Vi ste tukaj: Lastnosti > Smart Coaching > 24/7 Activity tracking (24/7 sledenje dejavnosti)

24/7 Activity tracking (24/7 sledenje dejavnosti)

Ura Polar Vantage V sledi vaši dejavnosti z vgrajenim 3D pospeševalnikom, ki beleži gibanje vašega zapestja. Analizira frekvenco, intenzivnost in enakomernost vašega gibanja skupaj z vašimi telesnimi podatki, tako da lahko poleg vaše redne vadbe opazujete, kako resnično dejavni ste v vsakdanjem življenju. Za največjo natančnost sledenja dejavnosti nosite uro na nedominantni roki.

Cilj dejavnosti

Ob nastavitvi ure boste prejeli vaš osebni cilj dejavnosti. Cilj dejavnosti temelji na vaših osebnih podatkih in nastavitvi stopnje dejavnosti, ki jih najdete v aplikaciji Polar Flow ali v spletni storitvi Polar Flow.

Če želite spremeniti svoj cilj, odprite aplikacijo Flow, v pogledu menija tapnite svoje ime/sliko profila in podrsnite navzdol, da si ogledate možnost Activity goal (Cilj dejavnosti). Ali obiščite spletno mesto flow.polar.com in se vpišite v Polarjev račun. Nato kliknite svoje ime > Settings (Nastavitve) > Activity goal (Cilj dejavnosti). Izberite eno od treh stopenj dejavnosti, ki najbolje opiše vaš tipični dan in dejavnost. Pod izbirnim območjem si lahko ogledate, kakšna mora biti vaša dejavnost, da dosežete svoj dnevni cilj dejavnosti na izbrani stopnji.

Čas aktivnosti, ki je potreben za doseganje dnevnega cilja dejavnosti, je odvisen od izbrane ravni in intenzivnosti dejavnosti. Če želite hitreje doseči cilj, izberite intenzivnejšo dejavnost ali pa bodite z nekoliko zmernejšim tempom dejavni ves dan. Starost in spol prav tako vplivata na intenzivnost, s katero morate izvajati dejavnost, da dosežete svoj cilj dejavnosti. Mlajši kot ste, z večjo intenzivnostjo morate izvajati dejavnost.

Podatki o aktivnosti v vaši uri

V časovnem prikazu se z gumboma NAVZGOR IN NAVZDOL pomaknite do prikaza dejavnosti.

Krog okoli prikaza in odstotek pod navedbo časa kažeta vaš napredek k dnevnemu cilju dejavnosti. Ko ste aktivni, se krog napolni s svetlo modro barvo.

Poleg tega si lahko ogledate naslednje podrobnosti skupne dnevne aktivnosti:

  • Koraki, ki ste jih doslej prehodili. Podatki o količini in vrsti gibanja telesa se beležijo in pretvarjajo v oceno korakov.
  • Aktivni čas vam pokaže skupni čas gibanja telesa, ki je dobro za vaše telo in zdravje.
  • Kalorije, porabljene z vadbo, aktivnostjo in BMR (osnovno hitrostjo presnove: minimalna aktivnost presnove, potrebna za vzdrževanje življenja).

Alarm o neaktivnosti

Splošno je znano, da je telesna dejavnost ena od glavnih dejavnikov za ohranjanje zdravja. Poleg fizične aktivnosti, se je pomembno izogibati tudi dolgotrajnemu sedenju. Dolgotrajno sedenje negativno vpliva na vaše zdravje, tudi če ste aktivni in dosežete zadostno dnevno aktivnost. Vaša ura zazna, če ste bili dalj časa nedejavni, ter vam s tem pomaga prekiniti sedenje in preprečiti njegove negativne učinke na vaše zdravje.

Ko nepremično sedite 55 minut, boste prejeli obvestilo o neaktivnosti: Na zaslonu se izpiše It's time to move (Čas za razgibavanje), ki ga spremlja kratka vibracija. Vstanite in počnite nekaj aktivnega. Pojdite na kratek sprehod, naredite raztezne vaje ali katero koli drugo aktivnost z zmerno intenzivnostjo. Ko se začnete premikati ali ko pritisnete enega od gumbov BACK (NAZAJ), se sporočilo izbriše. Če v petih minutah ne pričnete z nobeno aktivnostjo, boste prejeli opozorilo o neaktivnosti, ki bo po sinhronizaciji vidno v aplikaciji Flow in spletni storitvi Flow. Aplikacija Flow in spletna storitev Flow bosta prikazovali celotno zgodovino opozoril o nedejavnosti, ki ste jih prejeli. Tako lahko preverite svojo dnevno rutino in poskrbite za aktivnejši življenjski slog.

Podatki o aktivnosti v aplikaciji Flow App in spletni storitvi Flow

Z aplikacijo Flow lahko spremljate in analizirate svoje podatke o dejavnosti na poti ter jih iz ure brezžično sinhronizirate v spletno storitev Flow. Spletna storitev Flow vam ponuja najpodrobnejši vpogled v podatke o vaši dejavnosti. S pomočjo poročil o dejavnosti (v zavihku PROGRESS (NAPREDEK) lahko spremljate dolgoročni trend vaše dnevne dejavnosti. Ogledate si lahko dnevno, tedensko ali mesečno poročilo.

Več informacij o funkciji Sledenje aktivnosti 24/7 najdete v tem poglobljenem priročniku.