Vă aflați aici: Funcțiile > Notificările inteligente

Notificările inteligente

Funcția de notificări inteligente îți permite să primești notificările de pe telefon pe dispozitivul M430. Dispozitivul M430 te anunță dacă primești un apel sau un mesaj (de exemplu, un SMS sau un mesaj WhatsApp). De asemenea, te informează și cu privire la evenimentele înregistrate în calendarul din telefon. Notificările inteligente sunt blocate în timpul testului formei fizice și sesiunile de antrenament în care utilizezi cronometru de interval.

 • Pentru a utiliza funcția de notificări inteligente, trebuie să ai aplicația mobilă Polar Flow pentru iOS sau Android, iar dispozitivul M430 trebuie să fie interconectat cu aplicația.
 • Reține că, atunci când funcția de notificări inteligente este activată, bateria dispozitivului Polar și cea a telefonului se vor descărca mai rapid, deoarece funcția Bluetooth este permanent activată.

Pentru a putea primi notificări și alerte de pe telefon pe dispozitivul M430, trebuie să activezi notificările inteligente în aplicația mobilă Polar Flow sau în meniul General Settings (Setări generale) de pe dispozitivul M430.

Setările pentru funcția Smart Notification (Notificări inteligente) pe dispozitivul M430

Notificările sunt dezactivate în mod implicit. Configurează-le în meniul Menu > Settings > General settings > Smart notifications (Meniu > Setări > Setări generale > Notificări inteligente).

În setările Smart notifications (Notificări inteligente), vei avea opțiunile următoare:

 • Notifications (Notificări): Poți alege din opțiunile On (Activare), On (no preview) (Activare (fără previzualizare)) sau Off (Dezactivare).

  On (Activare): conținutul notificării este afișat pe ecranul dispozitivului M430. On (no preview) (Activare (fără previzualizare)): conținutul notificării nu este afișat pe ecranul dispozitivului M430. Off (Dezactivare) (modul implicit): nu vei primi nicio notificare pe dispozitivul M430.

  În aplicația Polar Flow, poți alege aplicațiile de la care dorești să primești notificări.

 • Vibration feedback (Feedback prin vibrație): Pentru feedback-ul prin vibrație, poți alege opțiunea On (Activat) sau Off (Dezactivat).
 • Notif. do not disturb (Nu deranja cu notificări): Dacă dorești să dezactivezi notificările și alertele privind apelurile un anumit interval de timp, activează modul Do not disturb (Nu deranja). Apoi, setează intervalul de timp în care modul Do not disturb (Nu deranja) este activat. Când modul Do not disturb (Nu deranja) este activat, nu vei primi notificări sau alerte privind apelurile în intervalul de timp configurat.

  În mod implicit, modul Do not disturb (Nu deranja) este activat între orele 22:00 și 7:00.

Setările pentru funcția Smart Notification (Notificări inteligente) pe telefon

Aplicația mobilă Polar Flow

În aplicația mobilă Polar Flow, caracteristica de notificări inteligente este dezactivată în mod implicit.

Activează/dezactivează funcția de notificări inteligente în aplicația mobilă, după cum urmează:

 1. Pornește aplicația mobilă Polar Flow.
 2. Accesează meniul Devices (Dispozitive).
 3. Din meniul Smart notifications (Notificări inteligente), selectează On (no preview) (Activare (fără previzualizare)) sau Off (Dezactivare).
 4. Sincronizează dispozitivul M430 cu aplicația mobilă apăsând lung butonul ÎNAPOI de pe dispozitivul M430.
 5. Pe ecranul dispozitivului M430 va apărea mesajul Smart notifications on (Notificări inteligente activate) sau Smart notifications off (Notificări inteligente dezactivate).

De fiecare dată când modifici setările privind notificările în aplicația mobilă Polar Flow, nu uita să sincronizezi dispozitivul M430 cu aplicația mobilă.

Modul Nu deranja

Dacă dorești să dezactivezi alertele de notificare în anumite intervale orare ale zilei, setează modul Do not disturb (Nu deranjați) în aplicația mobilă Polar Flow. Când această funcție este activată, nu vei primi alerte de notificare în intervalul de timp setat. În setarea implicită, modul Do not disturb (Nu deranjați) este pornit între orele 22:00 și 7:00.

