Vă aflați aici: Informații importante > Măsuri de siguranță

Măsuri de siguranţă

Dispozitivul Polar M430 este conceput pentru a oferi informații privind activitatea și a măsura ritmul cardiac, viteza, distanța și cadența de alergare. Nu este prevăzută sau sugerată nicio altă utilizare.

Dispozitivul de antrenament nu trebuie utilizat pentru obţinerea unor măsurători care necesită precizie profesională sau industrială.

Interferenţe în timpul antrenamentului

Interferenţă electromagnetică şi echipament de antrenament

În apropierea dispozitivelor electrice este posibil să aibă loc perturbaţii. De asemenea, staţiile de bază WLAN ar putea să cauzeze interferenţe atunci când vă antrenaţi cu dispozitivul de antrenament. Pentru a evita indicaţiile eronate sau comportamentele greşite, deplasaţi-vă la distanţă de posibilele surse de perturbare.

Echipamentul de antrenament cu componente electrice sau electronice, cum ar fi afişajele cu LED-uri, motoarele şi frânele electrice pot cauza semnale de interferenţă deviante. Pentru a rezolva aceste probleme, încercaţi următoarele:

 1. Îndepărtaţi cureaua senzorului pentru ritm cardiac de pe piept şi folosiţi echipamentul de antrenament aşa cum faceţi în mod normal.
 2. Deplasaţi dispozitivul de antrenament în jur până când găsiţi o zonă în care acesta nu afişează valori deviate sau nu clipeşte simbolul inimii. Interferenţa este adesea mai puternică direct în faţa panoului de afişaj al echipamentului, în timp ce în partea stângă sau dreaptă a afişajului perturbările sunt relativ absente.
 3. Puneţi cureaua senzorului pentru ritm cardiac la loc pe piept şi menţineţi dispozitivul de antrenament în această zonă fără interferenţe cât mai mult timp posibil.

Dacă dispozitivul de antrenament încă nu funcţionează cu echipamentul de antrenament, este posibil să fie un mediu electric prea zgomotos pentru măsurarea ritmului cardiac wireless.

Diminuarea riscului în timpul antrenamentului

Antrenamentul poate include anumite riscuri. Înainte de a începe un program normal de antrenament, este recomandat să răspundeţi la următoarele întrebări referitoare la starea dumneavoastră de sănătate. Dacă răspundeţi afirmativ la oricare din aceste întrebări, vă recomandăm să consultaţi un medic înainte de a începe orice program de antrenament.

 • Aţi fost inactiv fizic în ultimii 5 ani?
 • Aveţi tensiune arterială ridicată sau nivel ridicat al colesterolului în sânge?
 • Luaţi medicamente pentru tensiunea arterială sau pentru inimă?
 • Aveţi antecedente de probleme respiratorii?
 • Aveţi simptomele vreunei boli?
 • Vă recuperaţi după o boală gravă sau după un tratament medical?
 • Folosiţi un stimulator cardiac sau alt dispozitiv electronic implantat?
 • Fumaţi?
 • Sunteţi însărcinată?

Reţineţi că pe lângă intensitatea antrenamentului, medicamentele pentru afecţiuni cardiace, tensiunea arteriale, afecţiunile psihologice, astm, probleme de respiraţie etc., şi unele băuturi energizante, alcoolul şi nicotina pot afecta ritmul cardiac.

Este important să fiţi sensibil la răspunsurile corpului dumneavoastră în timpul antrenamentului. Dacă simţiţi dureri neprevăzute sau oboseală excesivă în timpul antrenamentului, se recomandă să întrerupeţi antrenamentul sau să continuaţi la o intensitate mai mică.

Notă! Dacă utilizați un stimulator cardiac sau un alt dispozitiv electronic implantat, puteți folosi produsele Polar. În teorie, interferenţa cu stimulatorul cardiac cauzată de produsele Polar nu ar trebui să fie posibilă. În practică, nu există rapoarte care să sugereze că vreo persoană a suferit vreodată interferenţe. Nu putem totuşi emite o garanţie oficială privind adecvarea produselor noastre pentru toate stimulatoarele cardiace sau alte dispozitive implantate, din cauza varietăţii de dispozitive disponibile. Dacă aveţi îndoieli sau dacă aveţi senzaţii neobişnuite în timpul folosirii produselor Polar, consultaţi-vă medicul sau contactaţi producătorul dispozitivului electronic implantat pentru a decide în condiţii de siguranţă în cazul dumneavoastră.

Dacă aveţi alergie la orice substanţă care intră în contact cu pielea dumneavoastră sau dacă suspectaţi o reacţie alergică ca urmare a utilizării produsului, verificaţi materialele listate în Specificaţii tehnice. În cazul unor reacții cutanate, nu mai utiliza produsul și adresează-te medicului! De asemenea, informează serviciul clienți Polar despre reacția ta cutanată. Pentru a evita orice reacţie a pielii faţă de senzorul pentru ritm cardiac, purtaţi-l peste cămaşă, dar umeziţi bine cămaşa sub zona electrozilor pentru a asigura o funcţionare perfectă.

Impactul combinat al umezelii și abraziunii intense poate duce la decolorarea suprafeței senzorului de ritm cardiac, fiind posibil să păteze hainele de culoare deschisă. Poate apărea și decolorarea hainelor de culoare închisă, fiind posibilă pătarea dispozitivelor de antrenament de culoare mai deschisă. Pentru ca un dispozitiv de antrenament de culoare deschisă să-și păstreze strălucirea ani de zile, asigură-te că hainele purtate în timpul antrenamentului nu se decolorează. Dacă folosești parfum sau aplici pe piele produse împotriva insectelor, trebuie să te asiguri că acestea nu intră în contact cu dispozitivul de antrenament sau cu senzorul de ritm cardiac. Dacă te antrenezi în frig (între -20 °C și -10 °C / -4 °F și 14 °F), îți recomandăm să porți dispozitivul de antrenament sub mâneca hainei, direct pe piele.

Siguranța dumneavoastră este importantă pentru noi. Forma senzorului de mers Polar Bluetooth® Smart este concepută să minimalizeze posibilitatea de a se agăţa în ceva. În orice caz, fiţi atenți atunci când alergaţi prin desiș cu senzorul de mers, de exemplu.