Vi ste tukaj: Za začetek > Prikazi ure in meni

Prikazi ure in meni

Prikazi ure

Prikazi ure Vantage V vam povejo veliko več kot samo čas. Prikaz ure prikazuje najbolj aktualne in pomembne informacije, vključno s stanjem aktivnosti, statusom kardio obremenitve, vašim srčnim utripom in zadnjo vadbo. Podrsate lahko v levo ali desno ali pa listate po prikazih ure z gumboma GOR in DOL ter odprete več podrobnih podatkov s pritiskom na zaslon ali gumb V REDU.

Ne pozabite, da prikazov ure in vsebine ne morete urejati.

Izbirate lahko med analognimi in digitalnimi prikazi pod Nastavitve ure.

Čas

Osnovni prikaz ure s časom in datumom.

 

Activity

Krog okoli prikaza in odstotek pod navedbo časa kažeta vaš napredek k dnevnemu cilju dejavnosti. Ko ste aktivni, se krog napolni s svetlo modro barvo.

Poleg tega si lahko med prikazom podrobnosti ogledate naslednje podrobnosti skupne dnevne aktivnosti:

 • Koraki, ki ste jih doslej prehodili. Podatki o količini in vrsti gibanja telesa se beležijo in pretvarjajo v oceno korakov.
 • Aktivni čas vam pokaže skupni čas gibanja telesa, ki je dobro za vaše telo in zdravje.
 • Kalorije, porabljene z vadbo, aktivnost in BMR (osnovno hitrost presnove: minimalna aktivnost presnove, potrebna za vzdrževanje življenja).

Za več informacij glejte 24/7 Spremljanje vadbe.

 

Status kardio obremenitve

Status kardio obremenitve preveri razmerje med vašo kratkoročno vadbeno obremenitvijo (Zahtevnost) in dolgotrajno vadbeno obremenitvijo (Toleranca) in vam na osnovi tega pokaže, ali ste v stanju obremenitve z zmanjšano vadbo, vzdrževanjem vadbe, napredkom ali prekomerno vadbo. Ko je povratna informacija vklopljena in je na voljo dovolj podatkov, boste na uri videli svoja dnevna priporočila za vadbo namesto svojega statusa kardio obremenitve.

Poleg tega si lahko med prikazom podrobnosti ogledate številske vrednosti za status kardio obremenitve, zahtevnost in toleranco ter besedilni opis vašega statusa kardio obremenitve.

 • Številska vrednost vašega statusa kardio obremenitve je zahtevnost deljena s toleranco.
 • Zahtevnost prikazuje, kako zahtevne so bile vaše nedavne vadbe. Prikazuje vašo povprečno dnevno kardio obremenitev za zadnjih sedem dni.
 • Toleranca opisuje, kako pripravljeni ste, da vzdržite kardio vadbe.Prikazuje vašo povprečno dnevno kardio obremenitev za zadnjih 28 dni.
 • Besedilni opis vašega statusa kardio obremenitve.

Za več informacij glejte Training Load Pro.

 

Srčni utrip

Med uporabo funkcije neprekinjenega merjenja srčnega utripa vaša ura neprekinjeno meri vaš srčni utrip in ga prikazuje na prikazu za merjenje srčnega utripa.

Preverite lahko vaše najvišje in najnižje vrednosti srčnega utripa dneva ter si ogledate, kakšna je bila najnižja vrednost srčnega utripa prejšnje noči. Funkcijo neprekinjenega beleženja srčnega utripa lahko vklopite in izklopite v uri v možnosti Settings > General settings > Continuous HR tracking (Nastavitve > Splošne nastavitve > Neprekinjeno merjenje srčnega utripa).

Za več informacij glejte funkcijo Neprekinjeno beleženje srčnega utripa.

