Vă aflați aici: Setări > Setările privind forma fizică

Setări fizice

Pentru a vizualiza şi edita setările fizice, accesaţi Settings > Physical settings (Setări > Setări fizice) Este important să oferiţi informaţii precise la setările fizice, în special când setaţi greutatea, înălţimea, data naşterii şi sexul, deoarece acestea au un impact asupra preciziei măsurării valorilor, cum ar fi limitele ritmului cardiac şi consumul de calorii.

În Physical setttings (Setări fizice) veţi găsi:

 • Greutatea
 • Înălţimea
 • Data naşterii
 • Sexul
 • Experienţa de antrenament
 • Ritmul cardiac maxim

Greutatea

Setaţi-vă greutatea în kilograme (kg) sau livre (lb).

Înălţimea

Setaţi-vă înălţimea în centimetri (sistem metric) sau în picioare şi inci (sistem imperial).

Data naşterii

Setaţi-vă data naşterii. Ordinea în care se fac setările datei depinde de formatul orei şi datei pe care l-aţi ales (24 h: zi - lună - an / 12h: lună - zi - an).

Sexul

Selectaţi Male (Bărbat) sau Female (Femeie).

Experienţa de antrenament

Experienţa de antrenament este o evaluare a nivelului de activitate fizică pe termen lung. Selectaţi alternativa care descrie cel mai bine nivelul general de intensitate a activităţii dumneavoastră fizice în ultimele trei luni.

 • Occasional (0-1h/week) (Ocazional (0-1h/săptămână)): Nu participaţi regulat la un sport recreaţional programat sau o activitate fizică intensă, de ex. mers numai de plăcere sau exerciţiu fizic destul de dificil pentru a provoca respiraţie agitată sau transpiraţie numai ocazional.
 • Regular (1-3h/week) (Regulat (1-3h/săptămână)): Participaţi regulat la sporturi recreaţionale, de ex. alergaţi 5-10 km sau 3-6 mile pe săptămână sau petreceţi 1-3 ore pe săptămână în activitate fizică comparabilă sau munca dumneavoastră necesită activitate fizică modestă.
 • Frequent (3-5h/week) (Frecvent (3-5 h/săptămână)): Participaţi de cel puţin 3 ori pe săptămână la un exerciţiu fizic dificil, de exemplu alergaţi 20-50 km/12-31 mile pe săptămână sau petreceţi 3-5 ore pe săptămână în activitate fizică comparabilă.
 • Heavy (5-8h/week) (Intens (5-8 h/săptămână)): Participaţi la exerciţii fizice intense cel puţin de 5 ori pe săptămână şi puteţi participa uneori la evenimente sportive de masă.
 • Semi-pro (8-12h/week) (Semiprofesionist (8-12 h/săptămână)): Participaţi la exerciţii fizice intense aproape zilnic şi faceţi exerciţii pentru a vă îmbunătăţi performanţa în scopuri competiţionale.
 • Pro (>12h/week) (Profesionist (>12 h/săptămână)) Sunteţi un atlet de anduranţă. Participaţi la exerciţii fizice intense pentru a vă îmbunătăţi performanţa în scopuri competiţionale.

Ritmul cardiac maxim

Setaţi-vă ritmul cardiac maxim dacă vă cunoaşteţi valoarea maximă a ritmului cardiac curent. Valoarea ritmului cardiac maxim previzionat de vârstă (220-vârstă) este afişată ca setare implicită la setarea pentru prima oară a acestei valori.

HRmax este folosit pentru estimarea consumului de energie. HRmax este cel mai ridicat număr de bătăi ale inimii pe minut în timpul efortului fizic maxim. Cea mai exactă metodă pentru determinarea HRmax individual este de a se efectua un test la efort fizic maxim într-un laborator. HRmax este de asemenea esenţial la determinarea intensităţii antrenamentului. Este o valoare individuală şi depinde de vârstă şi de factori ereditari.