Vă aflați aici: Noțiuni introductive > Configurarea dispozitivului M430

Configurarea dispozitivului M430

Noul tău dispozitiv M430 este în mod de depozitare și se activează când este conectat la un cablu USB pentru încărcare sau la un computer pentru configurare. Îți recomandăm să încarci bateria înainte de a începe să folosești dispozitivul M430. Dacă bateria este descărcată complet, sunt necesare câteva minute până la începerea încărcării.

Pentru informații detaliate despre încărcarea bateriei, timpii de funcționare a bateriei și notificările privind nivelul scăzut de încărcare a bateriei, consultă secțiunea Bateriile.

Alegerea unei opțiuni pentru configurare

A. Configurarea mobilă este potrivită în cazul în care nu ai acces la un computer cu port USB, dar poate dura mai mult. Pentru această metodă este necesară o conexiune la internet.

B. Configurarea prin cablu cu ajutorul unui computer este mai rapidă și permite încărcarea concomitentă a dispozitivului M430, dar trebuie să ai la dispoziție un computer. Pentru această metodă este necesară o conexiune la internet.

Îți recomandăm să folosești metodele A și B. Poți introduce deodată toate detaliile privind starea fizică necesare pentru date exacte privind antrenamentul. De asemenea, poți selecta limba și obține cea mai nouă versiune de firmware pentru dispozitivul M430.

C. Dacă nu ai un dispozitiv mobil compatibil și nu ai acces imediat la un computer cu conexiune a internet, poți începe configurarea pe dispozitiv. Dispozitivul conține numai o parte din setări. Pentru a te asigura că profiți la maximum de dispozitivul M430 și de funcțiile Polar Smart Coaching, este important să efectuezi configurarea în serviciul web Polar Flow mai târziu, urmând pașii de la opțiunea A sau B.

Opțiunea A: Configurarea cu un dispozitiv mobil cu aplicația Polar Flow

Dispozitivul Polar M430 se conectează fără fir la aplicația mobilă Polar Flow prin funcția Bluetooth® Smart. Prin urmare, nu uita să activezi funcția pe dispozitivul mobil.

Vezi compatibilitatea cu aplicația Polar Flow la support.polar.com.

 1. Pentru a te asigura că dispozitivul M430 este încărcat suficient în timpul configurării mobile, conectează-l la un port USB alimentat cu energie sau la un adaptor USB. Asigură-te că adaptorul este marcat cu „output 5Vdc” (putere maximă 5 V c.c.) și că oferă o intensitate minimă de 500 mA. Pornirea dispozitivului M430 și afișarea animației de încărcare poate dura câteva minute.

  Înainte de încărcare, asigură-te că nu există umezeală, fire de păr, praf sau murdărie pe conectorul USB al dispozitivului M430. Șterge cu grijă orice urmă de praf sau umezeală. Nu încărca dispozitivul M430 când conectorul USB este ud.

 2. Accesează App Store sau magazinul Google Play de pe dispozitivul mobil și caută și descarcă aplicația Polar Flow.
 3. Pornește aplicația Flow pe dispozitivul mobil. Aceasta detectează noul dispozitiv M430 aflat în apropiere și îți solicită interconectarea acestuia Acceptă solicitarea de interconectare și introdu codul de interconectare Bluetooth afișat pe ecranul dispozitivului M430 în aplicația Flow.
 4. Apoi, creează un cont Polar sau conectează-te dacă ai deja unul. Aplicația te va ghida prin etapele de înregistrare și configurare.

  Pentru a obține cele mai exacte și personalizate date privind antrenamentul și activitatea, este important ca setările să fie corecte. Când te înregistrezi, poți selecta limba pe care dorești să o utilizezi pe dispozitivul M430. Dacă există o actualizare a versiunii de firmware pentru dispozitivul M430, îți recomandăm să o instalezi în timpul configurării. Acest proces poate dura până la 20 minute.

