Vi ste tukaj: Lastnosti > Hitrostna območja

Hitrostna območja

S hitrostnimi območji/območji tempa lahko enostavno spremljate hitrost ali tempo med vadbo in prilagodite svojo hitrost/tempo za doseganje ciljnega učinka vadbe. Ta območja vam lahko pomagajo pri vodenju učinkovitosti vadbe in kombiniranju vrst vadbe z različnimi intenzivnostmi za optimalne učinke.

Nastavitve hitrostnih območij

Nastavitve hitrostnih območij lahko prilagodite v spletni storitvi Flow. Na voljo je pet različnih območij, meje območij lahko prilagodite ročno ali uporabljate privzeto nastavljene meje. Območja so prilagojena posameznim športom, kar vam omogoča, da jih nastavite tako, da se kar najbolje ujemajo s posameznim športom. Na voljo so za tekaške športe (vključno s skupinskimi športi, ki vključujejo tek), kolesarske športe ter tudi za veslanje in veslanje s kanujem.

Privzeto

Če izberete možnost Default (Privzeto), ne morete spremeniti omejitev. Privzeta območja predstavljajo primer območij hitrosti/tempa za osebo, ki je v dokaj dobri telesni pripravljenosti.

Poljubno

Če izberete možnost Free (Poljubno), lahko spreminjate vse omejitve. Na primer, če ste testirali svoje pragove, kot sta anaerobični in aerobični prag ali zgornji in spodnji prag svoje laktozne točke, lahko območja nastavite na podlagi vaše individualne hitrosti ali tempa. Priporočamo, da hitrost in tempo svojega anaerobičnega praga nastavite kot minimalno vrednost za območje 5. Če uporabljate tudi aerobični prag, ga nastavite kot minimalno vrednost za območje 3.

Cilj vadbe s hitrostnimi območji

Vadbene cilje lahko zasnujete na območjih hitrosti/tempa. Ko cilje sinhronizirate s storitvijo FlowSync, boste med vadbo prejeli smernice od vaše vadbene naprave.

Med vadbo

Med vadbo si lahko ogledate, v katerem območju trenutno trenirate in čas vadbe v posameznem območju.

Po vadbi

V povzetku vadbe na uri boste videli pregled časa vadbe v posameznem hitrostnem območju. Po sinhronizaciji si lahko podrobne informacije o hitrostnih območjih ogledate v spletni storitvi Flow.