Vă aflați aici: Informații importante > Întreținerea dispozitivului M430

Întreținerea dispozitivului M430

Ca orice alt dispozitiv electronic, Polar M430 trebuie păstrat curat și manipulat cu grijă. Instrucțiunile de mai jos te vor ajuta să îndeplinești obligațiile de garanție, să menții dispozitivul în formă maximă și să eviți orice probleme de încărcare sau sincronizare.

Curățarea dispozitivului M430

După fiecare sesiune de antrenament, spală dispozitivul M430 sub jet de apă cu un săpun delicat. Usucă-l prin ștergere cu un prosop moale.

Pentru a asigura încărcarea și sincronizarea fără probleme, păstrează în stare curată portul USB și cablul de încărcare al dispozitivului M430.

Înainte de încărcare, asigură-te că nu există umezeală, fire de păr, praf sau murdărie pe portul USB sau cablul de încărcare al dispozitivului M430. Șterge ușor orice murdărie și suflă praful. Dacă este necesar, poți utiliza o scobitoare. Pentru a evita zgârierea, nu utiliza obiecte ascuțite pentru curățare.

Păstrează în stare curată portul USB pentru a proteja eficient dispozitivul M430 de oxidare și alte posibile deteriorări cauzate de murdărie și soluțiile saline (de exemplu, transpirație sau apă de mare). Cel mai bun mod de a păstra portul USB curat este să îl clătești cu apă călduță de la robinet după fiecare sesiune de antrenament. Portul USB este rezistent la apă și îl poți clăti sub jet de apă fără să afectezi componentele electrice. Nu încărca dispozitivul M430 când portul USB este ud sau acoperit cu transpirație.

Întreține cu atenție senzorul optic de ritm cardiac

Evită zgârierea zonei senzorului optic de pe capacul din spate. Zgârieturile și murdăria vor reduce performanța măsurării ritmului cardiac de la încheietură.

Depozitarea

Păstrează dispozitivul de antrenament într-un loc răcoros și uscat. Nu-l depozita într-un mediu umed, într-un material care nu permite ventilația (o pungă de plastic sau o geantă de sport) și nici cu un material conductiv (un prosop ud). Nu expune dispozitivul de antrenament la lumina directă a soarelui pe perioade lungi de timp, de exemplu nu-l lăsa într-o mașină sau montat pe cadrul unei biciclete. Se recomandă să păstrezi dispozitivul de antrenament parțial sau complet încărcat. Bateria se descarcă treptat când dispozitivul este depozitat. Dacă urmează să depozitezi dispozitivul de antrenament timp de mai multe luni, se recomandă să-l reîncarci după câteva luni. Acest lucru va prelungi durata de viață a bateriei.

Nu lăsa dispozitivul la temperaturi extrem de scăzute (sub –10 °C/14 °F) și extrem de ridicate (peste 50 °C/120 °F) sau direct la lumina soarelui.

Service

Pe timpul perioadei de garanție de doi ani, îți recomandăm ca activitățile de service să fie realizate numai de către un centru service autorizat Polar. Garanția nu acoperă daunele sau pagubele cauzate de un service neautorizat de Polar Electro. Pentru informații suplimentare, consultă Garanția limitată internațională Polar.

Pentru datele de contact și adresele tuturor centrelor de service Polar, accesează www.polar.com/support și site-urile fiecărei țări.