Vi ste tukaj: Lastnosti > Merjenje hitrosti in razdalje na zapestju

Merjenje hitrosti in razdalje na zapestju

Vaša ura z vgrajenim pospeševalnikom meri vašo hitrost in razdaljo prek premikov vašega zapestja. Ta funkcija je zlasti uporabna, kadar tečete v zaprtem prostoru ali kjer je omejen sprejem GPS-signala. Za največjo natančnost se prepričajte, da ste pravilno nastavili roko, na kateri boste nosili napravo, in vašo višino. Merjenje hitrosti in razdalje na zapestju je najučinkoviteje, kadar je vaš tempo med tekom naraven in udoben.

Uro nosite tako, da se udobno prilega zapestju in se ne trese. Za dosledne meritve jo vedno namestite na isto mesto na zapestju. Na isti roki ne nosite drugih naprav, kot so ure, sledilniki dejavnosti ali etuiji za nošenje mobilnega telefona na roki. Poleg tega s to roko ne držite zemljevida ali telefona.

Funkcija merjenja kadence hitrosti in razdalje na zapestju je na voljo za naslednje športe, ki vključujejo tek: hoja, tek, lahkoten tek, tek po cesti, gorski tek, tek na tekaški stezi, stadionski tek in ultramaraton. Če si želite hitrost in razdaljo ogledati med vadbo, se prepričajte, da imate možnost hitrosti in razdalje dodano v pogled vadbe za športni profil, ki ga uporabljate med tekom. To lahko storite pod možnostjo Sport Profiles (Športni profili) v mobilni aplikaciji Polar Flow ali spletni storitvi Flow.