Vă aflați aici: Funcțiile > Antrenarea inteligentă > Încărcarea antrenamentului și recuperare

Încărcarea antrenamentului și recuperare

Încărcătura de antrenament este un feedback textual cu privire la dificultatea unei sesiuni de antrenament. Încărcătura este calculată în funcție de consumul de resurse de energie vitale (carbohidrați și proteine) în timpul antrenamentului.

Funcția Training Load (Încărcătura de antrenament) face ca încărcăturile pentru diferite tipuri de antrenament să fie comparabile. De exemplu, poți compara încărcătura unei sesiuni lungi de ciclism la intensitate redusă cu cea a unei sesiuni de alergare de intensitate mare. Pentru a face posibilă o comparație mai exactă între sesiuni, am realizat o conversie a încărcăturii de antrenament într-o estimare a timpului aproximativ de recuperare necesar.

Vei vedea o descriere a încărcăturii de antrenament după fiecare sesiune în rezumatul antrenamentului din aplicația Polar. Poți vedea timpul de recuperare estimat necesar pentru diferitele niveluri de încărcături de antrenament aici:

  • Mild (Ușor) 0-6 ore
  • Reasonable (Rezonabil) 7-12 ore
  • Demanding (Solicitant) 13-24 de ore
  • Very demanding (Foarte solicitant) 25-48 de ore
  • Extreme (Extrem) peste 48 de ore

Accesează serviciul web Polar Flow pentru a vedea o analiză detaliată a antrenamentului, inclusiv o valoare numerică mai precisă privind încărcătura antrenamentului pentru fiecare sesiune.

Starea dumneavoastră de recuperare se bazează pe încărcarea antrenamentului cumulată, activitatea zilnică şi odihna din ultimele 8 zile. Cele mai recente sesiuni de antrenament şi cea mai recentă activitate contează mai mult decât cele mai vechi şi prin urmare vor avea cel mai mare efect asupra stării de recuperare. Activitatea dumneavoastră în afara sesiunilor de antrenament este urmărită cu un accelerometru 3D care înregistrează mişcările încheieturii mâinii. Acesta analizează frecvenţa, intensitatea şi iregularitatea mişcărilor dumneavoastră, împreună cu informaţiile dumneavoastră fizice, permiţându-vă să vedeţi cât de activ sunteţi în afara sesiunilor de antrenament. Prin combinarea activităţii dumneavoastră zilnice cu încărcătura antrenamentului aveţi o imagine exactă a stării de recuperare necesare. Monitorizarea continuă a stării de recuperare vă va ajuta să vă recunoaşteţi limitele personale, să evitaţi antrenamentul excesiv sau insuficient şi să ajustaţi intensitatea şi durata antrenamentului în funcţie de ţintele zilnice şi săptămânale.