufttuber)
Vattenresistenta egenskaper
Vattenresistent IPX7 OK - - - Tvätta inte med högtryckstvätt.
Skyddad mot vattenstänk, regndroppar etc.
Referensstandard: IEC60529.
Vattenresistent IPX8 OK OK - - Minst för bad och simning.
Referensstandard: IEC60529.
Vattenresistent
Vattenresistent 20/30/50 meter
Lämplig för simning
OK OK - - Minst för bad och simning.
Referensstandard: ISO22810.
Vattenresistent 100 meter OK OK OK - För regelbunden användning i vatten men inte vid dykning med tuber.
Referensstandard: ISO22810.