Vi ste tukaj: Nastavitve > Splošne nastavitve

Splošne nastavitve

Za pogled in urejanje vaših splošnih nastavitev pojdite v možnost Settings > General settings (Nastavitve > Splošne nastavitve).

V General settings (Splošnih nastavitvah) boste našli:

 • Pair and sync (Združi in sinhroniziraj)
 • Bike settings (Nastavitve kolesa) (Nastavitev je vidna le, če ste uro seznanili s senzorjem za kolesarjenje)
 • Neprekinjeno merjenje srčnega utripa
 • Spremljanje regeneracije
 • Letalski način
 • Funkcija Ne moti
 • Obvestila na mobilniku
 • Enote
 • Jezik
 • Alarm o neaktivnosti
 • Tresenje
 • I wear my watch on (Uro nosim na)
 • Positioning satellites (GPS-sateliti)
 • O vaši uri

Pair and sync (Združi in sinhroniziraj)

 • Seznani in sinhroniziraj telefon/Seznani senzor ali drugo napravo: Seznanite senzorje ali mobilne naprave s svojo uro. Sinhronizirajte podatke z aplikacijo Flow.
 • Paired devices (Združene naprave): Oglejte si vse naprave, s katerimi ste seznanili svojo uro. Te lahko vključujejo senzorje srčnega utripa, senzorje za tek ali kolesarjenje in mobilne naprave.

Nastavitve kolesa

Nastavitve kolesa so vidna le, če ste uro seznanili s senzorjem za kolesarjenje.

 • Wheel size (Velikost koles): Nastavite velikost koles v milimetrih. Navodila za merjenje velikosti kolesa najdete v razdelku Seznanjanje senzorjev z uro.
 • Crank length (Dolžina poganjala): Nastavite dolžino poganjala v milimetrih. Nastavitev je vidna le, če ste uro seznanili s senzorjem za moč.
 • Sensors in use (Senzorji v uporabi): Ogled vseh senzorjev, s katerimi ste povezali kolo.

Neprekinjeno merjenje srčnega utripa

Funkcijo neprekinjenega merjenja srčnega utripa vklopite On (Vklop), izklopite Off (Izklop) ali Night-time only (Samo ponoči). Če izberete Night-time only (Samo ponoči), nastavite spremljanje srčnega utripa na najzgodnejši čas, ko se boste najverjetneje odpravili v posteljo.

Za več informacij glejte Neprekinjeno beleženje srčnega utripa.

Spremljanje regeneracije

Izberite, kako želite spremljati svojo regeneracijo.

 • Uporabite Recovery Pro, če želite podrobna navodila o tem, kako najti ravnovesje med obremenitvijo treninga in regeneracijo na podlagi ortostatičnih testov ter vprašanj glede okrevanja. Ko je povratna informacija o regeneraciji vklopljena, vas bo ura pozvala, da načrtujete ortostatični test vsaj tri dni na teden. Izberite dneve in izberite Save (Shrani). Za informacije glejte Recovery Pro.
 • Izberite Nightly Recharge, če želite uporabljati samodejno spremljanje regeneracije in prejemati nasvete na podlagi meritev čez noč. Ura vas bo pozvala, da vklopite funkcijo neprekinjenega merjenja srčnega utripa, če še ni vklopljena. Za delovanje funkcije Nightly Recharge morate omogočiti neprekinjeno merjenje srčnega utripa. Izberite možnost On (Vklop) ali Night-time only (Samo ponoči). Če izberete Night-time only (Samo ponoči), nastavite spremljanje srčnega utripa na najzgodnejši čas, ko se boste najverjetneje odpravili v posteljo.

Letalski način

Izberite možnost On (Vklop) ali Off (Izklop).

Pri letalskem načinu se prekine vsakršna brezžična komunikacija ure. Uro lahko še vedno uporabljate, vendar podatkov ne morete sinhronizirati z mobilno aplikacijo Polar Flow ali je uporabljati z drugimi brezžičnimi pripomočki.

Funkcija Ne moti

Izberite možnost Off (Izključeno), On (Vključeno) ali On (Vključeno) ( – ). Nastavite obdobje, v katerem je funkcija »ne moti« vključena. Izberite, kdaj se vklopi in kdaj izklopi. Ko je vklopljena, ne boste prejemali obvestil ali klicev. Onemogočena sta tudi gib za vklop osvetlitve zaslona in zvok.

Obvestila na mobilniku

Ko ne trenirate, obvestila na mobilniku nastavite na Off (izključite) ali On (vključite). Med vadbo ne boste prejemali obvestil.

Enote

Izberite metrične (kg, cm) ali imperialne (lb, ft) enote. Nastavite enote, ki se uporabljajo za izmero teže, višine, razdalje in hitrosti.

Training view color (Jezik)

Izberete lahko jezik, ki ga želite uporabljati z uro. Vaša ura podpira naslednje jezike: Bahasa Indonesia (Indonezijski jezik), Čeština (češčina), Dansk (danščina), Deutsch (nemščina), English (angleščina), Español (španščina), Français (francoščina), Italiano (italijanščina), Nederlands (nizozemščina), Norsk (norveščina), Polski (poljščina), Português (portugalščina), Русский (ruščina), Suomi (finščina), Svenska (švedščina) ali Türkçe (turščina).

Alarm o neaktivnosti

Alarm o neaktivnosti vklopite Vklop ali izklopite Izklop.

Tresenje

Vklopite oziroma izklopite tresenje za pomikanje po elementih menija.

I wear my watch on (Uro nosim na)

Izberite Left hand (levi roki) ali Right hand (desni roki).

Positioning satellites (GPS-sateliti)

Od različice vdelane programske opreme 4.0.11 naprej je mogoče spremeniti satelitski navigacijski sistem, ki ga vaša ura uporablja ob sistemu GPS. Nastavitev najdete v svoji uri pod General settings (Splošne nastavitve) > Positioning satellites (GPS-sateliti).Izberete lahko GPS + GLONASS, GPS + Galileo ali GPS + QZSS.Privzeta nastavitev je GPS + GLONASS.S temi možnostmi lahko preizkusite različne satelitske navigacijske sisteme in tako preverite, ali vam prinašajo boljše rezultate na območjih, ki jih pokrivajo.

GPS + GLONASS

GLONASS je ruski globalni satelitski navigacijski sistem. Nastavljen je privzeto, saj se lahko pohvali z najboljšo vidnostjo in zanesljivostjo globalnega satelitskega sistema med vsemi tremi, pa tudi sicer priporočamo njegovo uporabo.

GPS + Galileo

Galileo je globalni navigacijski satelitski sistem, ki ga je ustvarila Evropska unija. Sistem je še vedno v razvoju in bo predvidoma pripravljen do konca leta 2020.

GPS + QZSS

QZSS  je regionalni sistem prenosa časovnih signalov s štirimi sateliti in satelitski sistem za izboljšanje delovanja sistema GPS v Aziji in Oceaniji, zlasti pa na Japonskem.

O vaši uri

Preverite ID ure in različico vdelane programske opreme, model strojne opreme, datum poteka veljavnosti A-GPS in regulatorne oznake, ki veljajo za uro Vantage V.

Ponovni zagon ure: Če imate težave pri uporabi ure, jo lahko ponovno zaženete. Ob ponovnem zagonu se iz ure ne bodo izbrisale nastavitve ali vaši osebni podatki. Pritisnite gumb V REDU in nato še enkrat V REDU, da potrdite ponovni zagon. Uro lahko ponovno zaženete tako, da pritisnete in 10 sekund zadržite gumb V REDU.