Du är här: Funktioner > Strava Live Segments®

Strava Live Segments®

Strava Live Segments är tidigare definierade vägsträckor eller spår där idrottare kan tävla om bästa tiden i cykling eller löpning. Segmenten är definierade på Strava.com och kan skapas av alla Strava-användare. Du kan använda segment för att jämföra din egen tid eller för att jämföra med andra Strava-användares tider som också har avvkerat segmentet. Varje segment har en offentlig resultatlista med King/Queen of the Mountain (KOM/QOM) som har den bästa tiden för det segmentet.

Om du har ett Strava Premium-konto kan du använda funktionen Strava Live Segments® på din Polar V650. Alla kunder som köper en V650 har rätt till ett 60-dagars Strava Premium-medlemskap. Observera att erbjudandet endast gäller nya Strava Premium-medlemmar. Kunderna får anvisningar om hur man börjar använda Strava Premium i Flow välkomstmeddelande via e-post, när de registrerar sin nya V650.

Importera Strava Live Segments från Strava.com till Polar Flow

 1. Ansluta dina Strava- och Polar Flow-konton i webbtjänsten Polar Flow ELLER Polar Flow-appen:

  Webbtjänsten Polar Flow: Inställningar > Konto > Strava > Anslut

  Polar Flow-appen: Allmänna inställningar > Anslut > Strava (svep knappen för att ansluta)

 2. Välj segmenten du vill exportera till Polar Flow i Strava.com:

  Tryck på stjärnikonen bredvid ett segmentnamn.

  Du kan hoppa över steg 3 om du snabbt vill överföra ett eller två Strava Live Segments till din V650. Välj segmenten på Strava.com och synkronisera din V650 för att överföra Strava Live Segments från Polar Flow till din V650.

 3. Klicka på knappen Uppdatera segment på Polar Flow-webbtjänstens sida Favoriter för att importera Strava Live Segments till Polar Flow.

Överföra Strava Live Segments från Polar Flow till din V650

Synkronisera data mellan din V650 och Polar Flow webbtjänst via USB-kabeln med FlowSync-programmet eller trådlöst via Bluetooth med Polar Flow-appen. Under synkroniseringen överförs dina 20 främsta favoriter inklusive de Strava Live segments som du har importerat från Strava.com till V650.

Din V650 kan ha maximalt 20 favoriter åt gången. Om du har fler än 20 favoriter i Flow-webbtjänsten överförs de första 20 i listan till din V650 vid synkroniseringen. Om segmentet du vill överföra till V650 inte är bland de första 20 favoriterna kan du ändra ordningen på dina favoriter genom att dra och släppa dem.

Aktivera funktionen Strava Live Segments® på din Polar V650

 1. Gå till FAVORITER och tryck på radioknappen för att aktivera Strava Live Segments. Se en lista över alla segment du har överfört till V650 genom att trycka på Strava Live Segments.
 2. Från listan kan du se varje segments namn och längd. Förhandsgranska ett segment på en karta genom att trycka på segmentfältet i listan.
 3. Kartdisplayen visar segmentets längd, genomsnittliga lutning, ditt personliga rekord (PR) och KOM/QOM tiden för segmentet. Du kan bläddra i kartan genom att svepa och zooma in med en dubbeltryckning och zooma ut genom att trycka med två fingrar. Återgå till huvuddisplayen genom att trycka på .
 4. Strava Live Segments visas i rutan FAVORITER när funktionen är aktiverad.

Träna med Strava Live Segments

 1. När du börjar registrera en cykeltur med GPS (sportprofilerna cykling, landsvägscykling eller mountainbike) visas de närmaste Strava segments® och direktavståndet (raka vägen) mellan dig och startpunkten i displayen SEGMENT I NÄRHETEN på din V650. I kartdisplayen ser du segmentens startpunkt och riktning.

 2. Din V650 varnar dig med ett ljud när du närmar dig ett Strava-segment och visar avståndet till segmentstarten. Du kan avbryta segmentet genom att trycka på AVBRYT på din V650.

 3. Du får en annan ljudvarning när du når segmentets startpunkt. Både segmentets namn och din personliga rekordtid (PR) för segmentet visas på V650. Registrering av segmentet startar automatiskt.

 4. Displayen Strava Live Segment läggs till som träningsdisplay när segmentet startar. Du får resultatdata i realtid som visas på din V650 och med Strava-segmentinformation och data för att hantera din prestation.

  Tryck på datafältet till vänster i kartdisplayen för att växla mellan följande alternativ: FÖRE/EFTER PR, FÖRE/EFTER KOM/QOM, KVAR STRÄCKA och VARAKTIGHET (Total tid som gått under segmentet). Tryck på datafältet till höger för att växla mellan följande alternativ: HASTIGHET, VARAKTIGHET (Totaltid för träningspasset hittills), PULS och EFFEKT.

 5. När du har slutfört segmentet visar V650 din segmenttid, tidsskillnaden mellan PR och tidsskillnaden mellan KOM/QOM.

Resultaten beräknas och visas direkt på din V650 när segmentet slutar, men du måste kontrollera slutresultatet på Strava.com.

Mer information om Strava-segment finns på Strava Support.

Strava Live Segments är ett varumärke som tillhör Strava, Inc.