Vi ste tukaj: Pomembne informacije > Baterije

Baterija

Podjetje Polar spodbuja zmanjševanje možnih učinkov odpadkov na okolje in človeško zdravje z upoštevanjem lokalnih predpisov glede odstranjevanja odpadkov in, kjer je mogoče, z ločenim zbiranjem elektronskih naprav, ko je življenjska doba delovanja naprave potekla. Ne odstranjujte tega izdelka med ostale komunalne odpadke.

Polnjenje baterije

Pred polnjenjem baterije se prepričajte, da na priključkih za polnjenje na uri in kablu ni vlage, prahu ali umazanije. Morebitne nečistoče ali vlago odstranite z nežnim brisanjem. Ure ne polnite, ko je mokra.

Vaša ura ima notranjo polnilno baterijo. Polnilne baterije imajo omejeno število ciklov polnjenja. Baterijo lahko napolnite in spraznite preko 500-krat, preden se opazi zmanjšanje njene zmogljivosti. Število ciklov polnjenja je odvisno tudi od pogojev uporabe in delovanja.

Baterije ne polnite pri temperaturah pod 0 °C/+32 °F ali nad +40 °C/+104 °F ali ko je vhod USB vlažen.

Uporabite USB kabel, ki je vključen v komplet izdelka, da M400 prek USB vhoda napolnite na vašem računalniku. Baterijo lahko napolnite tudi prek električne vtičnice. Pri polnjenju baterije prek električne vtičnice uporabite napajalni adapter USB (ni vključen v komplet izdelka).

Baterijo lahko napolnite prek električne vtičnice. Pri polnjenju baterije prek električne vtičnice uporabite napajalni adapter USB (ni vključen v komplet izdelka). Če uporabljate napajalni kabel USB, se prepričajte, da nosi oznako »output 5Vdc« (izhod, 5 V DC) in da zagotavlja oskrbo s tokom vsaj 500 mA. Uporabite izključno varnostno odobren napajalni kabel USB (označen z »LPS«, »Limited Power Supply«, »UL listed« ali »CE«).

Polarjevih izdelkov ne polnite z 9-voltnim polnilnikom. Z 9-voltnim polnilnikom lahko poškodujete Polarjeve izdelke.

Za polnjenje prek računalnika, uro preprosto priključite v računalnik, obenem pa jo lahko še sinhronizirate s programsko opremo FlowSync.

  1. Da uro napolnite, jo s priloženim kablom iz paketa priključite v aktivna vrata USB ali polnilnik USB. Kabel se zaradi magneta skoči na mesto, poskrbite le, da rob kabla poravnate z režo na uri (označeno rdeče).

  2. Na prikazovalniku se prikaže Charging (Polnjenje).
  3. Ko se ikona baterije zapolni, je ura v celoti napolnjena.

Ne puščajte baterije do konca izpraznjene dlje časa ali je hranite do konca napolnjene ves čas, ker lahko vpliva na življenjsko dobo baterije.

Polnjenje med vadbo

Ure ne poskušajte polniti med vadbo s prenosnim polnilnikom, kot je na primer napajalna enota. Če uro med vadbo priključite na vir napajanja, se baterija ne polni. Če ste med treningom priključeni na polnilni kabel, lahko znoj in vlaga povzročita korozijo ter poškodujeta kabel za polnjenje in uro. Prav tako se polnjenje ustavi tudi, če pričnete z vadbo med polnjenjem ure.

Stanje baterije in sporočila

Simbol stanja baterije

Simbol za stanje baterije se prikaže, ko zasukate zapestje, da bi pogledali na uro, pritisnete gumb LUČKE za časovni pogled ali ko se iz menija vrnete v časovni način.

Opozorila baterije

  • Ko je napolnjenost baterije nizka, se v časovnem načinu prikaže sporočilo Baterija je skoraj prazna. Napolnite jo.. Priporočljivo je napolniti uro.
  • Polnjenje pred vadbo se prikaže, če je napolnjenost prenizka, da bi lahko snemali vadbo.

Opozorila nizkega stanja baterije med vadbo:

  • Nizko stanje baterije se prikaže, ko je stanje napolnjenosti baterije nizko. Obvestilo se ponovi, če se stanje napolnjenosti zmanjša in ne prenizko, da bi lahko merili srčni utrip in podatke GPS in sta merjenje srčnega utripa in GPS izklopljena.
  • Ko je napolnjenost baterije kritično nizka, se prikaže Recording ended (Beleženje končano). Ura ustavi beleženje vadbe in shrani podatke o vadbi.
  • Ko je zaslon prazen, je baterija izpraznjena in ura preide v način mirovanja. Napolnite uro. Če je baterija v celoti izpraznjena, bo morda trajalo nekaj časa, da se bo na prikazovalniku prikazala animacija polnjenja.

Ko je zaslon prazen, je baterija izpraznjena in ura preide v način mirovanja. Napolnite uro. Če je baterija v celoti izpraznjena, bo morda trajalo nekaj časa, da se bo na prikazovalniku prikazala animacija polnjenja.

Čas delovanja je odvisen od več dejavnikov, kot je na primer temperatura okolja, v katerem uro uporabljate, lastnosti in senzorji, ki jih uporabljate in starost baterije. Čas delovanja baterije se skrajša tudi zaradi pogoste sinhronizacije z aplikacijo Flow. Čas delovanja je občutno zmanjšan pri temperaturah pod lediščem. Če uro nosite pod jakno, jo s tem ohranjate toplo in podaljšate njen čas delovanja.