Vă aflați aici: Funcțiile > Zonele de viteză

Zonele de viteză

Cu zonele de viteză/ritm, puteţi monitoriza uşor viteza sau ritmul în timpul sesiunii şi puteţi ajusta viteza/ritmul pentru a obţine efectul de antrenament vizat. Zonele pot fi utilizate pentru a ghida eficienţa antrenamentului dvs. în timpul sesiunilor şi pentru a vă ajuta să combinaţi antrenamentul cu diferite intensităţi pentru efecte optime.

Setările zonelor de viteză

Setările zonelor de viteză pot fi ajustate în serviciul web Flow. Acestea pot fi activate şi dezactivate în profilurile sportive în care sunt disponibile. Există cinci zone diferite şi limitele zonelor pot fi ajustate manual sau puteţi folosi limitele implicite. Acestea sunt specifice pentru fiecare sport, permiţându-vă să ajustaţi zonele pentru a corespunde cel mai bine fiecărui sport. Zonele sunt disponibile în sporturile de alergare (inclusiv sporturile de echipă care implică alergare), sporturile de ciclism, dar şi vâslit şi canoe.

Default (Implicit)

Dacă alegeţi Default (Implicit), nu puteţi schimba limitele. Zonele implicite sunt un exemplu de zone de viteză/ritm pentru o persoană cu un nivel al formei fizice relativ ridicat.

Free (Liber)

Dacă alegeţi Free (Liber) toate limitele pot fi modificate. De exemplu, dacă aţi testat pragurile dvs. reale, cum ar fi pragurile anaerobic şi aerobic, sau pragurile lactice superior şi inferior, vă puteţi antrena cu zonele pe baza pragului individual de viteză sau ritm. Vă recomandăm să setaţi pragul anaerobic de viteză şi ritm ca minim pentru zona 5. Dacă folosiţi şi pragul aerobic, setaţi ca minim pentru zona 3.

Ţinta de antrenament cu zonele de viteză

Puteţi crea ţinte de antrenament pe baza zonelor de viteză/ritm. După sincronizarea ţintelor în FlowSync, veţi primi îndrumare de la dispozitivul de antrenament în timpul antrenamentului.

În timpul antrenamentului

În timpul antrenamentului, puteţi vizualiza în ce zonă vă antrenaţi în momentul respectiv şi timpul petrecut în fiecare zonă.

După antrenament

În rezumatul de antrenament de pe M430, veţi vedea o prezentare generală a timpului petrecut în fiecare zonă de viteză. După sincronizare, informaţii vizuale detaliate despre zona de viteză pot fi vizualizate în serviciul web Flow.