Vă aflați aici: Funcțiile > Antrenarea inteligentă > Monitorizarea somnului

Polar Sleep PlusTM

Dispozitivul M430 urmărește somnul dacă îl porți pe timpul nopții. Acesta detectează când adormi și când te trezești și colectează datele pentru o analiză mai aprofundată în serviciul web și aplicația Polar Flow. Dispozitivul M430 observă mișcările mâinii în timpul nopții pentru a urmări toate întreruperile pe durata somnului și îți arată cât timp ai dormit de fapt.

Datele privind somnul pe dispozitivul M430

Poți afișa datele privind somnul din meniul My day (Ziua mea).
  • Opțiunea Sleep time (Timpul de somn) îți arată întreaga durată a somnului, din momentul în care ai adormit până în momentul trezirii.
  • Opțiunea Actual sleep (Somnul propriu-zis) îți arată cât timp ai dormit, din momentul în care ai adormit până în momentul trezirii. Mai exact, înseamnă durata somnului minus întreruperile. Somnul propriu-zis include doar durata în care chiar ai dormit.
Pentru a vedea date mai detaliate despre somn, accesează rezumatul privind somnul apăsând pe START. Dispozitivul M430 va afișa Sleep time (Durata somnului) și Actual sleep (Somnul propriu-zis) în partea de sus a rezumatului. Navighează cu săgețile SUS / JOS pentru a vedea informațiile următoare:

Continuitate: Sleep continuity (Continuitatea somnului) este o opțiune de evaluare a gradului de continuitate a somnului. Continuitatea somnului este evaluată pe o scară de la 1 la 5: fragmentat, destul de fragmentat, continuitate destul de bună, continuitate bună, continuitate ridicată.

Îți arată orele la care ai adormit și te-ai trezit.

Feedback: vei primi informații despre durata și calitatea somnului. Informațiile privind durata au la bază comparația dintre durata somnului cu durata pe care ai dori-o.

How did you sleep? (Cum ai dormit): poți evalua cât de bine ai dormit în noaptea trecută pe o scară cu cinci opțiuni: foarte rău, rău, ok, bine, foarte bine. Dacă evaluezi somnul, vei primi un feedback mai lung sub formă de text în aplicația și în serviciul web Flow. Feedbackul din aplicația și serviciul web Flow ține cont de propria ta evaluare subiectivă privind somnul și modifică feedbackul în funcție de aceasta.

Datele privind somnul în aplicația și serviciul web Polar Flow

Datele privind somnul sunt afișate în serviciul web și aplicația Flow după ce dispozitivul M430 este sincronizat. Poți vedea durata, cantitatea și calitatea somnului. Poți seta durata de somn dorită, pentru a stabili cât de mult dorești să dormi în fiecare noapte. De asemenea, ai și posibilitatea de a-ți evalua somnul în aplicația și serviciul web Flow. Vei primi un feedback referitor la modul în care ai dormit pe baza datelor privind somnul, durata de somn dorită și evaluarea somnului.

Cu serviciul web Flow poți vedea datele privind somnul din fila Sleep (Somn) din Diary (Jurnal). De asemenea, poți include datele privind somnul în Activity reports (Rapoartele de activitate) din fila Progress (Progres).

Urmărindu-ți tiparele de somn, poți vedea dacă sunt afectate de orice fel de schimbări din viața zilnică și găsi echilibrul potrivit între odihnă, activitatea zilnică și antrenament.

Află mai multe despre programul Polar Sleep Plus din acest ghid detaliat.