Vi ste tukaj: Za začetek > Nastavljanje ure

Nastavljanje ure

Da uro vklopite in napolnite, jo s priloženim kablom iz paketa priključite v aktivna vrata USB ali polnilnik USB. Kabel se zaradi magneta skoči na mesto, poskrbite le, da rob kabla poravnate z režo na uri (označeno rdeče). Upoštevajte, da lahko traja nekaj časa, da se bo na zaslonu prikazala animacija polnjenja. Priporočamo, da pred prvo uporabo ure napolnite baterijo. Za podrobne informacije o polnjenju baterije si oglejte Baterija. Svojo uro lahko zbudite tudi tako, da pritisnete in držite gumb V REDU za 4 sekunde.

ALI

 

Da uro nastavite, izberite jezik in želeni način nastavitve. Ura vam omogoča tri možnosti nastavitve: S tipkama NAVZGOR/NAVZDOL prebrskajte do možnosti, ki je za vas najbolj priročna, in potrdite izbiro s pritiskom V REDU.

A. Na mobilnem telefonu: Nastavitev prek mobilnega telefona je priročna, če nimate dostopa do računalnika s vhodom USB, vendar je lahko dolgotrajnejša. Ta metoda zahtevata internetno povezavo.

B. Na računalniku: Nastavitev prek ožičenega računalnika je hitrejša, hkrati pa omogoča tudi polnjenje ure, vendar za to nastavitev potrebujete računalnik. Ta metoda zahteva internetno povezavo.

Priporočeni sta možnost A in B. Fizične lastnosti, ki jih potrebujete za natančne podatke o vadbi, lahko vnesete naenkrat. Izberete lahko jezik in pridobite najnovejšo vdelano programsko opremo za vašo uro.

C. Na uri: Če nimate na voljo združljive mobilne naprave in dostopa do računalnika z internetno povezavo, lahko začnete prek ure. Če izvedete nastavitve prek ure, upoštevajte, da ta še ni povezana s spletno storitvijo Polar Flow. Posodobitve vdelane programske opreme za uro so na voljo samo prek storitve Polar Flow. Da bi čim bolj izkoristili prednosti ure in edinstvene funkcije Polar, je pomembno, da nastavitev v spletni storitvi Polar Flow ali prek aplikacije Polar Flow opravite pozneje tako, da sledite korakom za možnost A ali B.

Možnost A: Nastavitev z mobilno napravo in aplikacijo Polar Flow

Upoštevajte, da morate seznanitev izvesti v aplikaciji Flow in NE v nastavitvah za Bluetooth vaše mobilne naprave.

 1. Prepričajte se, da je vaša mobilna naprava povezana v splet in vklopite Bluetooth.
 2. Iz trgovine App Store ali Google Play na mobilni napravi prenesite aplikacijo Polar Flow.
 3. V svoji mobilni napravi odprite aplikacijo Flow.
 4. Aplikacija Flow prepozna vašo uro v bližini in vas pozove, da začnete s seznanitvijo. Dotaknite se gumba Start.
 5. Sprejmite zahtevo za Bluetooth seznanitev na mobilni napravi in preverite, ali se koda, prikazana na mobilni napravi, ujema s kodo na uri.
 6. Sprejmite zahtevo za Bluetooth seznanitev na mobilni napravi.
 7. Potrdite kodo PIN na uri tako, da pritisnete V REDU.
 8. Ko je seznanitev zaključena, se prikaže Pairing done (Seznanitev zaključena).
 9. Vpišite se s svojim Polarjevim računom ali ustvarite novega. Vodili vas bomo skozi registracijo in nastavitev v aplikaciji.

Ko zaključite z nastavitvami, tapnite Shrani in sinhroniziraj in vaše nastavitve se sinhronizirajo z uro.

Če se od vas zahteva, da posodobite vdelano programsko opremo, priključite uro v vir napajanja, da boste zagotovili brezhibno izvedbo posodobitve, nato pa sprejmite posodobitev.

Možnost B: Nastavitev prek računalnika

 1. Pojdite na polar.com/start in prenesite ter namestite programsko opremo za prenos podatkov Polar FlowSync na svoj računalnik.
 2. Vpišite se s svojim Polarjevim računom ali ustvarite novega. Priključite uro v vrata USB svojega računalnika s priloženim kablom. Vodili vas bomo skozi registracijo in nastavitev v spletni storitvi Polar Flow.

Možnost C: Nastavite prek ure

Prilagodite vrednosti z gumboma NAVZGOR/NAVZDOL in vsako izbiro potrdite s pritiskom V REDU. Če se želite kadarkoli vrniti in spremeniti katero od nastavitev, pritiskajte NAZAJ, dokler se ne prikaže nastavitev, ki jo želite spremeniti.

Ko opravite nastavitev iz ure, vaša ura še ni povezana s spletno storitvijo Polar Flow. Posodobitve vdelane programske opreme za uro so na voljo samo prek storitve Polar Flow. Da bi čim bolj izkoristili prednosti ure in edinstvene funkcije Polar Smart Coaching, je pomembno, da nastavitev v spletni storitvi Polar Flow ali prek aplikacije Flow opravite pozneje tako, da sledite korakom za možnost A ali B.