Vi ste tukaj: Vadba > Merjenje srčnega utripa na zapestju

Merjenje srčnega utripa na zapestju

Ura meri vaš srčni utrip z zapestja z novo fuzijsko tehnologijo Polar Precision Prime sensor™. Ta inovacija srčnega utripa združuje optično merjenje srčnega utripa z merjenjem stika s kožo in izključuje morebitne motnje v signalu srčnega utripa. Natančno spremlja vaš srčni utrip tudi v najzahtevnejših pogojih in vadbah.

Čeprav je veliko subjektivnih indikatorjev, kako se vaše telo počuti med vadbo – na primer opazen napor, dihanje in fizični občutki – vendar ni noben od teh tako zanesljiv kot pa merjenje srčnega utripa. To je objektivno, nanj pa vplivajo tako notranji kot zunanji dejavniki, kar pomeni, da vam prinaša zanesljive meritve vašega fizičnega stanja.

Nošenje ure med merjenjem srčnega utripa na zapestju

Za natančno merjenje srčnega utripa na roki med vadbo (in ko uporabljate funkcijo Continuous Heart Rate feature (Neprekinjeno merjenje srčnega utripa)) morate uro pravilno nositi:

  • Uro nosite na zgornjem delu zapestja, vsaj za en prst stran od zapestne kosti (glejte spodnjo sliko).
  • Zapestni pašček trdno namestite na zapestje. Senzor na hrbtni strani mora biti stalno v stiku z vašo kožo, ura pa se ne sme premikati. Dober način za preverjanje, da zapestni pašček ni preohlapno nameščen, je, da ga rahlo potisnete navzgor – pri tem se senzor ne sme odmakniti s kože. Ko pašček potisnete navzgor, LED lučka s senzorja ne sme biti vidna.
  • Da zagotovite čim bolj natančno merjenje srčnega utripa, vam svetujemo, da uro nosite nekaj minut, preden začnete z merjenjem srčnega utripa. Če se vaše roke in koža hitro ohladijo, je priporočljivo, da kožo predhodno nekoliko ogrejete. Pred začetkom vadbe poženite kri po žilah!

Če imate na koži zapestja tetovažo, senzorja ne namestite neposredno nanjo, saj lahko prepreči pravilne odčitke srčnega utripa.

Pri športih, pri katerih je senzor težje ohraniti na zapestju ali kjer je v mišicah in tetivah v njegovi bližini prisotno gibanje, priporočamo, da senzor srčnega utripa Polar uporabite skupaj s pasom za pritrditev na prsi, če si želite izredne natančnosti med vadbo. Vaša ura je združljiva s senzorji srčnega utripa s tehnologijo Bluetooth®, kot je Polar H10. Senzor srčnega utripa Polar H10 se polje odziva na hitro naraščajoč ali padajoč srčni utrip, zato je idealna možnost tudi za intervalne vadbe, ki vključujejo hitre pospeške.

Da bi ohranili čim boljšo zmogljivost merjenja srčnega utripa na zapestju, naj bo ura čista in brez prask. Kadar se med vadbo močno potite, priporočamo, da uro sperete z milnico pod tekočo vodo. Nato jo do suhega obrišite z mehko brisačo. Pustite, da se popolnoma posuši, preden začnete polnjenje.

Nošenje ure, ko ne merite srčnega utripa na zapestju

Zapestnico še nekoliko zrahljajte, da je bolj ohlapna in da vaša koža lahko diha. Uro nosite tako kot vsako drugo uro.

Občasno je priporočljivo, da pustite zapestju zadihati, zlasti če imate občutljivo kožo. Snemite uro in jo napolnite. Tako si lahko vaša koža in naprava odpočijeta ter se pripravita na naslednjo vadbo.