Vă aflați aici: Informații importante > Bateria

Bateria

La sfârșitul duratei de viață a produsului, Polar te încurajează să minimizezi posibilele efecte ale deșeurilor asupra mediului și sănătății umane, respectând reglementările locale referitoare la eliminarea deșeurilor și, acolo unde este posibil, apelând la colectarea separată a dispozitivelor electronice. Nu elimina acest produs ca deșeu menajer nesortat.

Încărcarea bateriei dispozitivului M430

Dispozitivul M430 are o baterie încorporată reîncărcabilă. Bateriile reîncărcabile au un număr limitat de cicluri de încărcare. Poți încărca și descărca bateria de peste 300 de ori înainte de scăderea semnificativă a capacității acesteia. Numărul ciclurilor de încărcare variază și în funcție de condițiile de utilizare.

Nu încărca bateria la temperaturi de sub 0°C sau de peste +40°C și nici în cazul în care portul USB este umed.

Folosește cablul USB inclus în produs, setat pentru încărcarea acestuia prin portul USB de pe computerul tău.

Poți încărca bateria și prin conectare la o priză de perete. Când încarci bateria prin intermediul unei prize de perete, utilizează un adaptor USB (neinclus în setul de produse). Dacă utilizați un adaptor USB, asigurați-vă că pe acesta găsiți marcajul „output 5 Vdc” (putere de 5 Vcc) și că generează o intensitate de cel puțin 500 mA. Utilizați doar un adaptor USB care respectă regulile privind siguranța (purtând marcajul „LPS”, „Limited Power Supply”, „UL listed” sau „CE”).

Nu încărcați produsele Polar cu un încărcător de 9 volți. Utilizarea unui încărcător de 9 volți poate deteriora produsele Polar.

Înainte de încărcare, asigură-te că nu există umezeală, fire de păr, praf sau murdărie pe portul USB sau cablul de încărcare al dispozitivului M430. Șterge ușor orice murdărie și suflă praful. Dacă este necesar, poți utiliza o scobitoare. Pentru a evita zgârierea, nu utiliza obiecte ascuțite pentru curățare.

Pentru a încărca bateria cu ajutorul computerului, trebuie doar să conectezi dispozitivul M430 la acesta. În același timp, poți să-l sincronizezi cu FlowSync.

  1. Cuplează conectorul USB la portul USB al dispozitivului M430 și conectează celălalt capăt al cablului la computerul tău.
  2. Pe afișaj apare mesajul Charging (Se încarcă).
  3. Când pictograma baterie se umple, înseamnă că dispozitivul M430 este încărcat complet.

Nu lăsa bateria complet descărcată un timp îndelungat și nu o menține încărcată complet tot timpul, deoarece aceste condiții pot afecta durata de viață a bateriei.

Timpul de funcționare a bateriei

Timpul de funcționare a bateriei este următorul:

  • până la 8 ore în modul de antrenament continuu, cu sistemul GPS și cel optic de măsurare a ritmului cardiac activate;
  • până la 30 ore în modul de antrenament continuu, cu sistemul GPS și cel optic de măsurare a ritmului cardiac în modul de economisire a energiei;
  • până la 50 ore în modul de antrenament continuu, cu sistemul GPS și senzorul de ritm cardiac Bluetooth Smart în modul de economisire a energiei;
  • când se utilizează numai în modul de afișare a ceasului, cu monitorizarea activității zilnice, timpul de funcționare este de aproximativ 20 de zile.

Timpul de funcționare depinde de mai mulți factori, cum ar fi temperatura mediului în care utilizezi dispozitivul M430, funcțiile și senzorii utilizați, precum și vechimea bateriei. Notificările inteligente și sincronizarea frecventă cu aplicația Flow vor reduce, de asemenea, durata de viață a bateriei. Timpul de funcționare este redus semnificativ de temperaturi de sub zero grade. Dacă utilizezi dispozitivul M430 sub o haină, menținându-l astfel la căldură, timpul de funcționare va crește.

Notificări privind descărcarea bateriei

Battery Low. Charge (Baterie descărcată. Încarcă): nivelul de încărcare a bateriei este scăzut. Dispozitivul M430 ar trebui încărcat.

Charge before training (Încarcă înainte de antrenament): nivelul de încărcare este prea scăzut pentru a înregistra o sesiune de antrenament. Nu poate fi începută o nouă sesiune de antrenament fără încărcarea dispozitivului M430.

Notificări privind descărcarea bateriei în timpul antrenamentului:

  • Dispozitivul M430 te informează dacă nivelul de încărcare a bateriei este suficient pentru o oră din sesiunea de antrenament.
  • Dacă mesajul Battery low (Baterie descărcată) apare în timpul antrenamentului, măsurarea ritmului cardiac și sistemul GPS sunt dezactivate.
  • Când nivelul bateriei este foarte scăzut, apare mesajul Recording ended (Înregistrare oprită). Dispozitivul M430 oprește înregistrarea antrenamentului și salvează datele privind antrenamentul.

Dacă pe ecran nu apare nimic, înseamnă că bateria s-a descărcat complet, iar dispozitivul M430 a intrat în modul de repaus. Încarcă dispozitivul M430. Dacă bateria s-a descărcat complet, apariția animației de încărcare pe ecran poate dura mai mult.