Vi ste tukaj: Lastnosti > Segmenti Strava Live

Segmenti Strava Live

Uporaba Segmentov Strava Live z Vantage V

Segmenti Strava so predhodno opredeljeni odseki ceste ali poti, na katerih se lahko športniki pomerijo v kolesarstvu ali teku. Segmenti so opredeljeni na spletnem mestu Strava.com in jih lahko ustvarijo vsi uporabniki Strava. Segmente lahko uporabite za primerjavo lastnih časov ali za primerjavo s časi drugih uporabnikov Strava, ki so prav tako opravili določen segment. Za vsak segment je na voljo javno dostopna lestvica najboljših s kraljem/kraljico gore (KOM/QOM), ki je dosegel(-la) najboljši čas v določenem segmentu.

Zavedajte se, da morate imeti komplet za analizo Strava Summit, če želite uporabljati funkcijo segmenti Strava Live na vašem Polar Vantage V. Potem, ko boste aktivirali Segmente Strava Live in izvozili segments v svoj račun Flow ter jih sinhronizirali s svojim Vantage V, boste na svojo uro prejeli opozorilo, ko ste boste približevali kateremu koli izmed vaših najljubših segmentov Strava.

Na vaši uri se bodo med izvajanjem segmenta v realnem času izpisali podatki o vaši učinkovitosti skupaj s podatki, ali ste pred svojim osebnim najboljšim (PR) časom segmenta ali za njim zaostajate. Po koncu segmenta se rezultati takoj izračunajo in prikažejo na vaši uri, vendar pa morate za ogled končnih rezultatov obiskati spletno mesto Strava.com.

Povežite svoja računa Strava in Polar Flow

Svoja računa Strava in Polar Flow lahko povežete v spletni storitvi Polar Flow ALI v aplikaciji Polar Flow.

V spletni storitvi Polar Flow izberite Nastavitve > Partnerji > Strava > Poveži.

ali

V aplikaciji Polar Flow izberite Splošne nastavitve > Poveži > Strava (podrsnite gumb za povezavo)

Uvozite Segmente Strava v svoj račun Polar Flow

  1. V vašem računu Strava izberite segmente, ki jih želite uvoziti med Priljubljeno Polar Flow/Vantage V. To storite z izbiro ikone zvezde ob imenu segmenta.
  2. Zatem v spletni storitvi Polar Flow na strani Priljubljeno izberite gumb Posodobi segmente Strava Live za uvoz označenih Segmentov Strava Live v svoj račun Polar Flow.

Sinhronizirajte svoj Vantage V. Vaših 100 najpriljubljenejših, vključno s Segmenti Strava Live med temi 100, ki ste jih uvozili s strani Strava.com, se prenese v Vantage V.

Vaša naprava Vantage V ima lahko naenkrat največ 100 priljubljenih. Če imate v spletni storitvi Flow več kot 100 priljubljenih, bo prvih 100 na seznamu prenesenih v vaš Vantage V med postopkom sinhronizacije. Vrstni red svojih priljubljenih lahko spreminjate tako, da jih potegnete in spustite. Svoje priljubljene lahko razvrstite tako, da se Segmenti Strava, ki jih želite sinhronizirati z vašo uro, nahajajo med prvi 100 priljubljenimi.

Izvedite več o segmentih Strava na strani Podpora Strava.

Začenjanje seje s Segmenti Strava Live.

Segmenti Strava Live zahtevajo GPS. Prepričajte se, da imate vklopljen GPS v športnih profilih teka in kolesarjenja, ki jih želite uporabiti.

Ko pričnete s svojo kolesarsko ali tekaško vadbo, se bližnji segmenti Strava (pri kolesarjenju 50 kilometrov ali manj oz. pri teku 10 kilometrov ali manj) sinhronizirajo z vašo uro in so prikazani v vpogledu v trening segmentov Strava. Med sejami podrsajte do pogleda Segmenti Strava z gumbi NAVZGOR in NAVZDOL.

Ko se približate segmentu (pri kolesarjenju na 200 metrov ali manj oz. pri teku na 100 metrov ali manj), boste na svoji uri zagledali opozorilo ter razdaljo, ki se bo do zaključka segmenta zmanjševala. Segment lahko prekličete tako, da na uri pritisnete gumb za nazaj.

Prejeli boste še eno opozorilo, ko boste dosegli začetno točko segmenta. Beleženje segmenta se prične samodejno, pri čemer se tako ime segmenta in vaš najboljši zabeležen čas segmenta prikažeta na vaši uri.

Zaslon vam prikaže, ali zaostajate za svojim najboljšim osebnim dosežkom (oz. KOM/QOM, če segment izvajate prvič), kot tudi hitrost/tempo in razdaljo, ki je še pred vami.

Potem, ko ste zaključili ta segment, vaša ura prikaže vaš čas in razliko do vašega najboljšega osebnega dosežka. Simbol PR se prikaže, ko/če postavite svoj nov najboljši osebni dosežek.