Če ne uporabljate funkcije neprekinjenega merjenja srčnega utripa, lahko še vedno hitro preverite svoj trenutni srčni utrip, ne da bi začeli z vadbo. Zapnite zapestnico, izberite ta prikaz ure, pritisnite gumb V REDU in ura bo takoj prikazala vaš trenutni srčni utrip. Vrnite se na prikaz srčnega utripa s pritiskom na gumb NAZAJ.

 

Zadnje vadbe

Oglejte si čas od zadnje vadbe in zadnji vadbeni šport.

Poleg tega si lahko med prikazom podrobnosti ogledate povzetke vaših vadb zadnjih 14 dni. Izberite vadbo, ki si jo želite ogledati s pritiskom gumba NAVZGOR/NAVZDOL, nato pa pritisnite V REDU, da odprete povzetek. Za več informacij glejte Povzetek vadbe.

 

Spanje

Oglejte si pregled vašega spanja prejšnjo noč. Ura pokaže, kdaj ste zaspali in kdaj ste se zbudili, vaš čas spanja, dejansko spanje, kontinuiteto spanja, motnje spanja in povratne informacije o vašem spanju. Če ste ocenili spanje, bo prikazana tudi ocena vašega spanja.

Za več informacij glejte Polar Sleep Plus.

Meni

Vstopite v meni s pritiskom gumba NAZAJ in brskajte po meniju s pritiskom gumba NAVZGOR ali NAVZDOL. Potrdite izbire z gumbom V REDU in se vrnite z gumbom NAZAJ.

Začetek vadbe

Tukaj lahko pričnete z vadbo. Pritisnite V REDU, da vstopite v način pred vadbo in poiščete športni profil, ki ga želite uporabiti.

Izberete lahko tudi način pred vadbo tako, da pritisnete in zadržite gumb V REDU.

Za podrobna navodila glejte Začetek vadbe.

Časovniki

V Timers (Časovnikih) boste našli štoparico in odštevalnik.

Stopwatch (Štoparica)

Za zagon štoparice pritisnite V REDU. Za dodajanje kroga pritisnite V REDU. Za prekinitev štoparice pritisnite NAZAJ.

Odštevalnik

Odštevalnik lahko nastavite, da odšteva čas od vnaprej izbranega časa. Izberite Nastavitve časovnika, nastavite čas odštevanja in pritisnite V REDU za potrditev. Ko to zaključite, izberite Start in pritisnite V REDU za začetek delovanja odštevalnika časa.

Odštevalnik časa je dodan osnovnemu prikazu ure, kjer sta čas in datum.

Ob zaključku odštevanja vas ura opomni z vibriranjem. Pritisnite V REDU za ponovni zagon časovnika ali pritisnite NAZAJ za preklic in za vrnitev na prikaz časa.

Med vadbo lahko uporabljate intervalno uro in odštevalnik časa. Prikaz časovnika dodajte prikazu vpogleda v trening v nastavitvah športnega profila v Flow in sinhronizirajte nastavitve s svojo uro. Za več informacij o uporabi časovnika med treningom glejte Med treningom.

Ortostatični test

Tukaj lahko začnete ortostatični test (potrebujete senzor srčnega utripa H10), pregledujete svoje zadnje rezultate in jih primerjate s svojimi povprečji in resetirate testno obdobje.

 • Začnite test s senzorjem srčnega utripa
 • Zadnji rezultati
 • Ponastavite testno obdobje

Glej Ortostatični test za podrobna navodila.

Nastavitve

V uri lahko urejate naslednje nastavitve:

 • Physical settings (Fizične nastavitve)
 • General settings (Splošne nastavitve)
 • Watch settings (Nastavitve ure)

Za več informacij glejte Nastavitve.

Poleg nastavitev v vaši uri lahko urejate športne profile tudi v spletni storitvi in aplikaciji Polar Flow. Prilagodite si uro po meri s svojimi najljubšimi športi in informacijami, ki jih želite spremljati med vadbo. Za več informacij glejte Športni profili v storitvi Flow.