Du är här: Funktioner > Kartor

Kartor

Från och med version 1.2 kommer V650 med offline-kartor baserade på OpenStreetMap-data. V650 markerar din rutt på kartan medan du tränar så att du kan se var du är på kartan i realtid.

Du kan aktivera eller avaktivera kartdisplayen i Inställningar > Sportprofiler. Välj den sportprofil du vill redigera, och välj sedan Träningsdisplayer. I Träningsdisplayer, bläddra ner till det sista objektet på menyn (KARTDISPLAY ) och lägg till ett kryss i rutan eller ta bort det för att aktivera/avaktivera kartdisplayen.

Du kan därtill lägga till ett kartobjekt till en av dina träningsdisplays (Display 1, Display 2, Display 3, Display 4, Display 5 eller Display 6). På så sätt kan du använda kartdisplayen på olika zomnivåer: en detaljerad vy över vägarna och en annan som visar mer av vägen framför. För instruktioner om hur du anpassar träningsdisplayerna, se Inställningar för sportprofiler.

Kartdisplayen är aktiverad som standard i följande sportprofiler: Landsvägscykling, Mountainbike och Annan sport.

Kartinställningar

För att se eller redigera kartinställningar, gå till Inställningar > Allmänna inställningar > Kartor. Du hittar följande inställningar:

KARTOMRÅDE  OFFLINE: Ange mittpunkten i offline-kartområdet (450 km x 450 km).

• Du kan bläddra i kartan genom att svepa, och zooma in genom att trycka två gånger och zooma ut genom att trycka med två fingrar.
  • Efter att du angett ett område, tryck på LADDA NER.
  • Radera gamla kartor? visas. Att välja ett nytt offline-kartområde raderar de föregående kartorna. Välj FORTSÄTT för att bekräfta valet av området. V650 återvänder till KARTINSTÄLLNINGAR.
  • Synkronisering krävs visas under KARTOMRÅDE OFFLINE. En ny offline-karta laddas ner nästa gång du synkroniserar din V650 med Flow-webbtjänsten via FlowSync-programmet.

KARTLAGER : Välj Topografisk, Cykelrutter och/eller Favoritrutter.

I Bläddra på offline-karta kan du förhandskontrollera den nerladdade kartan innan du börjar ett nytt träningspass. För att flytta kartan till din nuvarande position, tryck på kompassnålen i skärmens övre högra hörn. När du bläddrar bort från din nuvarande position ändrar kompassnålen färg från röd till vit.

Under träning

När du trycker på kartan visas en handikon i det övre vänstra hörnet på skärmen. Du kan gå till bläddra- och zoomläget genom att trycka på handikonen eller på det övre vänstra hörnet på kartan. Det röda fältet längst ner och längst upp på skärmen tillsammans med handikonen anger att bläddra- och zoomläget är aktivt. Du kan zooma in genom en dubbeltryckning eller dra isär och zooma ut genom att trycka med två fingrar eller nypa ihop. Du kan bläddra i kartan genom att svepa den. Centrera kartan genom att trycka på kartans typindikator. Du lämnar bläddra- och zoomläget automatiskt om du inte trycker på skärmen i ett par sekunder eller genom att trycka på handikonen. När du lämnar bläddra- och zoomläget centreras sin plats på kartan automatiskt.

Du kan också ändra på kartans riktning (RIKTNING UPP eller NORR UPP) genom att trycka på indikatorn för karttyp i skärmens övre högra hörn.

RIKTNING UPP: Lägesindikatorn pekar mot toppen av skärmen oberoende av vilken riktning du åker i. När du vänder roterar kartdisplayen så att lägesindikatorn fortsättningsvis pekar mot toppen av skärmen. Karttypsindikatorn RIKTNING UPP i skärmens övre högra hörn pekar norrut.

NORR UPP: Lägesindikatorn är centrerad. Lägesindikatorns orientering ändrar när du vänder dig, och pekar enbart mot toppen av skärmen när du färdas norrut.