Modifică setările funcției Do not disturb (Nu deranja) după cum urmează:

 1. Pornește aplicația mobilă Polar Flow.
 2. Accesează meniul Devices (Dispozitive).
 3. Din meniul Smart notifications (Notificări inteligente), poți activa sau dezactiva funcția Do not disturb (Nu deranjați) și seta începutul și sfârșitul intervalului de timp pentru acest mod.
 4. Sincronizează dispozitivul M430 cu aplicația mobilă apăsând lung butonul ÎNAPOI de pe dispozitivul M430.

Blocarea aplicațiilor

Această funcție este disponibilă doar pe un dispozitiv M430 interconectat cu un telefon Android.

Dacă primești pe telefon anumite notificări pe care nu dorești să le vezi pe dispozitivul M430, le poți interzice anumitor aplicații să trimită notificări inteligente către dispozitivul M430. Blocarea notificărilor de la anumite aplicații:

 1. Pornește aplicația mobilă Polar Flow.
 2. Accesează meniul Devices (Dispozitive).
 3. Apoi, sub M430, atinge opțiunea Block apps (Blocare aplicații) din partea de jos a paginii.
 4. Selectează ce aplicație dorești să blochezi și bifează caseta din dreptul numelui acesteia.
 5. Sincronizează setările modificate cu ceasul de alergare apăsând lung butonul ÎNAPOI de pe dispozitivul M430.

Telefon (iOS)

Setările privind notificările de pe telefonul tău determină ce notificări vei primi pe dispozitivul M430. Modificarea setărilor privind notificările pe telefonul cu iOS:

 1. Accesează Settings > Notifications (Setări > Notificări).
 2. Deschide setările privind notificările ale unei aplicații prin atingerea aplicației de sub meniul NOTIFICATION STYLE (Stil notificare).
 3. Asigură-te că opțiunea Allow Notifications (Permite notificările) este activată și că la punctul ALERT STYLE WHEN UNLOCKED (Stil de alertă când dispozitivul este deblocat) s-a selectat Banners (Bannere) sau Alerts (Alerte).

Telefon (Android)

Asigură-te că pe telefon este instalată versiunea Android 5.0 sau mai nouă.

Pentru a putea primi notificări de pe telefon pe dispozitivul Polar, trebuie să activezi notificările în aplicațiile mobile de la care dorești să le primești. Poți face acest lucru fie din setările aplicațiilor mobile, fie din setările telefonului Android privind notificările aplicațiilor. Pentru mai multe informații despre setările privind notificările aplicațiilor, consultă manualul de utilizare al telefonului.

Aplicația Polar Flow trebuie să aibă permisiune să citească notificările de pe telefon. Trebuie să permiți aplicației Polar Flow accesul la notificările telefonului (adică să activezi notificările în aplicația Polar Flow). Când este necesar, aplicația Polar Flow îți solicită să permiți accesul.

Funcționarea notificărilor inteligente

Când primești o notificare, dispozitivul M430 te va alerta discret prin vibrații. În cazul unui eveniment din calendar și al unui mesaj ești alertat o singură dată, în timp ce în cazul apelurilor primite, dispozitivul te alertează până când apeși butonul de pe dispozitivul M430 sau răspunzi la telefon. Dacă primești o notificare în timpul unei alerte privind un apel, notificarea nu va fi afișată.

În timpul unei sesiuni de antrenament, poți primi apeluri dacă aplicația Flow este pornită pe telefon.

Funcția Smart Notifications (Notificări inteligente) funcționează printr-o conexiune Bluetooth

Conexiunea Bluetooth și funcția de notificări inteligente funcționează între dispozitivul M430 și telefon când acestea se află în raza vizuală, la o distanță de 10 m/33 ft unul față de celălalt. Dacă dispozitivul M430 se află în afara razei de acțiune timp de mai puțin de două ore, telefonul restabilește conexiunea automat în termen de 15 minute de la revenirea dispozitivului în raza de acțiune.

Dacă dispozitivul M430 se află în afara razei de acțiune timp de mai mult de două ore, poți restabili conexiunea când telefonul și dispozitivul M430 sunt în raza de acțiune Bluetooth, prin apăsarea lungă a butonului din STÂNGA de pe dispozitivul M430.

Conexiune pierdută

Această pictogramă din colțul din stânga sus indică faptul că dispozitivul M430 a pierdut conexiunea cu telefonul tău și nu poate primi notificări. Asigură-te că telefonul este pe o rază de 10 m/33 ft de dispozitivul Polar și funcția Bluetooth este pornită.