 5. Atinge Save and sync (Salvare și sincronizare) după ce ai efectuat toate setările. Setările personalizate vor fi sincronizate cu dispozitivul M430.
 6. După realizarea sincronizării, ecranul dispozitivului M430 va afișa ora.

După terminarea configurării, ești pregătit să începi. Distracție plăcută!

Opțiunea B: Configurarea cu un computer

 1. Accesează flow.polar.com/start și instalează programul software FlowSync, pentru a configura dispozitivul M430.
 2. Conectează dispozitivul M430 la computer folosind cablul USB furnizat, pentru a-l încărca în timpul configurării. Activarea dispozitivului M430 poate dura câteva minute. Permite computerului să instaleze orice driver USB sugerat.

  Înainte de încărcare, asigură-te că nu există umezeală, fire de păr, praf sau murdărie pe conectorul USB al dispozitivului M430. Șterge cu grijă orice urmă de praf sau umezeală. Nu încărca dispozitivul M430 când conectorul USB este ud.
 3. Conectează-te cu contul tău Polar sau creează unul nou. Serviciul web te va ghida prin etapele de înregistrare și configurare.

  Pentru a obține cele mai exacte și personalizate date privind activitatea și antrenamentul, este important ca datele setărilor să fie corecte. Când te înregistrezi, poți selecta limba pe care dorești să o utilizezi pe dispozitivul M430. Dacă există o actualizare a versiunii de firmware pentru dispozitivul M430, îți recomandăm să o instalezi în timpul configurării. Acest proces poate dura până la 10 minute.

După terminarea configurării, ești pregătit să începi. Distracție plăcută!

Opțiunea C: configurarea de pe dispozitiv

Conectează dispozitivul M430 la portul USB al computerului sau la un încărcător USB cu cablul furnizat în cutie. Se afișează Choose language (Alegere limbă). Apasă pe START pentru a alege English (Engleză). Dispozitivul M430 este furnizat doar în engleză, dar poți adăuga alte limbi când efectuezi configurarea în serviciul web Polar Flow sau aplicația Polar Flow.

Setează datele următoare și confirmă fiecare selecție cu butonul START. Dacă dorești să revii și să modifici o setare, apasă pe Înapoi până când ajungi la setarea pe care dorești să o modifici.

 1. Time format (Format oră): Alege 12 h sau 24 h. Pentru 12 h, selectează AM sau PM. Apoi setează ora locală.
 2. Date (Data): Introdu data curentă.
 3. Units (Unități): Alege unitățile de măsură metrice (kg, cm) sau cele imperiale (lb, ft) (livre/picioare).
 4. Weight (Greutate): Introdu greutatea ta.
 5. Height (Înălțime): Introdu înălțimea ta.
 6. Date of birth (Data nașterii): Introdu data nașterii.
 7. Sex (Sexul): Alege Male (Bărbat) sau Female (Femeie).
 8. Training background (Experiență de antrenament): Occasional (0-1 h/week) (Ocazional (0-1 h/săptămână)), Regular (1-3 h/week) (Regulat (1-3 h/săptămână)), Frequent (3-5 h/week) (Frecvent (3-5 h/săptămână)), Heavy (5-8 h/week) (Intens (5-8 h/săptămână)), Semi-Pro (8-12 h/week) (Semiprofesionist (8-12 h/săptămână)), Pro (12+ h/week) (Profesionist (12+ h/săptămână)). Pentru informații suplimentare privind experiența de antrenament, consultă Physical Settings (Setările fizice).
 9. Când ai terminat setările, apare mesajul Ready to go! (Gata de pornire!), iar dispozitivul M430 afișează ora.

Când efectuezi configurarea de pe dispozitiv, M430 nu este conectat cu serviciul web Polar Flow. Pentru a te asigura că profiți la maximum de dispozitivul M430 și de funcțiile Polar Smart Coaching, este important să efectuezi mai târziu configurarea în serviciul web Polar Flow sau cu ajutorul aplicației mobile Flow, urmând pașii de la opțiunea A sau B.