Vi ste tukaj: Lastnosti > Smart Coaching > Polarjev tekaški program

Polarjev tekaški program

Polarjev tekaški program je prilagojeni program, ki temelji na vaši telesni pripravljenosti in s pomočjo katerega boste lahko pravilno vadili, ne da bi se pri tem prekomerno naprezali. Gre za pametni program vadbe, ki je prilagojen vašemu napredku in ki vas opomni, kadar se prekomerno naprezate oziroma kadar ste premalo aktivni. Vsak program je prilagojen posameznikovemu tekaškemu dogodku, upošteva vaše osebne značilnosti, preteklo vadbo in čas, ki ga imate na voljo za pripravo. Program je na voljo brezplačno in ga lahko prenesete prek spletne storitve Polar Flow na spletni strani www.polar.com/flow.

Na voljo so programi za 5-kilometrski tek, 10-kilometrski tek, polmaraton in maraton. Vsak program sestavljajo tri faze: tekaška baza, trening za razvoj moči in zoževanje treninga. Vse faze so zasnovane tako, da postopamo izboljšujete svojo pripravljenost in da ste pripravljeni na dan tekme. Tekaške vadbe so razdeljene na pet vrst: lahkoten tek, tek na srednje dolge proge, tek na dolge proge, tempo tek in intervalni tek. Vsaka vadba vključuje ogrevanje, vadbo in ohlajanje, kar zagotavlja optimalne rezultate. Poleg tega lahko izberete vaje za moč, vaje za krepitev jedra in raztezne vaje, ki vam omogočajo napredek. Vsak teden vadbe sestavljata dve do pet tekaških vadb, skupni čas tekaške vadbe na teden pa se spreminja od ene do sedem ur, kar je odvisno od vaše stopnje pripravljenosti. Najkrajši čas programa je 9 tednov, najdaljši pa 20 mesecev.

Za več informacij o tekaškem programu Polar si oglejte ta poglobljeni priročnik. Ali preberite več informacij o tem, kako začnete uporabljati tekaški program.

Ustvari tekaški program Polar

 1. Prijavite se v spletno storitev Flow na spletni strani www.polar.com/flow.
 2. V zavihku izberite možnost Programs (Programi).
 3. Izberite dogodek, ga poimenujte, nastavite datum dogodka in datum želenega začetka programa.
 4. Odgovorite na vprašanja o telesni pripravljenosti.*
 5. Izberite, ali želite v program vključiti podporno vadbo.
 6. Preberite in odgovorite na vprašalnik o telesni pripravljenosti.*
 7. Preglejte program in po potrebi prilagodite želene nastavitve.
 8. Ko končate, izberite možnost Start program (Začni program).

*Če imate v zgodovini na voljo vadbo iz preteklih štirih tednov, se ta samodejno izpolnijo.

Začni tekaški cilj

Pred začetkom vadbe se prepričajte, da ste vadbo sinhronizirali z napravo. Vadbe se v vašo napravo sinhronizirajo kot vadbeni cilji.

Za pričetek vadbe, načrtovane za trenutni dan:

 1. Zaženite način pred vadbo tako, da pritisnete in zadržite gumb V REDU.
 2. Pozvani boste k začetku vadbe, ki ste jo predvideli za ta dan.

 3. Pritisnite V REDU za prikaz informacij o cilju.
 4. Pritisnite V REDU, da se vrnete v način pred vadbo, in izberite športni profil, ki ga želite uporabiti.
 5. Ko ura najde vse signale, pritisnite V REDU. Prikaže se Recording started (Beleženje se je pričelo) in lahko pričnete z vadbo.

Spremljajte svoj napredek

Rezultate vadbe sinhronizirajte z vaše naprave v spletno storitev Flow prek USB-kabla ali aplikacije Flow. V zavihku Programs (Programs) sledite svojemu napredku. Prikazan bo pregled trenutnega programa in vaš napredek.