Vi ste tukaj: Polar Flow > Vantage V Uporabniški Priročnik | Načrtovanje treninga

Načrtovanje treninga

V spletni storitvi Polar Flow ali aplikaciji Polar Flow lahko načrtujete svojo vadbo in ustvarite osebne vadbene cilje.

Ustvarite načrt vadbe s funkcijo načrtovanja sezone

Orodje Načrtovanje sezone v spletni storitvi Flow je odlično orodje za ustvarjanje prilagojenega letnega načrta vadbe. Ne glede na vaš vadbeni cilj vam Polar Flow pomaga ustvariti obsežen načrt, ki ga lahko uresničite. Orodje za načrtovanje sezone najdete v zavihku Programs (Programi) v spletni storitvi Polar Flow.

Polar Flow for Coach je brezplačna platforma za oddaljeno vadbo, ki vašemu trenerju omogoča načrtovanje vsake podrobnosti vaše vadbe, in sicer od načrtov za celotno sezono, do individualnih vadb.

Ustvarite vadbeni cilj v aplikaciji in spletni storitvi Polar Flow

Upoštevajte, da morajo biti cilji vadbe sinhronizirani z uro prek FlowSync ali prek aplikacije Flow, preden jih lahko uporabite. Ura vas bo med vadbo vodila k doseganju cilja.

Za ustvarjanje vadbenega cilja v spletni storitvi Polar Flow:

  1. Pojdite na Diary (Dnevnik) in kliknite Add (Dodaj) > Training target (Vadbeni cilj).

  2. V razdelku Add training target (Dodaj vadbeni cilj) izberite Sport (Šport), vnesite Target name (Ime cilja) (največ 45 znakov), Date (Datum) in Start time (Čas začetka) ter Notes (Opombe) (neobvezno), ki jih želite dodati.

Nato izberite vrsto vadbenega cilja spodaj:

Izbira cilja na podlagi priljubljenega cilja treninga

Če ste ustvarili cilj, ki ste ga dodali med priljubljene, ga lahko uporabite kot predlogo za podobne cilje. Tako bo ustvarjanje ciljev treninga lažje. Ne bo vam treba vsakič znova ustvariti denimo zapletenega cilja treninga v fazah.

Če želite uporabiti obstoječo priljubljeno kot predlogo za cilj treninga, upoštevajte te korake:

  1. Z miško se pomaknite čez datum za Diary (Dnevnik).
  2. Kliknite +Add (Dodaj) > Favorite target (Priljubljeni cilj) in nato s seznama Favorites (Priljubljene) izberite cilj.


  3. Priljubljeni element boste tako dodali svojemu dnevniku kot načrtovani cilj za ta dan. Privzeti načrtovani čas za cilj treninga je ob 18:00.
  4. Kliknite cilj v svojem dnevniku (Diary) in ga spremenite, kot želite. Urejanje cilja v tem pogledu ne bo spremenilo originalnega cilja med priljubljenimi elementi.
  5. Kliknite Save (Shrani), da posodobite spremembe.

Na strani Favorites (Priljubljene) lahko urejate svoje priljubljene cilje treninga in ustvarjate nove. Kliknite v meniju na vrhu, da odprete stran Favorites (Priljubljene).

Cilje sinhronizirajte s svojo uro.

Ne pozabite sinhronizirati ciljev treninga s svojo uro s pomočjo spletne storitve Flow, funkcije FlowSync ali aplikacije Flow. Če jih ne sinhronizirate, bodo vidni samo v dnevniku spletne storitve Flow in na seznamu priljubljenih elementov.

Za informacije o tem, kako začeti vadbo s ciljem treninga, glejte poglavje Začetek vadbe.

Ustvarjanje cilja vadbe v aplikaciji Polar Flow

Da ustvarite cilj vadbe v aplikaciji Polar Flow:

  1. Pomaknite se do možnosti Training (Vadba) in kliknite na vrhu strani.
  2. Nato izberite vrsto cilja vadbe; na voljo so naslednje možnosti:

Sinhronizirajte svojo uro z aplikacijo Polar Flow, da cilje vadbe premaknete v svojo uro.